Eğitim hayatım açısından sıkıntılı bir dönemdeyim

alacakaranlık

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm,
Eğitim hayatım açısından sıkıntılı bir dönemdeyim ve bu dönemde vereceğim kararların yaşamıma büyük bir etkisi olacağını hissediyorum. Karar veriyorum, tamam diyorum ama yüzümün kara çıkmasından çok korkuyorum. Sürekli muhayyer durumda kalıyorum ve doğrusunun ne olduğuna bir türlü tüm kalbimle karar veremiyorum. Verdiğim kararlarda tutucu olamıyorum.

İllaki içimde bir şüphe filizleniyor ve kendimden ziyade ailemi hayal kırıklığına uğratacağım diye çok korkuyorum.

İstihareye yatmaya niyetleniyorum ama uyuyamıyorum. Çok bunaldım, yoruldum... Henüz 18 yaşında olmama karşın kendimi tükenmiş gibi hissediyorum.

Bazen, acaba verdiğim kararın neticesi beni istediklerime ulaştıracak ama gitmek istediğim okul (tıp fakültesi) mu benim için hayırlı değil de, ondan içim bu denli sıkıntılı diye düşünüyorum. Ama yine bir sonuca varamıyorum.

Ve yine bazen de, acaba hedeflediğime ulaşamayacakmıyım da, Allah benim daha fazla sıkıntı çekmemem için bu yola girmemi istemiyor, beni ileriki sıkıntılardan kurtarıyor diye düşünüyorum.

Anlayacağınız aklım çok karışık. hy..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Verdiğin karar, Kur'an'ın meşru gördüğü bir "karar"sa mes'ele bitmiştir. Neden korkuyor ve bunalıma giriyorsunuz anlamadım. Müslümanlar, günah işlediklerinde, günah yüklü kararlar aldıklarında üzülürler, ağlarlar, korkarlar ve korku duyarlar! Bunalıma da düşebilirler.

Tıp Eğitimi ve İlmi, Kur'an'ın meşru gördüğü bir eğitim ve ilimdir. O bölümü seçer okurusunuz.
Başarabilir miyim, başaramaz mıyım gibi soruları da kendinize sormanıuza gerek yoktur. Çalışıp yüksek bir puan alıp orayı kazanmışsanız okumanız da başarılı olmanız da mümkün olacaktır.
Bilirisiniz, oraları imtahanla kazanmak zordur okumak ise kazanmaya oranla kolaydır. Başarırsınız, bunalıma falan girmeye gerek yoktur.
İmtahanı kazanamazsanız da önemli değildir, yani dünya hayatındayız, bunalıma girmeye gerek yoktur.
Bir anlamda "kader"in önüne de geçemiyorsunuz.
Ben de öyle bir eğitim almak isterdim, istiyordum da ama olmadı, ilahıyat eğitimi aldık.
Takdir!!!
Fani dünya için ve onun getirileri bağlamında kendimizi kaybetmeyelim,
Önemli olan Cennet'i kazanabilmek ve o yolda samimi bir şekilde yürüyebilmektir. Buna dikkat ediniz!
Ama şunu da söyliyeyim, Tıp Eğitimi aldıktan sonra bu ilmi de Allah'ın rızasına matuf kullanmanız mümkündür. Hastalarınızın hayır dualarını almanız basit bir ameliye değildir.
Selam ve Dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
blmyorsansan.jpg

Ve Aleykümselam, Bir insan bilmiyorsa ne istediğini,”hem seni ziyan eder hem kendini” Hz.Mevlana

Sen bu kararsız,negatif,Ümitsiz olma ,Şükürsüz olma halin ile hem kendini hem sevdiklerine ,hem de zamanına ,hemde ruh haline sinir sistemine yazık edersin...

benim kızım doktor olacam diye karar verdi ve seneye doktor oluyor..azim, gayret, karar, istikamet...Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz..
SEN sadece kararsızlık içinde vakit kaybediyorsunuz...
insanın hedefleri yoksa hayat boştur hangi yoldan gideceğini bilmiyorsa olduğu yerde ya sayar ya da o hedefe dolaylı yollardan gider buna bir kısa sürede ulaşmak vardır bir de uzun sürede ulaşmak vardır.Seçim bizim neyi istediğimize bağlıdır....
yoksa korkuyormusunuz..?başarısiz olurum diye.......

hayatta ne istediğini ,nereye gittiğini, bilene dünya
bile yol veririr..İnsan nereye gitmek istediğini bilmeli yoksa kayb olabilir........

