Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evcil köpeğim benden hak talep edecek mi ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 98198" data-attributes="member: 2"><p>İnsanların bir kısmı veya çoğunluğu uygulamıyor diye bir sünnet veya ayet hükmünü kaybetmez. Hepsinin bir hikmeti vardır. </p><p></p><p>Açık görüşlü olmak sünneti yok saymak değildir. Öncekileri bu halde bulduk, biz de onlara uyalım diyemeyiz. Aksine açık görüşlü olmak sünneti uygulamaya çalışmakla olur. </p><p></p><p>Mesela ben kendimi sizin yerinize koyuyorum. Bir köpek evcilleştirdim ve ona bakmaya başladım, daha sonra bu işin islamda hoşgörülmediğini öğrendim... Tabi ki o hayvancağızı sokağa atamam, zaten belli bir ömürleri var... Ömrü yettiği kadar ona bakarım. Bundan sonraki hayatımda bir daha aynı şeyi yapmam yani köpek evcilleştirip evimde bakmam. Bunun yerine ihtiyacı olan hayvanlar çıkarsa karşıma onlara bulundukları ortamlarda yardımcı olmaya çalışırım, beslerim, suyunu veririm, şefkat göstermeye çalışırım. Hasta ve çaresiz görürsem veterinere götürürüm. Hayvan barınakları var, oralara maddi destek yaparım, gerekirse gönüllü olarak oralarda vakit geçiririm, hem hayvan sevgimi tatmin eder hemde büyük sevaplar kazanırım. Tabi bunları yapmak bir hayvana evde bakmak kadar kolay değil. Daha fazla fedekarlık ve imkan ister. Fakat bu da; mesela köpeklerin neslinin tükenmemesi için bir çabadır. İstedikten ve azmettikten sonra yakın çevremizde, barınaklarda, sokaklarda da hayvanların önüne mama koyma imkanımız var. </p><p></p><p>Peygamber efendimiz s.a.v'e yukarıda sorduğunuz soruya bir ihtimal ki benzer şekilde cevap gelebilirdi.</p><p></p><p><strong>Bu noktada önemli olan sünneti sünnet bilip ona uymaya çalışmak, hoşgörülmeyen bir işi devam ettirmekte ısrarcı olmamak. Bu iş bizim için çok önemli bile olsa, nefsimiz onu çok istiyor bile olsa, başka meşru yollardan sonuca ulaşmaya, kendimizi bu konuda meşru yollarda tatmin etmeye çalışmak. </strong></p><p></p><p>Sistem bozuk, bende bu sistemin içinde aynı şekliyle yerimi alayım dememek lazım. Ben uysam ne olur, hiç kimse uymuyor ki diye düşünmemek lazım! Gemisini kurtaran kaptan olur. En sonunda kendi hesabımızı kendimiz vereceğiz. Uyduğumuz çoğunluk, sistemi bozanlar bizim hesabımıza karışmayacak, onlar kendi hesaplarını verecekler. Onların yanında olmak da var, karşısında olmak da!</p><p></p><p>Allah c.c herşeyi en iyi bilendir... Hüküm O'na aittir... Her insan kendi yaptığının mükafatını alacak, cezasını çekecek. O nedenle, islamda böyle bir yasak var, köpekleri evcilleştirip evde bakmak hoşgörülmemiş, benim görevim buna uymaktır. Şu an uyamıyorsam bile, uymaya, uygulamaya azmetmek... ilk fırsatta da hayata geçirmek. Din Allah c.c nün dini, sünnet Efendimiz s.a.v'in sünneti. Aldığımız nefes, taşıdığımız can, sayamayacağımız kadar çok nimetler... Hiçbiri bize ait değil, bizim değil, onlar sadece bize emanet aynı bu din gibi. Vesselam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 98198, member: 2"] İnsanların bir kısmı veya çoğunluğu uygulamıyor diye bir sünnet veya ayet hükmünü kaybetmez. Hepsinin bir hikmeti vardır. Açık görüşlü olmak sünneti yok saymak değildir. Öncekileri bu halde bulduk, biz de onlara uyalım diyemeyiz. Aksine açık görüşlü olmak sünneti uygulamaya çalışmakla olur. Mesela ben kendimi sizin yerinize koyuyorum. Bir köpek evcilleştirdim ve ona bakmaya başladım, daha sonra bu işin islamda hoşgörülmediğini öğrendim... Tabi ki o hayvancağızı sokağa atamam, zaten belli bir ömürleri var... Ömrü yettiği kadar ona bakarım. Bundan sonraki hayatımda bir daha aynı şeyi yapmam yani köpek evcilleştirip evimde bakmam. Bunun yerine ihtiyacı olan hayvanlar çıkarsa karşıma onlara bulundukları ortamlarda yardımcı olmaya çalışırım, beslerim, suyunu veririm, şefkat göstermeye çalışırım. Hasta ve çaresiz görürsem veterinere götürürüm. Hayvan barınakları var, oralara maddi destek yaparım, gerekirse gönüllü olarak oralarda vakit geçiririm, hem hayvan sevgimi tatmin eder hemde büyük sevaplar kazanırım. Tabi bunları yapmak bir hayvana evde bakmak kadar kolay değil. Daha fazla fedekarlık ve imkan ister. Fakat bu da; mesela köpeklerin neslinin tükenmemesi için bir çabadır. İstedikten ve azmettikten sonra yakın çevremizde, barınaklarda, sokaklarda da hayvanların önüne mama koyma imkanımız var. Peygamber efendimiz s.a.v'e yukarıda sorduğunuz soruya bir ihtimal ki benzer şekilde cevap gelebilirdi. [B]Bu noktada önemli olan sünneti sünnet bilip ona uymaya çalışmak, hoşgörülmeyen bir işi devam ettirmekte ısrarcı olmamak. Bu iş bizim için çok önemli bile olsa, nefsimiz onu çok istiyor bile olsa, başka meşru yollardan sonuca ulaşmaya, kendimizi bu konuda meşru yollarda tatmin etmeye çalışmak. [/B] Sistem bozuk, bende bu sistemin içinde aynı şekliyle yerimi alayım dememek lazım. Ben uysam ne olur, hiç kimse uymuyor ki diye düşünmemek lazım! Gemisini kurtaran kaptan olur. En sonunda kendi hesabımızı kendimiz vereceğiz. Uyduğumuz çoğunluk, sistemi bozanlar bizim hesabımıza karışmayacak, onlar kendi hesaplarını verecekler. Onların yanında olmak da var, karşısında olmak da! Allah c.c herşeyi en iyi bilendir... Hüküm O'na aittir... Her insan kendi yaptığının mükafatını alacak, cezasını çekecek. O nedenle, islamda böyle bir yasak var, köpekleri evcilleştirip evde bakmak hoşgörülmemiş, benim görevim buna uymaktır. Şu an uyamıyorsam bile, uymaya, uygulamaya azmetmek... ilk fırsatta da hayata geçirmek. Din Allah c.c nün dini, sünnet Efendimiz s.a.v'in sünneti. Aldığımız nefes, taşıdığımız can, sayamayacağımız kadar çok nimetler... Hiçbiri bize ait değil, bizim değil, onlar sadece bize emanet aynı bu din gibi. Vesselam. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evcil köpeğim benden hak talep edecek mi ?
Alt