Doğru biliyorsun kardeşim bunlar nasip kısmet meselesi burada çok anlatıyoruz fakat herkes her şeyi okuyamayacağından kardeşlerimizin gözünden kaçıyor yada dikkatlerini yazılanlar celb etmiyor bundan olsa gerek aritmetiğini hala kuramayanlar var kuranlar ise işi çözdü ona göre yol alıyorlar.Bakın insan sözleriyle ,dualarıyla,amelleri ile doğru yada yanlış olsun gelecekte ki günlerinde hayatlarının nasıl olacağına bu günden yön veriyorlar bu yüzden atalarımız ne demişler ''ne ekersen onu biçersin''bu gün birisine yardım ,hayır yaparsın karşındaki insan gün gelir eline geçen fırsatta bu iyiliğin karşılığını sana iade etmeye çalışır dostluğunu pekiştirir ,insanlığınızın güzelliğini pekiştirir sizinle ortak güzel bir haslet bulmuştur oda nedir ,zorda olana yardım etmek,yardım edene teşekkür etmek karşılığı ile gelir.Bunun dünya ahiretimize faydası vardır.
Tam tersi de olur zulmün bin bir çeşidi vardır.İnsan kendine zulüm eder ,etrafına zulüm eder vs. kimse zulmün ne olduğunu bilmiyor nasıl kendine ve etrafına zarar verdiğinin farkında değil,buda ilerleyen zamanda önüne tüm çirkinlikler ile büyüyerek geliyor kin ,nefret,düşmanlık,cana mala kasıtlı zarar vermek gibi türlü kötülük....
E insan ne yapacak yaptığına, ettiğine ,düşündüğüne, amacına,yapmadığına her haline dikkat edecek burada İslam düsturu ''Mümin iman ve ibadetlerinde gevşeklik göstermemelidir''Burada ki bağı kuramadıysanız açayım;yukarıda saydığımız güzel olan her şey, dinimizin insanın yaşaması için kendini bilmesi güzel olarak hayırlı olarak kalması için, bize öğrettikleridir. Bu sebeple bunların tümü iman ve ibadet çerçevemizin içindedir hayır edersiniz,yardım edersiniz,birisine tebessüm etmeniz bile size dünya ahiret hayır,sevap ve hasenatla Rabbül alemin tarafından bizlere geri döner.
Dönelim kardeşimizin haline; onu şimdi içinde ki nefsi hala zorluyor bir yerlere çekiyor farkında değil, ona hatırlatılan şeylerin kaynağının şeytan vesvesesi mi, yok sa Allah cc ona bildirmesi mi?diye bir sonuca doğru gidiyor.Ben de diyorum ki düşüncelerinin yönünü değiştir o insanı düşünmeyi azaltınca bu aklına gelen dikkatini çeken şeylerin kaybolduğunu fark edeceksin ne o şahıs aradığında önemseyeceksin, nede adını duyduğunda yada yaşadığın hislerle bağlantısı olan bir şeylerle karşılaştığında önemi olmayacak.... Aslında kardeşim yine aynı şeyleri yazmış ben olayı görüyorum ama o hep kendi düşünceleri çemberinin dışına çıkamadığından kendini o şahsın düşüncesi ile çerçevelediğinden görmekte zorlanıyor.Kendini bu düşünceler ile yanlış yola sevk ediyor,zamanı boşa gidiyor bu beklentiler ile düşüncelerinde ki Allah cc hakkı olanı, onu belki de hiç önemsemeyen kendi için hayırsız olduğunu bildiği insana harcıyor.Dünyaya kulluk için geldiğimizi örten bir vesvese çeşidi dir bu, insanı ve kalbini düşüncesini vefasız sonu ne olacağı belli olmayan bir iş ve şahıs için meşgul etmek.Bunları tecrübelerim ve aynı şeylerle muzdarip kalıp sonra harcadığım zamana üzülerek geçirdiğim için,o zamanlar yüzünden kısmetlerimi geri çevirdiğim şuan evlenemediğim ,yuvamı kurup düzenim ile anne olamadığım için, rahatlıkla anlatıp uyarmaya çalışıyorum.Yani her şey birbiri ardına olumsuz olarak geliyor vefasız hayırsız insanlar için kendinizi zamanınızı nefsinizin isteklerine uyarak heba etmememiz gerekiyor.
Bu durum da bize anlaması bu kardeşimizin yaşadıklarının olumsuzluğunu fark etmesi hak yol üzere irade etmesi vesveseler ile kendine ve zamanına zulüm etmemesi için dua etmek düşüyor....Selametle kalın Hak tealanın emirlerine uyup yasaklarından uzak kalın inşallah...