Evladlik

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
pp.jpg

Selamun Aleykum Bugun Cuma ya gittigimde
Imam efendimiz Yarin aksam musliman cemiyetlerin yaptgi İslamda evlat edinme konferansinda Evladligim oldugu icin bu konuda konusmaci olarak katilmami istedi..
aslinda Bu konuda cok soyliyecek seyim oldugu halde beni en cok acitan konullardan birisi de oldugu icin susmayi tercih ettigim...

Bu konuyu Yazmak, okumak ,bilmek degil bazen sadece yaşamak,hissetmek gerekli...
Evet Ben evladlik aldim ama oyle bir niyettim asla yoktu...
O An icinde bulundugum sart ve kosullari..bilmek gerekli..
Kaderi zorlamadim sadece Kaderin o An Bana bictigi rol de oynadim..
Kadere yonlendirilirsiniz ve Siz Sadece Kaderi yaşarsıniz...
Yoksa istanbuldan getirtilip Taa okyonuslar otesinde bu ulkenin bir cocuguna Ensar bir Cocuga muhacir Anne olabilmek..
Kendi cocuklarim var iken aklima bile getirmedigim bir olayi kaderin yasatmasi diyelim...

evet evladligim var ama ben evladligi tasvip etmiyorum..neden mi bir cok sebebi vardir.. dedim ya bu meseleyi okumak degil bazen sadece yaşamak gerekli...ki anca O zaman anliyabilirsiniz..

Peygamberimiz birçok hadislerinde kimsesiz çocuklara ve yetimlere bakanlara Cenneti ve cenneteki komsulugu ile müjdelemiştir...
mukafatini gore sorumlulugu, maddi, manevi, ruhani, psikolojik olarak cook agir oldugu icindir..
Evladligin Senin kanin, canin, degil..her an Ona karsi adil, sabirli, sefkat ve merhamet ile davranabilmek...
Kendi evladin kendi canin cigerin gibi dunya ve ahirettinin sorumlulugunu Gönüllu olarak alabilmek.. her insanin ,her ruhun harci degil..
o yuzden ben bu evladlik meselesine sicak bakmiyorum..
Dun Okulda Oglusumun ogrenme kabiliyetti olarak bazi endiseler oldugunu soylediklerinde..Dun gece Yatsi namazimi kilip rah. sevdiklerime Yasin ve Dua okuduktan sonra evladligim icin agladim..
Allah-in emanettine geregi gibi Sahip cikamiyorum..Yardim et Allahim diye Rabbimden yardim diledim...
Kazanma kusaginda kaybedenlerden olabilmek te var bu isin ucunda...
Evladligim Benim imtihanim da o yuzden bazen altinda ezildigimi hissediyorum...

Evlatlık konusun da belli başlı şu üç sakınca vardı.
Öncelikle başkasının çocuğunu kendi evladı yerine geçirerek haksız bir uygulama yapılmaktadır.
Yabancı bir çocuğu evlat kabul etmek fıtratı değiştirmektir. Kutsal olan nesep/nesil meselesini bozmak, çocuğun gerçek anne babasının unutulmasına sebep olmaktır...

İkinci olarak, çocuk büyüyünce aile içerisinde mahremiyet kurallarına dikkat edilmeyecektir.

Üçüncü olarak, evlatlık olarak alınan çocuk mirasa ortak olacaktır. Böylece daha yakın akrabalar kısmen veya tamamen mirastan mahrum kalacaklardır. Hakları çiğnenen mirasçılar bu çocuğa bir düşman gözüyle bakacaklardır.

İşte bütün bu sakıncalardan dolayı dinimiz evlatlık almayı tavsiye etmemiştir.
Ancak, sözü edilen evlatlık meselesinden ayrı olarak, insan bir yakınının, bir dostunun çocuğunu himayesine alabilir, kimsesiz ve yetim bir çocuğu alıp evladı gibi onu sevebilir, yedirip içirir, eğitimini üstlenip hayata hazırlayabilir.

ama Allah cc. her insanin aslinin, ozunun. nesep ve sulbunun korunmasini istedigi icin..
Batida uygulanan evladlik islamiyette aykiridir...
Hayirli Gunler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
isiltiligul.jpg

Allahu Teala şöyle buyurur: “Benim için birbirini seven, birbirini arayıp soran, birbirini ziyâret eden, birbirine infak ve ikramda bulunanlara muhabbetim hak olmuştur.”272

“Rasulullah’a (a.s) bir adam gelerek:

“Ya Rasulallah! Bir adam birisini hayırlı ameli ve hâlinden dolayı seviyor, fakat onun gibi amel edemiyor, bunun durumu nedir?” diye sordu. Rasulullah (a.s):

“Kişi sevdiği ile beraberdir.” buyurdu.

