Eşimle sorun yaşıyorum

S

seosu

Kayıtsız
Misafir
Merhaba,
Eşimle yaşadığım sorundan sonra onunla konuşmak içimden gelmiyor. onun bana olan sevgisini biliyorum... Eşimle sorun yaşamamın da birikimi var elbet. Ben aktif o ise asosyaldir. Örneğin, onun yada benim ailemin bir sorunu olduğunda telefon dahi açıp iyi misiniz, bir şeye ihtiyacınız var mı gibi duyarlılık gösteremez, çünkü aklına gelmiyor ya da istemiyor. Ben çok paylaşırım, o ise paylaşacaklarını aklında tutamaz, eve gelene kadar unutur. Ben anlatırım o dinler... En büyük problemlerimde bile yoğunlaşarak anlattığım zamanlarda, ne bir yorum, ne bir fikir, ne bir eleştiri... içimden geçen, anladı mı acaba ya da dinlemedi mi oluyor. Hal böyle olunca bi suskunluk çöküverdi üzerime, o neşem her şey gitti... Hayatımızı sabote edecek kararlar vermek istemiyorum.
Sizin yorumunuz ne olur...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Merhaba kardeşim,
Ben de zaman zaman eşimle buna benzer sorunlar yaşıyorum.. Ama insanın huyu işte! alışkanlıklarımızdan zor vazgeçiyoruz ama sana bir önerim var! o senin ilgi alanına girmiyorsa, sen onun ilgi alanına girmeye çalış bakalım..

Nelerden hoşlanır? ne yaparsa keyif alır? onunla beraber yapın..
Belki o zaman hayatınız biraz monotonluktan çıkar renklenmeye başlar, insanlar farklı farklı karakterde! iki kardeş bile birbirine benzemiyor, kaldı ki karı-koca benzesin...
Birbirinizin sevdiği hobileri, uğraşları vardır illa ki, onları beraber yapmaya çalışın, ama ilk önce iletişim çok önemli evlilikte...Rahatça, içinden geldiği gibi konuşamadığın biriyle bir şeyler paylaşmaya çalışmak gerçekten zordur!!
Alın eşinizi karşınıza uygun bir dille konuşun aranızdaki uzaklaşmanın nedenlerini...

Allah, daha başka sıkıntı, dert vermesin bunlar aşılır kardeşim...Selametle.....

Uhudsevdalısı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim Sabır Sabır Sabır
Vardır Bir sebebi.
Sen Rabbime yönel gerisi gelir İnşaALLAH.

Ahmed Serdar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
O kadar istediğim halde evlenemedim ve evlenemeyen tanıdıklarım var. Eşinizin kıymetini bilin.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm misafir kardeşim;ben siz eşinizi anlatırken kendimi gördüm daha doğrusu ben de onun gibiydim daha önce yaşadıklarımla ve hayatıma giren insanın takıntıları ile fark ettim ki ben bazı eksiklerimi fark etmiyormuşum sosyallik kötü bir şey değilmiş ben ilgi beklerken karşımda ki insanlar ile kendi ilgimi paylaşamadığımı neden yapamadığımı yapmak istediğimi anladım ve değişim için sorunuma odaklandım insanların halleriyle ilgilenmeye yardım etmeye,dinlemeye başladım çünkü dinlemekte bir paylaşımdır,sonra işlerinde gücüm yettiğince yanlarında olup yardım ettim ve bu bana müthiş huzur veriyor mutlu ediyordu daha sonra arkadaşlarımın da bana karşı duyguları hisleri yaklaşımları değişti ben işimi ancak Allah cc rızasını bekleyerek yaptığımdan bununda bereketini çok yaşadım,eşinin kendi bunun farkına varıp değişimi istemesi gerekiyor size bunun için imkanınız var ise bir psikolog ile görüşüp farklı kişiliklerin bir birlerinin ilgi alanlarını anlamaları için yapılan eşler veya kişiler arası diyalog kurma programlarından yararlanabilirsiniz.
Kalpleri ısındıran ve değiştiren Rabbül aleminden daima dua ve sabırla yardım istemeyi unutmayın çünkü kul sıkıntısında Allah cc onu yaratanı olarak hatırladığında çok seviniyor kendini bildiğimiz için ve yardım ediyor elhamdülillah:) İŞLERİNİZİ DUALARINIZLA RABBÜL ALEMİNİN RIZASINI İSTEYEREK MÜHÜRLEYİN selametle kalın.

Üst Alt