Evlilik için görüştüğüm kişinin babası problem çıkarıyor

uzgunnn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilik için görüştüğüm kişinin babası problem çıkarıyor.
Selamun Aleykum Arkadaşlar,
Annesinin bilgisi dahilinde bir kişiyle görüşmeye başladım. Annesi ve kendisi babasına daha sonradan haber vereceklerini söylediler. Biz 4-5 defa görüştükten sonra ben kendimi kaptırdım. Bizle alakalı olmayan farklı farklı problemler çıktı hepsini çözmek için uğraştım. Bazı problemleri devre dışı bıraktık. Ama bütün problemlerin bitiş noktası babamın haberi yok, rızası yok, yalan söylemek zorunda kalıyorum, yapamıyorum, edemiyorum oldu. Ben kendimi fena halde kaptırmama rağmen kız benden hoşlanmış beğenmiş ama aşık olmamıştır. En büyük engelleyici sıkıntıda babası olmuştur. Ben her seferinde çok üzüldüm yapamadım. Kendisi de dayanamayıp döndü her seferinde. Dün yine babadan sebep mutsuzum dedi bitirdi. Kendinden emin olmadığı için birşeyde yapamıyoruz. Babasına göndersek babamı adam okul bitsin işini eline alsın para kazanmaya başlasın sonra diyecek. Gizliden yürütelim desek kız yapamıyor. Bende kızsız yapamıyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz? Babasına gidip anlatsam işler daha da karışabilir, çünkü kız istemiyorum bile diyemiyor ama tanımak istiyor. Ne yapmalıyım sizce?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, hakkında her şeyin hayırlısı olsun..
Öncelikle kendi yapacağım yorum için "hariçten gazel okuma" derler ya, bu tabiri kullanacağım ama yine de söylemek istedim...

Senin anlattıklarından benim anladığım; karşındaki kız, eğer seni GERÇEKTEN istese idi ; babasına kendi söyleyemiyorsa bile,annesini veya kardeşini aracı eder, bir şekilde söylemek istediklerini iletirdi...

ikinci bir husus da; bence kız daha evlenmek için fikir olarak olgun düşünemiyor! eğer düşünse idi; böyle "babama söyleyemedim, işte yalan söylemek zorunda kalıyorum" vs.vs. demezdi.. Olgun düşünen insanın söyleyeceği sözler değil bunlar! evliliğe hazır değil gibi geldi bana...Bence bu ihtimalleri de düşün derim...

Allaha emanet ol kardeşim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam kardeşim,kızın, eğer GERÇEKTEN gönlü SEN de olsa idin ne babasını ne de teyzesini bahane ederdi....sırıtık.:,
hoşlanmış...ile heves gelip gecicidir!!!belli ki evliliğe hazır değil !!

başta kavak yellerinin estiği günler, geçti bor'un pazarı sür eşşeği niğde'ye..............

uzgunnn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Senin anlattıklarından benim anladığım; karşındaki kız, eğer seni GERÇEKTEN istese idi ; babasına kendi söyleyemiyorsa bile,annesini veya kardeşini aracı eder, bir şekilde söylemek istediklerini iletirdi...

Annesinin haberi var zaten biz akrabanın evinde görüştük annesiyle bizi ziyarete felan geldiler dünür gibi olmuştuk sadece babası bilmiyordu. Babasına annesi bodoslama kızını istemeye gelecekler dedi, babasıda fıttırdı. kıza istiyorsan gelsinler sözünü yapsınlar yazada düğününü yapsınlar demiş. Ama ben özel üniversiteden kaydınını sildirirm demiş. Yani kızın yorumlamasına göre ben evleneceğim desem babam kabul edecek ama okul hayatım tehlikeye girecek ve en önemlisi benle konuşmayacak kırgın olacak falan filan. Kız hala babasının omzunda uyuyor siz hesap edin. 20 yaşında daha. Ama ne hikmetse arkadaşlar ben kızı çok tatlı buluyorum böyle çocuk gibi sevesim geliyor. Yani bu sizinde tahmin ettiğiniz gerçekler benim sevmeme mazeret olmuyor.

ikinci bir husus da; bence kız daha evlenmek için fikir olarak olgun düşünemiyor! eğer düşünse idi; böyle "babama söyleyemedim, işte yalan söylemek zorunda kalıyorum" vs.vs. demezdi.. Olgun düşünen insanın söyleyeceği sözler değil bunlar! evliliğe hazır değil gibi geldi bana...Bence bu ihtimalleri de düşün derim...
Allaha emanet ol kardeşim..