Rasulullah’ın (a.s) ashabının bu hadisi duydukları gün sevindikleri gibi sevindiklerini hiç görmedim.”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bebekgulusu.jpg

Onu evladlik almak için gerçekten çok mücadele etmek zorunda kaldık...
cunku burda musliman çocuklarin evladlik alinip adi Muhammed iken mike olmasi ve hiristiyan yapilmasi cook normaldir...
ama Hiristiyan, katolik bir aileden bir bebegi alip musliman yapmak kendi aslinda tutmak ve yarin imanli bir Mumin yetistirmek boyle bir sey olamaz di..
ama Allah cc. isterse her şey olur ve oldu cok sukur!!
Bir çok araştırma, soruşturmaya tabi tutulduk. Aylarca ,iki yil uğraştık ama sonunda onu bize verdiler.
Ona aksamlari yatmadan yusuf as. ve Musa as. hikayesini anlatir iken arada bir evladligi da anlatiyorum..
Musa as. annesinden doğar doğmaz ayrilmis onu baska bir anne buyutmustu..
ona daha gerçeği soyliyemiyecegim.. daha cok kucuk!! öz annesi olmadığımı halen bilmiyor ama onu Candan ote Sevdigimi biliyor!!
ve ogluma evlatlık nedir diye sordugunuzda Size şöyle cevap verir.. "Annenin karnında değil, yüreğinde büyüyen çocuklara denir "

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum Oğlumu Türkiye vatandaşı yapmaya karar verdik Şimdi aklınıza bu soru gelecek Şimdiye kadar neden yapmadın ? çünkü Yusufun Annesi onu evladlık verirken ona sormadı fikrini almadı Yusuf en çok buna kızıyor benim hakkımda bir karar verilirken benim de fikrim düşüncem sorulmali idi ve ben buna tamamen katılıyorum..Vaktinden önce alınan kararların, sonu hüsrandir..!!Düşünce ve kararlarımız doğrudan doğruya ruh halimize bağlıdır...neden ben ayni hatayi yapayım ki?

Bekledim Yusuf akıl baliğ oldu ona dedim ki :
"Yusuf Sen Canadalısın ve hep bir Canadalı olarak kalacaksın.. Fıtrat: Yaratılış, yapı, karakter, tabiat, mizaç ,DNA ,genetik asla değişmez değiştirilemez!!!

Peygamber -sallâllâhü aleyhi ve sellem-:"Her çocuk İslâm fıtratı üzere doğar." (Buhârî, Cenâiz, 92) buyurmuşlardır.
ve Sen inşaAllah hep de öyle İslâm fıtratı üzerinde de kalacaksin yani biz Senin fıtratını, kimliğini asla değiştirmek gibi bir niyetimiz yok!!ama biz de Türk asıllı Canada vatandaşi olan bir aileyiz ben de bunu değiştiremem kendi cocuklarim da hem Canada hem de Türk vatandaşi Seni de Türk vatandaşi yapmamizi istermisin Çifte Vatandaşliğin olmasini istermisin ama bu senin tercihin senin rizan senin kararin ne ise ben her zaman seni sevmeye sahiplenmeye canim ogluşum ,gururum ,benim Dünya ve ahirettim sevdam olmaya devam edeceksin..!! tabiki ben OğlumunTürk vatandaşi olmasini çok istiyorum ama nihayetinde bu senin hayatin ,senin kararin bu istek senden senin kalbinden gelmeli "

2 Ülkenin vatandaşı olmanın bir cok avantajları vardır...

Yusuf da dedi ki' Anne ben de Türkiye vatandaşı olmak istiyorum beni sahiplenen ,beni yetiştiren ailem ,benim Annem Türk ise ben de onun bir parcasi olmak istiyorum..."

İçinden gelmeli insanın...
İçinden gelmeyen bir şey için kendini yorma derdi annem..

'Zorla yazmak zorla sevmek gidibir, içinden gelmeli insanın. Ya kağıda dokunursun yada kalbe." ..

Her şey Sevmek ile başlar..Yusuf dedim bu gun Wednesday carsamba free skating buzda kayak var gidecekmiyiz..?

No Anne dedi bu Cuma benim math testim var
Ders Çalışmalıyım en Iyi puani almaliyim ki benim ile gurur duy Sana Layik evlad olacağim..deyince cok mutlu oldum..

Hasbinallah ve nimel vekil: Allah bize yeter, O ne güzel vekildir! dediler.. (Al-i İmran 173)
acilangul1

Üst Alt