İnsan nereye gitmek istediğini bilmeli.Kime varmak istediğini.Aralarındaki kilometreleri ,engelleri ezberlemeli,hesap kitabini yapıp ona göre yolla çıkmalı ya da çıkmamalı...kendini bilmemenin ve anlamamanın sonucudur. hayatın atomu burada saklıdır..

ne istediğini bilmiyorsan, ne istemediğini düşün. hayattan istediğini arayıp durma. yakaladığında hemen sahiplen...Bazen de her şeyi doğal akışına bırakmak da çözümdür;çünkü biz istesek de istemesek de çoğu zaman her şey olacağına varır.böyle yaparak üzerimizdeki stresi de azaltmış oluruz.
bir de bakarız ki mutlu olmaya başlamışız o zaman...Yeter ki sen Kaderine razı ol.

Hoca merhum, bir gün camide vaaz etmek için kürsüye çıkmıştı. O anda cemaate anlatacak bir şey gelmedi aklına ve beklemeye başladı:
— Ey cemaat! Benim nasıl konuştuğumu ve ilmî dirayetimi hep bilirsiniz. Fakat hikmeti ilâhî şu anda aklıma tek bir kelime bile gelmiyor, diyor ve hâlâ kürsüde oturuyordu.
Hocanın oğlu daha babasının sözleri bitmeden kürsüye doğru yaklaştı ve:
— Baba biliyoruz aklına bir şey gelmedi ama, kürsüden inmek de aklına gelmiyor mu? dedi.
Hoca efendi oğlunun bu yerinde sözlerine diyecek bulamadı ve kürsüden indi..Kıssadan Hisse..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/24541-azmin-elinden-bir-sey-kurtulmaz.html

alacakaranlık

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Verdiğin karar, Kur'an'ın meşru gördüğü bir "karar"sa mes'ele bitmiştir. Neden korkuyor ve bunalıma giriyorsunuz anlamadım. Müslümanlar, günah işlediklerinde, günah yüklü kararlar aldıklarında üzülürler, ağlarlar, korkarlar ve korku duyarlar! Bunalıma da düşebilirler.

Tıp Eğitimi ve İlmi, Kur'an'ın meşru gördüğü bir eğitim ve ilimdir. O bölümü seçer okurusunuz.
Başarabilir miyim, başaramaz mıyım gibi soruları da kendinize sormanıuza gerek yoktur. Çalışıp yüksek bir puan alıp orayı kazanmışsanız okumanız da başarılı olmanız da mümkün olacaktır.
Bilirisiniz, oraları imtahanla kazanmak zordur okumak ise kazanmaya oranla kolaydır. Başarırsınız, bunalıma falan girmeye gerek yoktur.
İmtahanı kazanamazsanız da önemli değildir, yani dünya hayatındayız, bunalıma girmeye gerek yoktur.
Bir anlamda "kader"in önüne de geçemiyorsunuz.
Ben de öyle bir eğitim almak isterdim, istiyordum da ama olmadı, ilahıyat eğitimi aldık.
Takdir!!!
Fani dünya için ve onun getirileri bağlamında kendimizi kaybetmeyelim,
Önemli olan Cennet'i kazanabilmek ve o yolda samimi bir şekilde yürüyebilmektir. Buna dikkat ediniz!
Ama şunu da söyliyeyim, Tıp Eğitimi aldıktan sonra bu ilmi de Allah'ın rızasına matuf kullanmanız mümkündür. Hastalarınızın hayır dualarını almanız basit bir ameliye değildir.
Selam ve Dua ile.

