Duam ve ümidimin tükenmesi

SEZ3005

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm
Yıllardır ağlaya ağlaya ALLAH'a yalvardığım bir duamla ilgili kendimi umutsuz hissediyorum.Hala dua ediyorum, fakat içimde birşeyler sanki kırılmış,dökülmüş,tükenmiş gibi...
Ve bu hislerimin üzerine günlük hayatımda o duamdaki kişiyi hatırlatacak o kadar çok şey çıkıyor ki karşıma !
Sürekli hatırlatacak vesilelerin dikkatimi çekmesi ya da gözüme çarpması ALLAH'ın bana bir mesajı mıdır sizce?
Cevabınız için ALLAH şimdiden razı olsun

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm esselam kardeşim;''Sürekli hatırlatacak vesilelerin dikkatimi çekmesi ya da gözüme çarpması ALLAH'ın bana bir mesajı mıdır sizce?
Bu sorun bana kendi yaşadıklarımı hatırlattı bende hep bu insanı (yani ayrıldığımız eşim için)benimle ilahi bir bağlantısı var sanki ben onun için o benim için farklı olacak diye Allah cc önüme çıkardığını düşünüyordum,öyle olmadı mı? evlenmiş siniz diyeceksin şimdi, evet oldu ama yanında başka evliliği temelden sarsacak hediyeler ile oldu.Tabii şimdi aklında Allah cc dua karşılığı böyle mi yapıyor, bizi böyle mi sınav ediyor diyebilirsin...''İnsan ne yaparsa başına ne gelirse kendi elindendir, kuluma zulüm etmem diyor.''
Allah cc bu ayeti kerimesinden yola çıkınca hatanın bende olduğunu yanlış dua ettiğimi ve bu dualarımın kabulü ile sınav olduğumu anladım geçte olsa:(
Kısacası sana tavsiyem sorduğun soruda ki beklentini kendine kriter edinme sen plan yapıyorsun kul olarak, o plan Allah cc planıyla uymuyor, uymasında neden biliyormusun? Biz kullar aciz ve eksiğiz kendimiz için hayır ne ,şer ne bilemiyoruz sürekli detaylarla dua edip kendi kendimize bilmediğimiz her şeyi biliyoruz sanıp istiyoruz.Ne olursa olsun Allah cc kula zulüm etmem diyor ise ve hükmün ve merhametin sahibi o ise, en güzeli vereceğini bilerek, en hayırlıyı ondan istemek vereceğini bilmek en güzel dua.... Ben bunu öğrendim, bu dua içinde teslimiyet var. Rabbül alemin bunu istiyor bizden zaten o nedenle dualarında hayırlısını iste aklını vesvese alameti sorularla bulandırma kardeşim ve sabır etmeyi kendine vird edin zamanı gelmeyince taş yerinden kımıldamaz,o şahıs nasibin ve senin için hayırlı ise Rabbim beri getirsin, hayırsız ise geri bıraksın, sen ölçüp tartma olan olaylarla vs şeylerle benim için işaret mi diye... Allah cc bırak gerisini merak etme...
Allah cc emanet ol kardeşim selametle...

SEZ3005

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun kardeşim
cevabını dikkatle okudum hem de defalarca.
Ben her ne kadar dikkat etmemeye çalışsamda; şöyle izah edeyim daha anlaşılır olması için.Kafamda tamam düşünmeyi bırakıyorum bitti dediğim an ya birisi çıkıyor karşıma onu soran ya da kendisi arıyor.
Ben artık düşünmeyeceğim, ALLAH hayırlı olsa elbetteki bu kadar mani çıkmazdı bunca zaman diye aklımdan geçirdiğim anda; ya bir çocuk geçiyor önümden annesi Onun adıyla sesleniyor çocuğuna, ya da bir araba geçiyor önümden üstünde isminin olduğu kocaman ilanla :)
E sonra da ister istemez tebessüm ediyorum.Kurban olduğum ALLAH ''biraz daha sabretmen gerekiyor ya kulum!! bütün bu karşına çıkanlarla ben bunu söylemeye çalışıyorum mu demek istiyor'' ?

