Selamün Aleyküm; Bizler dua ederiz ama dualarımız neden kabul olmuyor diye sitem edip duayı bırakırız. Aslında duada ısrar çok önemli ben platonik aşk diye bir yazı yazmıştım hatırlarsanız. Yaklaşık olarak 8 yıl bu acıyı çekmiştim. Birkaç yıl boyunca Allah'a ne olursunuz sevdiğim bu kişiyi bana nasip kısmet edin diye bol bol dua etmiştim. Ama bir türlü duam kabul olmuyordu. Nedenini belki yıllar sonra anladım. Hayırlısını istemediğim için duam kabul olmuyordu. Çünkü ısrarla Allah'tan bu kızı bana nasip kısmet edin diyordum. Ama kızın haberi benden yoktu. Peki Allah'tan istiyorum da belki o da Allah'tan sevdiğine kavuşmak için dua ediyordur. Yani Allah sadece beni düşünmez ki o kulunu da düşünür. Bu yüzden dua da hayırlısını istemek en güzeli. Ama şimdilerde ise keşke bu platonik aşkım devam etseydi diyorum çünkü yıllar sonra bu tek taraflı aşktan sonra bir kız daha beğendim. Bu kıza açılayım derken kız nişanlı çıktı tamamen yıkıldım. Size söylemem gereken şu ki belki de şu duayı etmeliydim. Rabbim yaşadığım bu tek taraflı aşk hakkımda hayırlıysa bunu yaşamaya devam edeyim. Eğer hakkımda hayırlı değilse kalbimi bu aşka kapayın diye. Belki bu son yazdığımı kısa süre sonra unutacağım ama 8 yıllık bir acıyı dualarla nasıl yendiğimi de söyleyeyim. Her farz namazından sonra ısrarla dua ettim, Allah'a olan kaza oruçlarımı ödedim, kaza namazlarımı kılmaya başladım, küçük de olsa kötü alışkanlıklarım vardı onları terk ettim. Ve özellikle Furkan suresinin 74. ayetini bol bol okudum. Sizlere söylemek istediğim bol bol dua edin ama dua ederken de ne istediğinize dikkat edin çünkü dualar kabul olunca pişmanlık yaşamayın. Selametle kardeşlerim...