Duaya ihtiyacım var

Nazlı Yürek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum ,hayırlı günler dilerim. Uzun zamandır zor bir dönemden geçiyorum. Yaşadığımız her türlü sıkıntı elbet imtihanın gereğidir fakat insan bazen çaresiz kalıyor. Bundan 2 yıl önce çok sevdigim biri vardı,o da beni çok seviyordu. Aynı bölümde okuyorduk. Bir çok problem yaşadık,anlaşamadık ve ayrıldık. Fakat ben aradan geçen bunca zamana rağmen bu durumu kabullenemiyorum. Onu her defasında unutmaya karar verdim ama başaramadım. Her gün dua edip Rabbimden hayırlısını istiyorum. Bu durumu bir türlü kabullenemedim. Duaya çok ihtiyacım var. Siz Müslüman kardeşlerimin gönülden dualarına fazlasıyla ihtiyacım var. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
makbuldua.jpg

“Bir kimse kardeşine gıyabında dua ettiği zaman,
başında görevli bir melek: ‘ALLAH o kardeşin için
istediğin şeyin aynısını sana da versin,’ diye dua eder.”
[ Ebu Davud, Vitr, 29. (No: 1534).]

"Ya Rabbi bir günahkar kulun, diğer bir günahkar kulundan dua istiyor, ikisinin duasını da kabul eyle”
Duaya ihtiyacı olan kardeşlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun, islamiforumlar.net ailesindeki butun
Gönül dostlarim icin hepsi için ayrı ayrı dua ediyorum..Allah HAYIRLI dualarini cumlesini kabul etsin amin..

Hayatti akışına bırak..Kimlerin sorunu yok ki , sorunsuz dertsiz kim var ki..
Dualarınızın kabulünün Vakti ve zamanını Yaratanımız bilir en uygun zaman gelince hiç ummadığınız Allah-in lufu ile ile karşı karşıya ins. kalacaksiniz...
Dileğiniz her ne ise Hakkınızda hayrı için dua etmeye devam edin fakat bu süre zarfı içinde asla gönlünüze umutsuzluklari sokmayin!!
bir süre sonra göreceksiniz nasıl değişiyor hayatınız..bunlar da gecer Ya Hu...
Alah cc. yar ve yardimciniz olsun...

kgüll..,

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sana bu test için verilmiştir duayi sana değil Allaha ediyorum yazili olarak da dile getiriyim YERİ GÖKU YARADAN ALLAH SEN ŞU ÇARESİZ ACİZ KULUNA YARDİM ET HAYİRLİSİ NE İSE ONU VER GEÇİCİ DUNYA ŞEHVETİNİN BAZİ ACİLARİNDAN KORU VE BUNU HEPİMİZE BAĞİŞLA YARABBİ. normalde bunu senin yapman lazim sonuçta bu sana verilmiştir yapman gereken eğer namaz kiliyorsan veya kilmiyorsan kalp temizliği veya sıkıntılarından kurtulman için yasin suresini arka arkaya 8 defa oku ve tum ölulerin ruhlarina bağişla ve Allaha yalvar öylede işine yarayabilir saygilarimla ali arslan

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
sana bu test için verilmiştir duayi sana değil Allaha ediyorum yazili olarak da dile getiriyim YERİ GÖKU YARADAN ALLAH SEN ŞU ÇARESİZ ACİZ KULUNA YARDİM ET HAYİRLİSİ NE İSE ONU VER GEÇİCİ DUNYA ŞEHVETİNİN BAZİ ACİLARİNDAN KORU VE BUNU HEPİMİZE BAĞİŞLA YARABBİ. normalde bunu senin yapman lazim sonuçta bu sana verilmiştir yapman gereken eğer namaz kiliyorsan veya kilmiyorsan kalp temizliği veya sıkıntılarından kurtulman için yasin suresini arka arkaya 8 defa oku ve tum ölulerin ruhlarina bağişla ve Allaha yalvar öylede işine yarayabilir saygilarimla ali arslan

Selamünaleyküm, "yasin suresini arka arkaya 8 defa oku ve tum ölulerin ruhlarina bağişla" demişsin Ali kardeşim. Bu bilginin kaynağı var mı? Bir ayete veya sahih bir hadise dayanıyor mu? Hangisi?