Yorumunuz için Allah razı olsun. Beklentinin bu kadar yüksek olması içimi çok bunaltıyor. Yapamazsam diye korkup duruyorum. Ama haklısınız, müslümanlar sadece günah yüklü kararlar aldıklarında korkup üzülmeliler. Umut ediyorum bir gün tek korkum bu olur.

blmyorsansan.jpg

Ve Aleykümselam, Bir insan bilmiyorsa ne istediğini,”hem seni ziyan eder hem kendini” Hz.Mevlana

Sen bu kararsız,negatif,Ümitsiz olma ,Şükürsüz olma halin ile hem kendini hem sevdiklerine ,hem de zamanına ,hemde ruh haline sinir sistemine yazık edersin...

benim kızım doktor olacam diye karar verdi ve seneye doktor oluyor..azim, gayret, karar, istikamet...Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz..
SEN sadece kararsızlık içinde vakit kaybediyorsunuz...
insanın hedefleri yoksa hayat boştur hangi yoldan gideceğini bilmiyorsa olduğu yerde ya sayar ya da o hedefe dolaylı yollardan gider buna bir kısa sürede ulaşmak vardır bir de uzun sürede ulaşmak vardır.Seçim bizim neyi istediğimize bağlıdır....
yoksa korkuyormusunuz..?başarısiz olurum diye.......

hayatta ne istediğini ,nereye gittiğini, bilene dünya
bile yol veririr..İnsan nereye gitmek istediğini bilmeli yoksa kayb olabilir........

İnsan nereye gitmek istediğini bilmeli.Kime varmak istediğini.Aralarındaki kilometreleri ,engelleri ezberlemeli,hesap kitabini yapıp ona göre yolla çıkmalı ya da çıkmamalı...kendini bilmemenin ve anlamamanın sonucudur. hayatın atomu burada saklıdır..

ne istediğini bilmiyorsan, ne istemediğini düşün. hayattan istediğini arayıp durma. yakaladığında hemen sahiplen...Bazen de her şeyi doğal akışına bırakmak da çözümdür;çünkü biz istesek de istemesek de çoğu zaman her şey olacağına varır.böyle yaparak üzerimizdeki stresi de azaltmış oluruz.
bir de bakarız ki mutlu olmaya başlamışız o zaman...Yeter ki sen Kaderine razı ol.

Hoca merhum, bir gün camide vaaz etmek için kürsüye çıkmıştı. O anda cemaate anlatacak bir şey gelmedi aklına ve beklemeye başladı:
— Ey cemaat! Benim nasıl konuştuğumu ve ilmî dirayetimi hep bilirsiniz. Fakat hikmeti ilâhî şu anda aklıma tek bir kelime bile gelmiyor, diyor ve hâlâ kürsüde oturuyordu.
Hocanın oğlu daha babasının sözleri bitmeden kürsüye doğru yaklaştı ve:
— Baba biliyoruz aklına bir şey gelmedi ama, kürsüden inmek de aklına gelmiyor mu? dedi.
Hoca efendi oğlunun bu yerinde sözlerine diyecek bulamadı ve kürsüden indi..Kıssadan Hisse..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/24541-azmin-elinden-bir-sey-kurtulmaz.html
Tavsiyeleriniz için Allah razı olsun... sayenizde biraz kendime gelir gibi oldum. Özellikle kıssalar güç verdi, dirayet verdi. Tekrardan Allah razı olsun.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Tıp Fakültesi'ne girdiniz mi yoksa hazırlanıyor musunuz?
Sizler de sağolasınız.
Allahü Teala yar ve yardımcınız olsun. Amin.

alacakaranlık

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tıp Fakültesi'ne girdiniz mi yoksa hazırlanıyor musunuz?
Sizler de sağolasınız.
Allahü Teala yar ve yardımcınız olsun. Amin.
Hazırlanıyorum. Fakat epey zorlu bir süreç oluyor. Henüz bir yılım olmasına karşın çok stresliyim. :/

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
It will be hard but it will be worth it..
evet zor olacak ama buna değer olacaktır...
doktor, avukat olmak kolay olsa idi her kes olurdu..
benim kızım doktor olacam dedi hem de islami temsil eden tesetürlu doktor hanim olacam..dedi ve hamd olsun seneye doktor oluyor..

onun arkadaşlari gezip eğlenirken o gece, gündüz ders çalışıyordu..
hiç bir şey zahmetsiz, külfetsiz,gayretsiz,emeksiz gelmez..
Sen hayata ne verirsen hayat da sana banka gibi onu faizi ile birlikte geri verir..

Değerli Şeyler hep zorluklar ..imtihan ile fedakârlik bazı şeyleri kurban ederek gelir...