Evliliğe hazır değil evet. Ama bu aradaki akraba yok şöyle istiyor böyle istiyor istekli felan diye anlatınca bizde ciddiye aldık, buna benzer şekilde benim hakkımdada şöyle sevdi aşık oldu aklından felan çıkartamıyor falan demiş. Yani o tarafa salla bu tarafa salla arayı ısıt, sonra aynı kişi aynı yöntemlede soğutmaya çalıştı gibi. 3-4 defa sıkıntı oldu ama her seferinde tekrardan başladık.

Düşünün 3 gün önce beraber gezdik zaman geçirdik hiçbir sıkıntı yok, dün babasına ders notlarının kötü gelmesinden mazeret sunamadığı için yalan söylüyor. Babası telefon elinden hiç düşmüyor diyor, benle konuşuyor . Sonra içine dert oluyor yalan söylemek zorunda kalıyorum mutsuz oluyorum diyor ve bitsin kesin olarak diyor.

Bitirmeyi istemesindeki başka büyük sebepte benim 28 yaşında olmam evlenmek için hiç bir engelim olmaması ve daha fazla zaman kaybedemiyeceğimden sebep. Yani sen 24-25 yaşında olsan yine bekleyebilirdin ama zaten yaşın gelmiş 2 sene sonra ben istemessem babam istemesse vermesse başka birşey olursa falan filan diyor kendi yoluna bak diyor. Kendi yoluna bak demesi bana üzülmesi zamanımı almak istememesi kul hakkı olduğunu düşünmesi falan. Yani karşısına çıkan kendine uyan beğendiği birisi var (benden daha iyi birisiyle karşılaşamayacağını düşünüyor) beni düşündüğünden sebep bir nevi kendisinden bazı şeylerden fedakarlık ediyor.

Kendi duygularından emin olamadığı için düşünün saçma sapan şey yaptım, dedim sil numaramı at mektububu mesajları dedim kardeşim resim gönderdi yarın birisiyle tanıştıracak. Resim gönderdim numaradan. Kız ben silmem sen siliyorsan sil dedi. 15 dakika sonra söyledim şaka olduğunu nasıl hissettin dedim elim ayağım titredi dedi. Şaka olduğunu öğrenincede yanımda olsan tokadı yemiştin diyor :)

1 nisanda aradım çok öenmli bir şey diyeceğim dedim, babası evde olduğu için konuşamadı dedim okula giderken söylerim 15:30 da çıkacak. yarım saat sonra yazdı ders çalışamıyorum söyle lütfen diye. Dedim babamlar babanla konuşmaya gelecek. Kız gelmesinler felan demedi. Hemen ne giyeceğini düşünmüş. o yarım saattede aklına bana birisini bulduklarını onla görüşeceğimi felan düşünmüş ve korkmuş.

Şimdi sevdiğini söyleyemiyor ama bakıyorsun davranışlara seviyor gibi. Madem istemiyorsun ben sana beni görmek istiyorsan yaz dedim ben yazmıycam dedim niye yazıyorsun o zaman 5 gün sonra. Ben bana karşı boş olduğuna inanamıyorum. inanmakta istemiyorum.

Yaşı ufak olabilir evet tam olarak karar veremiyor olabilir, ama babasını bu kadar sevmesi sayması benim çok hoşuma gidiyor, en azından sayıyor. Birde ben aşık olursam mecbur babama söylerim babamda kabul eder ama bana hep kırgın olur diyor. Babasını düşünüyor hep.