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
serdar abi GUNU HZ MUAHMMED GİBİ YAŞAMAK ve YASİN ŞERİF kitablarinin gunluk dualar kismanda vardir bu evinizde varsa bulursunuz tabi 8 sinirli değil nekadar okunursa okadar fayda

hadiste verilmiştir ben bi buluyim onu size sunuyim sonra serdar abi hatirliyorum cunku vardi

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
serdar abi GUNU HZ MUAHMMED GİBİ YAŞAMAK ve YASİN ŞERİF kitablarinin gunluk dualar kismanda vardir bu evinizde varsa bulursunuz tabi 8 sinirli değil nekadar okunursa okadar fayda

hadiste verilmiştir ben bi buluyim onu size sunuyim sonra serdar abi hatirliyorum cunku vardi

İlk cevabında ifaden aynen bu: "yasin suresini arka arkaya 8 defa oku ve tum ölulerin ruhlarina bağişla" Bak dikkat et burada istediğin kadar oku demiyorsun arka arkaya 8 defa oku diyorsun. Tamamen yanlıştır....

Bende bunun üzerine sana cevap yazdım. Şimdi ise 8 le sınırlı değil ne kadar okursan..... diye farklı ifade yazdın. Yanlışı farkettiysen ne ala...

Değerli kardeşim böyle sayıyla yasin okumak yok bizim dinimizde. O şekilde ticari amaçla yazılmış dua kitaplarına da fazla inanmayın. Haydi bul bakalım hangi hadiste 8 yasin veya daha fazlasını sayı vererek okuyun diyor. Hadis-i şeriflerde geçen Yasin Suresinin önemi ve anlamı ile ilgili bilgilerdir. Hangi hadiste sayıyla yasin okuyun diyor doğrusu merak ediyorum.

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
yok abi sayi ile verilmiyor sadece yasinin yararlari konusunda vardi

Kalbu’l-Kur’an, Kur’-an’ın kalbi,
Müdafi’a-i kadiye, sahibinden (onu okuyan ve onunla amel eden kişilerden) her türlü fenalığı def eden, hastaliktan koruyan
Muimme, sahibine dünya ve âhiretin hayatını kazandıran, ondan dünya ve âhiretin korkularını gideren ve
Azime ise, sahibi Allah’ın yanında şerefli olarak zikredilen demektir.
Sûre, usûl ilminin ana noktalarını, alimler arasında muteber olan meseleleri,
En güzel bir şekilde takrir ettiğinden ötürü,
Sahih-i Buhari’de sekerat halinde olan ölüler üzerine okunsun diye varid olan emrin nedenini ortaya koyar..
Ebu Nasr, «Etîbane» isimli kitabında Hz. Aişe’den (r.anha) şöyle rivayet ediyor.
Buyurdular:
“Allah’ın Kitabı’nda bir sure vardır. Ona Allah katında el-azime adı verilmektedir.
Onu okuyan, Allah katında şerefli olan kişi adını almaktadır.
Onu okuyan bir kimse Kıyamet Günü’nde Revi ve Mudar kabilelerinin fertlerinden hastalik ve sıkıntılarından daha fazlası
hakkında şefaat edecektir. Bu sure Yasin Suresi’dir.”
(Bk. Ali Arslan, Büyük Kur’an Tefsiri, 13/400.)

sayi olani ben kitabimda buldum ve dedim asil hadis ve ayet ahada burda ben anladim okuyun sizde anlarsiniz :confused:

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
yok abi sayi ile verilmiyor sadece yasinin yararlari konusunda vardi

Kalbu’l-Kur’an, Kur’-an’ın kalbi,
Müdafi’a-i kadiye, sahibinden (onu okuyan ve onunla amel eden kişilerden) her türlü fenalığı def eden, hastaliktan koruyan
Muimme, sahibine dünya ve âhiretin hayatını kazandıran, ondan dünya ve âhiretin korkularını gideren ve
Azime ise, sahibi Allah’ın yanında şerefli olarak zikredilen demektir.
Sûre, usûl ilminin ana noktalarını, alimler arasında muteber olan meseleleri,
En güzel bir şekilde takrir ettiğinden ötürü,
Sahih-i Buhari’de sekerat halinde olan ölüler üzerine okunsun diye varid olan emrin nedenini ortaya koyar.