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yanlış birşey söylemek istemiyorum ancak bu tip işler nasip kısmet meselesi değil mi. Yani evlilik, ecel gibi işlerden bahsediyorum. Dua ile değişim olması mümkün değil diye biliyordum ben.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Doğru biliyorsun kardeşim bunlar nasip kısmet meselesi burada çok anlatıyoruz fakat herkes her şeyi okuyamayacağından kardeşlerimizin gözünden kaçıyor yada dikkatlerini yazılanlar celb etmiyor bundan olsa gerek aritmetiğini hala kuramayanlar var kuranlar ise işi çözdü ona göre yol alıyorlar.Bakın insan sözleriyle ,dualarıyla,amelleri ile doğru yada yanlış olsun gelecekte ki günlerinde hayatlarının nasıl olacağına bu günden yön veriyorlar bu yüzden atalarımız ne demişler ''ne ekersen onu biçersin''bu gün birisine yardım ,hayır yaparsın karşındaki insan gün gelir eline geçen fırsatta bu iyiliğin karşılığını sana iade etmeye çalışır dostluğunu pekiştirir ,insanlığınızın güzelliğini pekiştirir sizinle ortak güzel bir haslet bulmuştur oda nedir ,zorda olana yardım etmek,yardım edene teşekkür etmek karşılığı ile gelir.Bunun dünya ahiretimize faydası vardır.
Tam tersi de olur zulmün bin bir çeşidi vardır.İnsan kendine zulüm eder ,etrafına zulüm eder vs. kimse zulmün ne olduğunu bilmiyor nasıl kendine ve etrafına zarar verdiğinin farkında değil,buda ilerleyen zamanda önüne tüm çirkinlikler ile büyüyerek geliyor kin ,nefret,düşmanlık,cana mala kasıtlı zarar vermek gibi türlü kötülük....
E insan ne yapacak yaptığına, ettiğine ,düşündüğüne, amacına,yapmadığına her haline dikkat edecek burada İslam düsturu ''Mümin iman ve ibadetlerinde gevşeklik göstermemelidir''Burada ki bağı kuramadıysanız açayım;yukarıda saydığımız güzel olan her şey, dinimizin insanın yaşaması için kendini bilmesi güzel olarak hayırlı olarak kalması için, bize öğrettikleridir. Bu sebeple bunların tümü iman ve ibadet çerçevemizin içindedir hayır edersiniz,yardım edersiniz,birisine tebessüm etmeniz bile size dünya ahiret hayır,sevap ve hasenatla Rabbül alemin tarafından bizlere geri döner.
Dönelim kardeşimizin haline; onu şimdi içinde ki nefsi hala zorluyor bir yerlere çekiyor farkında değil, ona hatırlatılan şeylerin kaynağının şeytan vesvesesi mi, yok sa Allah cc ona bildirmesi mi?diye bir sonuca doğru gidiyor.Ben de diyorum ki düşüncelerinin yönünü değiştir o insanı düşünmeyi azaltınca bu aklına gelen dikkatini çeken şeylerin kaybolduğunu fark edeceksin ne o şahıs aradığında önemseyeceksin, nede adını duyduğunda yada yaşadığın hislerle bağlantısı olan bir şeylerle karşılaştığında önemi olmayacak.... Aslında kardeşim yine aynı şeyleri yazmış ben olayı görüyorum ama o hep kendi düşünceleri çemberinin dışına çıkamadığından kendini o şahsın düşüncesi ile çerçevelediğinden görmekte zorlanıyor.Kendini bu düşünceler ile yanlış yola sevk ediyor,zamanı boşa gidiyor bu beklentiler ile düşüncelerinde ki Allah cc hakkı olanı, onu belki de hiç önemsemeyen kendi için hayırsız olduğunu bildiği insana harcıyor.Dünyaya kulluk için geldiğimizi örten bir vesvese çeşidi dir bu, insanı ve kalbini düşüncesini vefasız sonu ne olacağı belli olmayan bir iş ve şahıs için meşgul etmek.Bunları tecrübelerim ve aynı şeylerle muzdarip kalıp sonra harcadığım zamana üzülerek geçirdiğim için,o zamanlar yüzünden kısmetlerimi geri çevirdiğim şuan evlenemediğim ,yuvamı kurup düzenim ile anne olamadığım için, rahatlıkla anlatıp uyarmaya çalışıyorum.Yani her şey birbiri ardına olumsuz olarak geliyor vefasız hayırsız insanlar için kendinizi zamanınızı nefsinizin isteklerine uyarak heba etmememiz gerekiyor.
Bu durum da bize anlaması bu kardeşimizin yaşadıklarının olumsuzluğunu fark etmesi hak yol üzere irade etmesi vesveseler ile kendine ve zamanına zulüm etmemesi için dua etmek düşüyor....Selametle kalın Hak tealanın emirlerine uyup yasaklarından uzak kalın inşallah...

SEZ3005

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yazdıklarınızı okudum hemde dikkatle okudum.Ne kadar aklıma yer etti bilemiyorum. Fakat gerçekleri gördüm, ayıldım vs... dersem yalan cümleler kurmuş olurum.Bu cümlelerinizi bilgisayarımda sık kullanılanlara ekledim ve unuttuğum an tekrar tekrar okuyacağım. Kim bilir belkide gerçekten bu cümleleri okumam gerekiyordu. Bu cümleleri size düşündüren, yazdıran ALLAH sizden razı olsun :)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Sizden de kardeşim, ben gördüğüm sorunun yanında ki çıkış yolunu tavsiye ettim fakat siz
''Fakat gerçekleri gördüm, ayıldım vs... dersem yalan cümleler kurmuş olurum.''dediğinize göre deneme yanılma ve yaşantınız da ki sorunları kendi tecrübeleriniz ile idrak etmeyi tercih etmiş oldunuz zaten söylediklerimi de o yaşamınız içinde ki kendi tecrübe ettiklerinizle anlayacaksınız .Hakkınızda hayırlısı olsun kardeşim duam vaktinizi ve kıymetini layık olacak insanlar için harcayabilmeniz duasıdır. Allah cc emanet olun.