Babam yurtdışında, bu meseleleri tam ayrıntılı bilmiyor. aramız fazla yok. Ama git görüş dediğim zaman aynı gün gidecektir.
inanın buraya yazıp dertleşmek istememdeki sebep en yakın arkadaşlarım yaptıklarımın çok saçma olduğunu söylemesi ve benim kimseye bunu anlatamamam. Aynı sizlerin söylediklerini diyorlar. Ama ben vazgeçemiyorum. Kız her bitti dediğinde ya başım ağrıyor iştahım kesiliyor. dün gece saat başı uyandım ilk uyurken sıçrayarak uyandım. Her uyandığımda yarım saatten fazla uyumak için uğraştım. Ben Allah'tan hep hayırlısını istedim, kalbim doğru düzgün birisine ısınmadı hep hayır dedim zaten fırsatta vermedim çoğuna. bir kaç tane olur dediklerimde hiç tanışmadan hayır dediler. Daha önceden çok hoşuma giden ama hayır yediğim oldu 1-2 defa ama hiç biri benim gece uykumu bu kadar kaçırmadı. Ben hayırlı değilse kalbimizi soğut diye dua ediyorum. Hiç soğuyan bişey yok. Bana hep hayırlısını nasip et dedim birşey nasip olur gibi oldu ama bizle alakasız problemlerden sebep vazgeçmem mi gerekiyor? Yani kalbim soğumadıysa belki bu hayırlısı olamaz mı? Belki kolay birşey olmayacak? Neden bazı problemlerden sebep vazgeçeceğim. Oda kendince bir fedakarlık yapacak?

Muhtemelen bundan sonra daha yazmayacak. Şimdi benim bırakıp yoluma devam etmem mi gerekiyor? yapamıyorum o ayrı meselede tabi. Yada sevdiğim için bütün şartları zorlamalı mıyım? Şu an babamı göndermekten başka çıkar yol gibi. Ya babamı göndericem yada bırakıcam. Ama babamı gönderirsen annesini ele veremeyiz açık açık gezdik takıldıkta diyemeyiz. Babası kıza adam gibi sormadığı için kız istiyorumda diyemeyecek. Görüşmemizide istemeyecek muhtemelen babası. Yani izin verde kızın beni biraz tanısın diyebilir miyiz ki. Kız en son görüşmede senle görüşmem için babamın müsadesinin olması gerekiyor dedi. Ben başkasına bakmak daha istemiyorum. Seven bir insanın anlayacağı şekilde tavsiye verin lütfen :))

Allah sizlerde razı olsun!!

uzgunnn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleykümselam kardeşim,kızın, eğer GERÇEKTEN gönlü SEN de olsa idin ne babasını ne de teyzesini bahane ederdi....sırıtık.:,
hoşlanmış...ile heves gelip gecicidir!!!belli ki evliliğe hazır değil !!

başta kavak yellerinin estiği günler, geçti bor'un pazarı sür eşşeği niğde'ye..............

ALLLAH razı olsun. emos_25'in cevabına ayrıntılı olarak cevap yazdım. Sizin görüşünüzle alakalı cevaplarda var içinde. Yorumlarınızı düşüncelerini esirgemezseniz çok memnun olurum.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
kız arkadaşınızın yaşına ve ideallerine bakınca haklı.
Ne garip dünya baba bile hemen sırtını dönüyor işte.
Kocasida döner o halde .
Bu ara ince ince düşününce babam beni bu kadar üzerken bırak da kocam Üzsun diyorum.
Kardeşim eğitimini alsın nasipse olur zaten, yaşı küçük çok sıkıntı yaşarsın yazık kıza hayalleri var !
Ileride ya seni ya babasını suçlayacak.
Zaman vermelisin çocuğa diyorum çocuk çünkü benim gözümde .
Dürüst ailesine yalan söyleyince bunalıma giriyor aranızda tartışma çıkıyor .
Altında birsey aramana gerek yok Yani.
Vicdan yapıyor, haklı Ailesine yalan söylemek kız çocuğu için berbat birşeydir seninle değil o evde ailesi ile yaşıyor .
Kardeşim sen 20 yaşında ki bir çocuğu buyutebilecekmisin?
Daha 20 yaşında masum babasına yalan söylediği an kahrolan masum temiz bir kız.
Ben senin yerinde olsaydım uzak durmam gerektiğini düşünürdüm.
Ya da sen onun her zaman arkasında olacaksin eğitimine katkıda bulunacaksin.
Kesinlikle kız arkadaşında bir sorun bir problem yok..
Önünde geleceği ve evleneceği adam arasında sıkışıp kalmış bir kız .
Allah yardimcisi olsun.