Ebu Nasr, «Etîbane» isimli kitabında Hz. Aişe’den (r.anha) şöyle rivayet ediyor.
Buyurdular:
“Allah’ın Kitabı’nda bir sure vardır. Ona Allah katında el-azime adı verilmektedir.
Onu okuyan, Allah katında şerefli olan kişi adını almaktadır.
Onu okuyan bir kimse Kıyamet Günü’nde Revi ve Mudar kabilelerinin fertlerinden hastalik ve sıkıntılarından daha fazlası
hakkında şefaat edecektir. Bu sure Yasin Suresi’dir.”
(Bk. Ali Arslan, Büyük Kur’an Tefsiri, 13/400.)

sayi olani ben kitabimda buldum ve dedim asil hadis ve ayet ahada burda ben anladim okuyun sizde anlarsiniz :confused:

Güzel kardeşim bu hadis sahihse, bak burada sayıdan falan bahsetmiyor değil mi? Yani sayı yok. Benim de anlatmak istediğim budur. Sen 8 tane oku demişsin böyle bir şey yok, bunlar insanların uydurmalarıdır. İnsanlara yasin suresini tavsiye edebiliriz. Yasin Yüce kitabımızdan bir suredir. Fakat insanlara şu kadar sayıda yasin okursan şu dileğin olur, sıkıntın geçer, muradına kavuşursun gibi yönlendirmeler yapamayız.

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
abi sayiyi gördumde söyledim ama farkettiysen sayi sinirli değil ne kadar okursan o kadar iyi dedim bende anlamam sayidan sadece görduğumu paylaşayim dedim ben yaisnin doğruluğunu sundum okumakta size duşsun bu konuya muhalif olunmaz :) tabi ben sayi konusunda pek bilgim yok sadece kitabta gördumde yazdim

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
abi sayiyi gördumde söyledim ama farkettiysen sayi sinirli değil ne kadar okursan o kadar iyi dedim bende anlamam sayidan sadece görduğumu paylaşayim dedim ben yaisnin doğruluğunu sundum okumakta size duşsun bu konuya muhalif olunmaz :) tabi ben sayi konusunda pek bilgim yok sadece kitabta gördumde yazdim

Ali kardeşim. Herkes istediği kadar yasin okuyabilir. Buna kimse muhalif olmaz zaten. Ancak işi sayıya bağlamak yok bizim dinimizde. sen "yasin suresini arka arkaya 8 defa oku ve tum ölulerin ruhlarina bağişla"
diye yazdın. Sonra da "sayi sinirli değil ne kadar okursan o kadar iyi" dedim, ben anlamam sayıdan diyorsun. Ben sana sayıyla yasin okumayı tavsiye eden bir hadis olmadığını söyledim. Burada anlatmak istediğim her gördüğüne körü körüne inanma, sen inanmışsın ki başkasıyla da paylaşıyorsun. İstemeden de olsa Yanlışın yayılmasına belki bidat olmasına yol açıyorsun. İlk cevabında ifaden aynen bu: "yasin suresini arka arkaya 8 defa oku ve tum ölulerin ruhlarina bağişla" Bak dikkat et burada istediğin kadar oku demiyorsun arka arkaya 8 defa oku diyorsun. Tamamen yanlıştır....

Bak bir düşün bu siteye binlerce ziyaretçi geliyor hergün. Bunların arasında, dini bilgisi olan da var olmayan da. Şimdi herhangi bir kişi senin yukarıda yazdığın sayı ifade eden yazıyı okumuş olsa ve buna inansa bununla amel etse, sorumluluğu ve vebali sanadır. Benim için veya dinini iyi bilen bir kimse için önemli değil. O zaten inanmaz buna. Fakat başkalarını özellikle az bilgisi olanları yanıltmış oluruz. O nedenle bu tür konuları iyice araştırmadan paylaşmayalım. Sayıyla okuma konusu uydurmadır kardeşim. Elindeki kitap böyle sayıyla okumayı tavsiye ediyorsa hiç inanma. Yasin suresini anlayarak okumak ve hayatında yaşayabilmek yapılacak en doğru şeydir.

