Eşim güya alim

H

Hatanur

Kayıtsız
Misafir
Hayırlı ramazanlar. Ben de 18 yıllık evliyim. Eşim güya dindar, güya alim geçiniyor.
Cilt cilt arapça kitap çeviriyor fakat gelin görün ki, bu insan evli bir kadınla aşk muhabbeti yaşamış. Kadının kocası da dindar, üstelik kadın güya tesettürlü. Kocası dinleyicilerde bunların bir birine aşk ilanlarını v.s duyunca hemen evi terk etmiş ve mahkeme açmış. Bana da 3 ay sonra haber verdiler. Hiç haberim yoktu. Kardeşim artık uyuduğun yeter uyan dediler eşin seni aldatıyor diye. Tabi eşim olacak şerefsiz her şeyi inar ediyor fakat ortada kapı gibi ses kaydı var. Bende çalışan ve tesettürlü bir insanım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu insanlar fuhuş yapıyor acısını bizler çekiyoruz. Ben günlerce uyuyamadığım halde eşim horul horul uyuyabiliyor. Üstelik ben eşimin ikinci evlilğiyim. Bu adam yüzünden 7 çocuğun hayatı rezil oldu. Hala insanlar arasında itibarlı bir şekilde dolaşıyor. Kafayı yemek üzereyim, ne yapacağımı bilemiyorum. Benim 3 çocuğum var onlar ne olacak bilmiyorum.2 kız 1 erkek. Acil tavsiyeye ihtiyacım var. Allah'a emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı ramazanlar Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
Bildiği halde amel etmiyen insanin hali ,koca koca kitaplar taşıyan eşeğin haline benzer
Her insan ;Alim, ulema olsun her ben-i adem Nefis ile Aşk Arasındadir!!bunu unutmayin...unutursaniz bir gün güvendiğiniz dağlara kar yağarda ruhunuz üşür,
hem de donarcasına deprasyona girebilirsiniz..

Unutmayin!!Burası bir imtihan dünyası hep birbirimiz ile imtihan ediliriz...İnsan beşer, kuldur şaşar...şaşbilir o yuzden hiç Hayal kırıklığı yaşamayin!!
Kendi ruh sağlığınıza, stres altında olup olmadığınıza dikkat edin.

inanin; İnsan Ne Yaparsa Kendine Yapar..sadece Kendini Düşünen İnsan Kendine En Büyük Zulmü Yapar..
Uçkuruna sahip çıkamayanlar,dünya ve ahirette bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerdir...
Insan beser, durmaz sasar, eyler hatâ, üçer beser.Düz ovada yürür iken, ayagını sürter, düser.
Herkes bir sınavın içinde işte, Allah inanan herkese sabrını ve sıkıntısının devasını veririr inşallah.

aslında aldatan değil aldatan,aldatılandır..
aldatan insan, aslında arzuları ,nefsi, içindeki hayvan,tarafından aldatılan zavalli bir insandır..
ona dua edin ... sakın üzülmeyin kızmayın aksine Acıyın Ona..

ne yapacağımı bilemiyorsaniz hakkınızda hayırlı olan için Dua edin..
Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin...
sahip olduğun bir "deve"n var ise önünde iki seçeneğin vardır..

1) deveyi gütmek
2) diyardan gitmek

bu misal seçme hakkı ve irade ile donanmış olan insanoğlu açısından çok önemli noktalara işaret eder..
karar vermek zorunda olmanın sorumluluğu dağlara, denizlere ve bilcümle mahlukata teklif edilmiştir de onlar bu sorumluluğu almaya çekinmişlerdir zira..
bu yükü sırtlanan tek varlık olan insan, attığı her adım ve sarfettiği her fikirde diyardan gitmek ve deveyi gütmek arasında gider gelir..
aslinda fark etmiyoruz ama hayattimiz boyunca hep iki secenek arasinda yasiyoruz..

1) DEVEYİ GÜTMEK :
sahip olduklarınla, başına gelen şerle bu da bir imtihan gececek biliyorum.. deyip de O diyarda kalmaya devam edersin..

2)DİYARDAN GİTMEK :
başına gelen şeylere tahammülün kalmadığıni,düşündüğün zamanlarda gözün sürekli evin bitişiğindeki ahıra kayar..
orada her an seni bekleyen devene atlayıp gitmek geçer içinden.. sabretmek erdemdir ya, sabredersin..
aslında gösterdiğin sabır değil "tahammül"dür.. dayanırsın sadece olan bitene.. sabır ise çok daha derin anlam taşıyan bambaşka bir durumdur ama sen tahammül ile sabrı sürekli birbirine karıştırdığından, başına gelen her zorlu durumda dişlerini sıkarak ahıra bakarsın.. en sonunda bam telin kopar.. "yeter !" artik deyip cekip gidersin muamma, bilinmezliklere heleki o ruh halli ile baska yerde de huzur bulabilirmisin bunu da bilmezsin...

yalnız bunun da bir istisnası vardır:
gönlü kırık gitmek zorunda kalmak:
hiç istemesen de olaylar ve durumlar öyle bir noktaya gelir ki o diyarda kalman sana ve o diyara faydadan çok zarar getirmeye başlar..
öyle ki varlığın seninle beraber başkalarını ve çok sevdiğin o diyarı hasta eder.. varlığın o çok sevilenin varlığına zarar vermeye başladığı ve sen bunu farkettiğin anda hiç eline almak istemediğin sevgili devenin yularını eline alır ve gönlün geride bıraktığın o diyarda kalmış bir halde çıkarsın yola..

insallah bu Kissadan da Hisseni de alirsin...Allah'a emanet olun..

Üst Alt