uzgunnn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün Aleyküm.
kız arkadaşınızın yaşına ve ideallerine bakınca haklı.
Ne garip dünya baba bile hemen sırtını dönüyor işte.
Kocasida döner o halde .
Bu ara ince ince düşününce babam beni bu kadar üzerken bırak da kocam Üzsun diyorum.
Kardeşim eğitimini alsın nasip se olur zaten yaşı küçük çok sıkıntı yaşarsın yazık kıza hayalleri var !
Ileride ya seni ya babasını suçlayacak.
Zaman vermelisin çocuğa diyorum çocuk çünkü benim gözümde .
Dürüst ailesine yalan söyleyince bunalıma giriyor aranızda tartışma çıkıyor .
Altında birsey aramana gerek yok Yani
Vicdan yapıyor Haklı Ailesine yalan söylemek kız çocuğu için berbat birşeydir seninle değil o evde ailesi ile yaşıyor .
Kardeşim sen 20 yaşında ki bir çocuğu buyutebilecekmisin?
Daha 20 yaşında masum babasına yalan söylediği an kahrolan masum temiz bir kız.
Ben senin yerinde olsaydım uzak durmam gerektiğini düşünürdüm.
Ya da sen onun her zaman arkasında olacaksin eğitimine katkıda bulunacaksin.
Kesinlikle kız arkadaşında bi sorun bir problem yok..
Önünde geleceği ve evleneceği adam arasında sıkışıp kalmış bir kız .
Allah yardimcisi olsun.

Allah razi olsun kardeşim. En başta soyledikleri şart buydu zaten. Bizde kabul etmistik bizim icinde sizin kadar onemli demistik universitesini Bitirmesi. Yani ben kesinlikle okul hayatiyla benim aramda yada babasiyla benim aramda kalmasini istemedim. Sadece firsat ver bunlari çözelim dedim. Zaten herhalukarda okulunun bitmesini bekleyecektik. Hatta bir ara oyle bir yere geldi ki mesele ben vericem dedim okulunun parasini. Garip olan sey kendi yaslarima yakin onunde hicbir engeli olmayan hali evlenmeye hazir hatta banada olumlu bakan kisilere benim ilgim yok. Yani boyle cocuk gibi olmasi sanki benim daha cok hosuma gidiyor. Hatta bende onunla beraber cocuklasiyorum. O bana dogru degil ben ona dogru yaklasiyorum. Su an icin beklemedeyim. Zorda olsa. Whatsapptan durum guncellemesi yapiyoruz birbirimize ama ne o nede ben yazabiliyorum. Düşünün yani ;)) Allah razi olsun gorusleriniz icin.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Elbet babanın takdiri de önemlidir. Lakin nihayetinde "evet kabul ettim" diyecek olan kadındır! O halde yapılacak şey baba ve kızın olgunluk içerisinde ihtilafı ortadan kaldırmalarıdır.
Evliliğe giden yol da olsa, kadın erkek arkadaşlığı, çıktığım erkek ya da kız, sevgilim gibi deyimlerin bizimle, inandığımız değerlerle hiçbir alakası yoktur.
Bu incelik unutulmamalıdır.

Üst Alt