Nazlı Yürek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba arkadaşlar.Ben hergun dua ediyorum.Durumum şöyle,içimdeki ümit bitmiyor.Bir türlü onun başkasıyla olmasını kabullenemıyorum,bu yuzden yenı kararlar alamıyorum.Onda takıldım,gelecege bakamıyorum.Onu nasıl unutabılırım,çok uzuluyorum:(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"sevdigim biri vardıo da beni çok seviyordu. Aynı bölümde okuyorduk. Bir çok problem yaşadık anlaşamadık ve ayrıldık."
ilk once ayrildiginizi kabul edin...mademki birbirinizi cok seviyordunuz niye ayrildiniz demek ki cok konuda anlaşamiyordunuz.. kardesim bazen sadece Sevgi yetmiyor..
hele ki bu yaslarda...okul, hayat Aile baskisi vs..ikinizinde kendince gergin oldugu durumlar vardi..
belki bir gun nasip kismet olursa zaten Kader de yollariniz cakisir..
ama O ndan ayrildiginiz An da Takilip kalamazsiniz bu Size kendinize Haksizlik olur..
Hayat devam ediyor.. zamaninda birini cok sevmistim kaybettim hem de oyle ayrilmak degil Ahirette goc etti.. Mekani Cennet olsun.. halen onu hatirlar yuregimde Sevgisini hissederim.. ama Hayat devam ediyor.. Benim sorumluluklarim ,Ailem var.. Onlara karsi mesuliyetlerim var..
ilk ayrılan sen değilsin!!sonda olmayacaksın ...bu olanlarin da bir sebebi ve hikmetti vardir Su an da bilmezseniz de bir gun anliyacaksiniz..
Her Şeyi Zamana Bırakin Zaman en iyi Hekim dir...

"Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur."
(Mevlana)

hayirli aksamlar..Dualarimiz sizin ile

sahmaran

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Kardeşim Allah gönlüne göre olanı hayırlı kılıp versin imkansızı yoktur Rabbimin herşey onun elinde insanların kalpleride inşaallah nasibin eder sizi birbirinize sevdirir iki cihanda mutlu olursunuz Mevlid kandili bugün Rabbim dua edin kabul edeyim buyurmuş herşeye kaafi yeten yaratan Rabbim dergahından geri çevirmez kullarını Tez vakitte sevdiklerimize kavuştursun bizi İnşaallah

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
üzüldüm sizin adınıza herşey imtihan benımde buna benzer bir sıkıntım var insan bazen elinde olmadan ümitsizliğe kapılabiliyor ama herşeyi Allah bilir ne ümitli olun ne ümitsiz bence Allaha sığının hakkınızda hayırlı olması için dua edin ben öyle yapıyorum.. Rabbim inşAllah dualarımıza cevap verir hakkımızda hayırlı eyler... Umarım bu zor durumdan bir an önce hayırlısı ile kurtulursunuz..

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkur ederim abi kusura bakma benim bilgisizliğim

nurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
duaya ihtiyacım var

herkesin kendine göre dertleri var benimde başımda üniversite sınavı var Allah'ın izniyle istediğim bölüme yerleşip yerleşemeyecegimle ilgili İstihare suresinin yol gösterici oldugu doğrumu?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
herkesin kendine göre dertleri var benimde başımda üniversite sınavı var Allah'ın izniyle istediğim bölüme yerleşip yerleşemeyecegimle ilgili İstihare suresinin yol gösterici oldugu doğrumu?

Kelamdan önce selam gelir kardeşim, istihare suresi diye bir sure duymadık, böyle bir sure yok. Nereden çıkardınız istihare suresi diye bir sure olduğunu???hmmnn

nurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
öncellikle selemün aleyküm kelama selamsız başladığım için özür dilerim.Ve bu sureyi bize bugün din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz bahsetmişti ve internette de şöyle bi araştırma yaptığımda böyle bi surenin varlıgını hatta bi namazının oldugundan bahsediyordu..

sanırım istihare duası diye yazması gerekirken sure başlıgı altında da vermiş olabilir konuyu

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
öncellikle selemün aleyküm kelama selamsız başladığım için özür dilerim.Ve bu sureyi bize bugün din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz bahsetmişti ve internette de şöyle bi araştırma yaptığımda böyle bi surenin varlıgını hatta bir namazının oldugundan bahsediyordu..

sanırım istihare duası diye yazması gerekirken sure başlıgı altında da vermiş olabilir konuyu

Aleykümselam, istihare suresi diye bir sure yoktur kardeşim. Bahsettiğiniz istihare duasıdır. Alttaki linkeki konuyu inceleyin.

https://www.islamiforumlar.net/namaz/22745-istihare-duasi-tam-metni.html

nurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkür ederim anladım..sana hayırlı geceler benim artık ders çalışmam lazım.

evet dogru yok yanlış yazmış olabilirim kusura bakma yazarken soru çözüyordum yanlış yazdığımı farketmedim.

Üst Alt