SEZ3005

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hümeyra kardeşime;
Yukarıdaki yazışmalarımızın neticesinde kendimi toparlayarak ve en önemlisi ALLAH'a dayanarak duamdaki kişiyle iletişimimi kestim dün akşam itibariyle. Fakat nefsime ne kadar engel olabilirim bilemiyorum. Ve yine sormak istediğim; ben duamda istediğim şeyden halen vazgeçmiş değilim. Acaba hala dua etmeli miyim? yoksa bırakmalı mıyım? Yani bunca zaman dua ettim fakat ilerleme kaydedemedim. Dün akşam iletişimimin kesilmesi için beni konuşturan ALLAH (AZZE VE CELLE) iletişimimi kestirdiği için artık dua etmemem de gerektiğini mi anlatmak ister?
not: umarım anlatmak istediğimi izah edebilmişimdir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah'ım ben elimden geleni yaptım,elimden gelmeyenler için hayırlısı olan için ellerimi Sana açtım..ben bilirim ki Sen kulluna sadece hakkında hayırlı ve onun sadece ihtiyaçı olanı
verirsin demem o ki Rabbim ben hakkımda hayırlısı ne ise O Olsun diye dua ederek hayat yolumda devam ederim ...
kim bilir beni daha nice güzelikler, sevda ve imtihanlar ,Fırsatlar beklemektedir..

Allah hikmetiyle bir kapıyı kapatırsa rahmetiyle diğerini açar. Ya Rabbi bizlere hayırlı kapılar aç

Anne Bana yalan söylediler..Kaderden hiç bahsetmediler ve ben yılar sonra anladım ki bizler sadece kaderimizi yaşıyoruz..boşuna kendimizi yıpratmaya değmezmiş be Ya Hu...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim hoşgeldin;Eğer dualarını bırakırsan her şey boşa gidecekmiş hissimi oluyor?Dua etmeyi değil,duanın şeklini değiştir,''o şahıs için sadece senin için hayırlısı ise beri hayırsız ise geri kalsın''diye dua edip bırak.
Duaların karşılığı bu dünyada verilmiyor ise duan boşa gitmiş olmaz ahirette o duanın karşılığı Allah cc sana vereceği çok güzel mükafatlar ile karşılaşacaksın inşallah Allah cc ''dua edin karşılığını vereyim ''diye boşa söylememiş,o yüzden kardeşim üzülme duan asla boşa gitmedi senin için hayırsız ise zaten verilmez ''KUL KENDİ İÇİN HAYIRLI OLANI BİLMEZ,HAYIRDA İSTER ŞERDE,SİZİN İÇİN HAYIR OLANI DA ŞER OLANI DA BEN BİLİRİM''Allah cc bu isteğin senin için hayırlı değil ki olmuyor ama değil ki sen dualarını bırak fakat şeklini değiştir senin için en hayırlısını bilen ve verecek olan Allah cc bildiği ve vereceğini iste yani kendin için hayırlı olanı iste ve bu saplantından seni kurtarması için Allah cc dua et..
O kadar zaman yüreğini,aklını meşgul etmiş,hayallerini,hayatının geri kalanını onunla şekillendirmek için niyetlendiğin bir insandan ve niyetten vazgeçmek zordur seni bu konuda anlıyorum bu evreden çok zorlanarak kendimde geçtim:( Bu bir saplantı oluyor vazgeçmek insanın canını acıtıyor dünyası boşalıp gidecek yerine hiç bir şey dolmayacak sanıyor ama öyle değil biz kulluk için geldik dünyaya ve Allah cc kulluk için vaktimizi biz başka kullarla doldurunca Allah cc onu zaten elinden alıyor yada vermiyor.Çok istemeyecek ve kulluk hakkını başka şeyler için harcamayacaksın her şeyin hak ettiği kadarını yaşayacaksın aşırıya gidince bütün denge bozuluyor insanın dengesi de,yaşadıklarımızın dengesi de....

Kaldı ki duama devam etmelimiyim? derken bile farkındaysan ''onunla duamda olsun birlikte olmalımıyım? diye sormuş oluyorsun,bunu yaparsan bağın tamamı ile kopmuş olmaz zorlanmaya devam edersin.
Umarım ben de anlatmak istediğimi detaylıca anlatmışımdır ve yine ümit ederim ki sana faydam olur yazdıklarımla....Selametle kal kardeşim Allah cc emanetsin ve dualarımdasın.

Üst Alt