Erkeklerin küpe takması caiz mi?

K

küpeli

Kayıtsız
Misafir
erkeklerin küpe takması günah mı erkeklerin küpe takması caiz mi erkeklerin küpe takması caiz midir islamda erkeklerin kulağına küpe takması hükmü dinen erkeğin küpe takması

Herkese merhabalar, ben batıda yaşıyorum yani avrupa'da sorum şu ki, burada birçok kişinin daha doğrusu birçok erkeğin taktığı gibi kulağıma küpe taksam bunun dini-islami hükmü nedir? Yani ben kulağıma küpe takmayı seviyorum, hem burada da yadırganmıyor. Dediğim gibi benim yaşadığım çevrede bir çok erkek kulağında küpeyle dolaşıyor hatta vücudunun başka yerlerine de küpe gibi şeyler takanlar bile var. Bende küpeyi iki kulağıma değil de tek kulağıma takıyorum. Yani yanlış anlaşılmasın diye. Bazıları erkeklerin kulağına küpe takmasında bir şey yok Yavuz Sulatan Selim bile küpe takıyormuş diyor. Bazı arkadaşlarımız ise erkeklerin kulaklarına küpe takması yanlıştır diyor. Şimdi bu işin bir hükmü yok mu? Erkeklerin kulağına küpe takması caiz mi? Değil mi? Soruma cevap veren herkes sağolsun var olsun.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
erkeklerin küpe takması haram mı islamda erkeğin küpe takması dinen erkeklerin küpe takması caiz midir

Merhaba kardeşim, erkeklerin küpe takması konusu hep sorulan ve tartışılan bir konudur. Bu konuda fakihlerin büyük çoğunluğu, erkeğin kulağına küpe takmasının caiz olmadığını söylemiştir. Günümüzdeki ilahiyatçıların bir çoğuda aynı görüşü savunuyor ve bizim dinimizde ve kültürümüzde böyle bir şey yok, erkelelerin küpe takması dine ve örfe uygun değil diyorlar. Biz de küpeyi kadınalara mahsus bir ziynet ve aksesuar olarak gördük ve öyle biliriz. Yavuz sultan selim'in o meşhur resmine bakarak küpe taktığını idda edenler var. Benim bildiğim kadar o resim o dönemdeki avrupalı veya iranlı ressamların hayal ürünü, çünkü bu şekilde bir çok uydurma resimler, tablolar bulunduğu söyleniyor.

Sonuç olarak, ulemalar ittifakla erkeklerin küpe takmasının caiz olmadığını bildirmişler. Senin de dediğin gibi bu batı toplumlarında rağbet gören bir şey, fakat onlarında müslüman olmadıklarını unutmamak lazım. Biz inandığımız değerleri korumalıyız, batıya karşı özenti içinde olmak doğru olmaz. Gelenek, göreneklerimize ve örflerimize sahip çıkalım. Erkek erkeğe yakışanı, kadında kendine yakışanı, fıtratına uygun olanı kullansın. Herhangi bir bağımlılığın veya özel bir durumun yoksa çıkar kulağından gitsin derim. Erkeğe yakışan aksesuarları kullanmanı acizane tavsiye ederim. Selametle.

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Erkek küpe takar mı kardeşim. Rabbim başka dert vermesin de, sizin uğraşacak işiniz veya derdiniz yok, ya da paranız çok. incik boncukla uğraşıyorsunuz. Küpe takmasan ne olur? Alt tarafı bir metal parçası, kulağında sallandırıp durunca eline ne geçecek? Boş işler bunlar ne sana faydası olur ne de başkasına.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Erkek olan küpe takar mı,tabiki takmaz!!anasini, babasini bile takmiyan zamane gençliği ,küpe mi takacak...sırıtık.:,
cidden çok şey bildiğiniz için mi çokbilmiş bir insansiniz Sizi Forumumuzda görmek isteriz..Böyle ulu orta dobra , dobra konuşan insan Eyvallah!!brrvo

Deli deli deli kulakları küpeli ..islikcalan

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Erkek olan küpe takar mı,tabiki takmaz!!anasini, babasini bile takmiyan zamane gençliği ,küpe mi takacak...sırıtık.:,
cidden çok şey bildiğiniz için mi çokbilmiş bir insansiniz Sizi Forumumuzda görmek isteriz..Böyle ulu orta dobra , dobra konuşan insan Eyvallah!!brrvo

Deli deli deli kulakları küpeli ..islikcalan

He!! madem öyle ben hep gelirim bu foruma, hem söylerim hem çalarım cümbüş olsun hemde...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
He!! madem öyle ben hep gelirim bu foruma, hem söylerim hem çalarım cümbüş olsun hemde...

He!! madem öyle ben hem çalarım, hem söylerim ,hem Yazarım diyorsunuz Biz de hoşgeldiniz diyoruz...:.dost.
Ben de az gitmiş,uz gitmiş dere tepe düz gitmiş çokbilmişlerdenim...sırıtık.:,

Üst Alt