- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler
10 bardak et suyu,
3 çorba kaşığı un,
2 adet yumurta,
2 adet limon,
2 parça et (haşlanmış),
2 kaşık yağ,
1 kahve kaşığı kırmızıbiber,
Yapılışı
Öncelikle Et suyu tencerede kaynatılır.
Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak, ezilir.
Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir.
Tuz atılır.
Yağ ısıtılır.
Küçük (bilgi yelpazesi.net) doğranmış et ile 1-2 defa çevrilir.
Ardından Kırmızıbiber katılıp çorbaya dökülür.
Kısa bilgi
Yemeklerin tuzunu ateşten almadan önce 5 dakika kadar önce atınız fazla tuzlu yemek, vücut dokularının su tutmasına yani ödeme sebep olur.
Afiyet Olsun...