Duamın kabul olması için ne yapabilirim?

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum abilerim ablalarım kardeşlerim.
Ben bi şeyi çok istiyorum ama cidden çok istiyorum. Dua ediyorum olması için ama artık iyice kötü olmaya üzülmeye başladım. Eğer olmazsa kendimi çok kötü hissederim zaten şimdi bile kötüyüm. Kalbimin nasıl çırpındığını anlatamam. Olmasını çok istediğimden Rabbimden hakkımda hayırsızsa bile hayırlıya çevirip öyle vermesini istiyorum . Ne yapabilirim duamın hemen kabul olması için? Allah rızası için cevap verirmisiniz?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Hz musa as bir mecliste otururken yanına evli bir çift gelir.
Ya musa bizim çocuğumuz olmuyor Allah la konuş bizim çocuğumuz ne zaman olacak derler.
Hz musa as Allaha yönelir ve Allahım bi çiftin ne zaman çocukları olacak diye sual eder.
Allah :
"Ya musa söyle onlara , onların hiçbir zaman dolleri tutmayacak" der.
Hz musa as Allahın sözlerini çifte iletir.
Karıkoca başları önlerinde üzülerek giderler .
Aradan 5 yıl geçer aynı karıkoca kucaklarinda 4 yaşında bir çocukla gelirler Hz musa nin as yanına .
Hz musa yanlarında ki çocuğu görünce şaşırır ve sorar:
"Bu çocuk kimindir "?
"Bu çocuk bizimdir ya musa " derler .
Hz musa as Allaha yönelir ve sorar:
"Allahim ! Hikmetinden sual olunmaz ancak merak ettim. Hani bu çiftin hiçbir zaman çocukları olmayacaktı "? Der.
Ve Rabbim der ki:
"Evet ya musa ! Onların hiçbir zaman çocukları olmayacakti, fakat onlar bunu bile bile benden umitlerini kesmediler ve hergün bana samimiyet ve inançla gözyaşı döküp dua ettiler.
Bende onlara evlat nasip ettim."
Kıssadan hisse..

Allah dua sinda ısrarcı olanı sever !

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim .
Hayirli kilsin, hayırlı vakitte olsun, üzülme! vakti vardır ve bu dünyada olmazssa Ahirette alırsın karşılığını.

Selametle.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim,

Hakkında her şeyin hayırlısı olsun duanda ısrarcı ol lakin aceleci olma! vakti zamanı vardır, belki de senin dilediğin gibi değil de rabbimin isteğiyle çok daha iyi ve değişik bir şekilde gerçekleşecektir..
Umudunu yitirme! çünkü insan umutsuz yaşayamaz!

Bir de şu konuya bir göz at derim...

https://www.islamiforumlar.net/gonu...38498-dua-uzerine-dusuncelerim.html#post95341

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Duanın sırrı canı gönülden ısrarla ve göz yaşı ile istemektir.

Üst Alt