"Yetime Sahip çıkan ve ona bakan kimseyle cennete ben bir elin iki parmağı gibiyiz."buyuruyor peygamber efendimiz sav..Cennete Ona komşu olmak bunu her kes istiyor ama acaba hangi biriniz bir yetimi alıp ona sahip çıkıyor....? Onu okutuyor, her şekilde masraf ediyor gerekirse kendini de harcıyor ,Yaşatmak için yaşıyan insanlar var...

Cennet Ucuz değil...insan olmak..doktor olmak...insanliğa kendini adamak ,
kendi nefsinden vaz gecmek kolay değil...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Tıp Eğitimi zor bir süreç de olsa, zevklidir, güzeldir, tatlı ve eğlencelidir de. Sakın beni yanlış anlamayınız. Eğer bu ilmi seviyor ve severek okuyorsanız, cidden bu güzellikler de sizleri bekliyor demektir.
Gönül Sızım, usul ve füruu'ndan misaller verdi şimdilik ben vermiyorum ama bizler de o alana yönelik öğrenciler yetiştirmenin gayreti içersindeyiz.
Bir kazanın bölümünüzü, o zaman ben de sizler de beraberce konuşuruz.
Allah yardımcınız olsun.

NOT

Tıp Fakülteleri'ne (özel/paralı) bir sınırlama getirdiler ki bu çok güzel oldu. Ki ben bu yüzdeyi de beğenmiyorum açıkçası.

İlk 40.000'ne giremeyen paralı da okuyamayacak!
Dua ile.

alacakaranlık

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
It will be hard but it will be worth it..
evet zor olacak ama buna değer olacaktır...
doktor, avukat olmak kolay olsa idi her kes olurdu..
benim kızım doktor olacam dedi hem de islami temsil eden tesetürlu doktor hanim olacam..dedi ve hamd olsun seneye doktor oluyor..

onun arkadaşlari gezip eğlenirken o gece, gündüz ders çalışıyordu..
hiç bir şey zahmetsiz, külfetsiz,gayretsiz,emeksiz gelmez..
Sen hayata ne verirsen hayat da sana banka gibi onu faizi ile birlikte geri verir..

Değerli Şeyler hep zorluklar ..imtihan ile fedakârlik bazı şeyleri kurban ederek gelir...

"Yetime Sahip çıkan ve ona bakan kimseyle cennete ben bir elin iki parmağı gibiyiz."buyuruyor peygamber efendimiz sav..Cennete Ona komşu olmak bunu her kes istiyor ama acaba hangi biriniz bir yetimi alıp ona sahip çıkıyor....? Onu okutuyor, her şekilde masraf ediyor gerekirse kendini de harcıyor ,Yaşatmak için yaşıyan insanlar var...

Cennet Ucuz değil...insan olmak..doktor olmak...insanliğa kendini adamak ,
kendi nefsinden vaz gecmek kolay değil...

Kızınıza başarılar diliyorum. İnşallah hayırlısıyla doktor olur.
Kısa bir zaman sonra kampa girerek yoğun bir çalışma sürecini başlatmış olacağım. İnşallah nefsime yenik düşmeyip bu maratonu başarıyla tamamlarım.
Tıp Eğitimi zor bir süreç de olsa, zevklidir, güzeldir, tatlı ve eğlencelidir de. Sakın beni yanlış anlamayınız. Eğer bu ilmi seviyor ve severek okuyorsanız, cidden bu güzellikler de sizleri bekliyor demektir.
Gönül Sızım, usul ve füruu'ndan misaller verdi şimdilik ben vermiyorum ama bizler de o alana yönelik öğrenciler yetiştirmenin gayreti içersindeyiz.
Bir kazanın bölümünüzü, o zaman ben de sizler de beraberce konuşuruz.
Allah yardımcınız olsun.

NOT

Tıp Fakülteleri'ne (özel/paralı) bir sınırlama getirdiler ki bu çok güzel oldu. Ki ben bu yüzdeyi de beğenmiyorum açıkçası.

İlk 40.000'ne giremeyen paralı da okuyamayacak!
Dua ile.

Güzel olacağını, zevkli olacağını ve olduğu takdirde insanlara faydalı olacağını bende düşünüyorum, daha doğrusu öyle olmasını umut ediyorum.

Hedefim, hiç değilse ilk 8.000 e girmek. :/ Umuyorum ki olur.

Bu arada ikinizede tekrardan çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Üst Alt