• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

evlilik için istiare rüyası

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm...öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum.mesaj gönderme kurallarını bilmediğim için mesajımı yanlış yere yazmışım sanıyorum kusura bakmayın lütfen.
evlenmek için görüştüğüm biri var fakat görücü usulü ile tanıştığım için bir de il dışında olup da yeterince tanıma fırsatı bulmadığım için ailem de ben de kararsız kaldık.Elektirik almak önemli bir şey tabi ki ama hayatta daha önemli şeyler de var mutlaka.
bir başkası adına istiareye yatmak ne kadar doğrudur bilemiyorum ama din kültürü öğretmeni bir arkadaşıma danıştım kendin de yatabilirsin bir başkası da yatabilir şeklinde söyleyince bir arkadaşımdan istedim.arkadaşım ilk gün namazını kılmadan sadece duasını ederek yatmış ve rüyasında iri göğüsleri süt dolu olan ve göğüslerinden süt fışkıran bir kadın görmüş.daha sonra ablasına danıştığında ablası namazını kılıp yatması gerektiğini söylemiş.namazını kılarak yattığında ise kendi eşi ile birlikte güzel bir parka gittiklerini ve parkta otururken karşıdan kilolu kırmızı elbiseli kötü bir kadın diye tabir edilen bir kadının geldiğini görmüş.ablasına kendi gördüğü rüyayı anlatmadan bir de ablasının istiareye yatmasını istemiş ablası da kendisini bir parkta görmüş fakat iki tane kırmızı kazaklı çocuk görmüş.daha sonra da benim arkadaşım olan kardeşiyle birlikte eski bir eve girdiklerini evin tavanının siyah is ve yağ olduğunu ve bunu temizlemeye çalıştıklarını görmüş.
rüyaları bana anlattı emin olmak için bir başkasının hatta kendimin de istiareye 7 gece yatabileceğimi söyledi.ben de teyzemden istedim teyzem benim adıma kandil gecesinde istiareye yattı hayırlıysa yeşillik,su göreyim hayırsızsa da odun,sel göreyim diye niyet etmiş.ancak rüyasında hiç bir şey görememiş.sadece bir çocuk varmış ve diyormuş ki kendi kendine şu çocuğu yıkayacağım...
ben de 2 gündür istiareye yatıyorum inşallah 7 geceye tamamlamayı düşünüyorum ama hiç bir şey göremedim henüz.yıkarıda anlattığım rüyalar neye işaret aceba? bilemiyorum ne yapmalıyım çok kararsızım..yardımcı olup yorumlarsanız sevinirim doğrusu...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Kardesim.. ruyanizi okudum samimi olarak yazmam gerekirse daraldim, bunaldim, Sizin kararsizlik ve celiskiniz ruyalariniza da yansimis...
evlilik bir sevgi seli ile yürür ama görüşmeleri, sonuçları ehil olanlarla istişare ederek, istihare yaparak, acele etmeyerek duygusallığı,kimyayi, sevgiyi, ayni bakis acisi, Kalbin kararlılığı, samimiyet butun bunlari kalbinize yerlestirerek ilk once bir kendiniz ile yuzlesin....
Ne kendinize nede evlenmeyi dusundugunuz o insana Haksizlik yapmayin...
simdilik o insani daha iyi tanimak icin sadece edep, haya iffet cercevesi icinde onun ile konusarak birbirinizi tanimaya calisin...
daha sonra ins. kalbinizde Muhabet tohumlari ekildiginde istihare yaparsiniz..
Birakin baskalari Sizin hayattinizi yonlendirmesinler.. Allah Size akil, fikir ,duygu vicdan vermis hayati bir konuda kendi istiharenizi kendiniz yapin..
hic kimse Sizi Siz kadar anliyamaz, hissedemez ve bilemez..

Önce umumi bir yanlışı düzeltelim: İstihare namazı kılındığında rüya için yatmak ve rüya görmek şart değildir, gelecekle ilgili kesin öngörülerde bulunmak şart değildir,
istihareden geleceğin bizim arzumuz çerçevesinde şekillenmesini sağlamak murad değildir.
İstihare yapmak, kehanette bulunmak ve geleceği görmek demek değildir. İstihareyi böyle anlamak dinî bir yaklaşım değildir. Geleceği görme muradı ile istihare yapılmaz.
Yapılırsa doğru sonuç vermez. Bu hususu yüksek sesle dile getirmek ve bu telakkiyi, bu zannı, bu yanlış bilgiyi yıkmak istiyorum.
Çünkü bu yanlış bilgi bizi istihare ruhundan koparıyor.

İstihare, girişilen bir işte Allah’tan hayır umduğumuzu ifade etmek için yapılır. İstihare bu yönüyle bir çeşit duâdan başka bir şey değildir.
İstiharede, hayırlı olana gönlümüzü yatıştırması için Allah’a duâ ederiz.
Nitekim Peygamber Efendimiz (asm), istihare için, “istihare namazından sonra kalpten geçen mânânın ve oluşan kararlılığın” önemli olduğunu bildirmişlerdir.
İnsanda bu kalbî kararlılık rüya görmeden de pekâlâ oluşabilir. Diğer yandan rüyada beyaz ve yeşil görülen kimi zamanlar vardır ki, kalpte kararlılık meydana gelmemiştir.

Her şart ve zeminde yapılacak istiharenin özünde, Allah’tan hayır ummak vardır. Yoksa fal gibi geleceği görme isteği yoktur.
Zaten geleceği görmek, bize hayır da getirmez. Bunu baştan kabul etmeliyiz.
Çünkü geleceği ilmek ilmek biz örüyoruz ve bu örgümüzü Allah’a olan tevekkülümüzle kaynaştırıyoruz.
Gerekli şartları yerine getirdikten sonra gelecek hususunda yapmamız gereken tek şey, Allah’a güvenmek olmalıdır.

Evleneceğimiz kişiyi dindar diye seçmişsek, huy güzelliği varsa, bize denkse ve onu beğenmişsek, onun üzerinde ailemizde bir fikir birliği ve temayül oluşmuşsa;
artık Allah’tan hayır umulur, hayır istenir, Allah’a tevekkül edilir, her şey Allah’ın takdirine bırakılır ve evleneceğimiz kişiden Allah için razı olunur.
Bu durumda iki rekât namaz kılınır ve Allah’tan hayır istenerek gerekli işlemler başlatılır. İstihare budur ve Tevhid inancı bunu gerektirir.

Kalbinde kararlılık oluşmayıp kararsızlık devam ettiğinde, istihare namazını tekrar kılar ve Allah’a tekrar duâ eder.
İhtiyaç duyduğu her an namaz ve duayı kesmez, devam ettirir. Namazdan ve duadan sonra, kalbinde umduğu şekilde her hangi bir yatkınlık bulursa;
“Bismillah” der ve ilk adımı atar. Artık Allah’a tevekkül eder. Sünnet olan budur.
Hakkinizda Hayirlisi...Hayirli gunler..

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle mesajımı ivedilikle yorumladığınız için size çok teşekkür ederim,allah razı olsun.aslında söylediklerinizde haklısınız.kararsızlık durumu arkadaşımın rüyalarına da yansımış olabilir doğrusu...istiarenin peygamber efendimizin sünneti olduğunu ve kararsız kalınan durumlarda o işin hakkımızda hayırlı mı hayırsız mı olacağı konusunda allahtan bir işaret alarak hayatımıza yön verme amaçlı yapıldığınının bilincinde olduğumu bildirmek isterim.amacım kesinlikle fal bakma ya da gelecekten bir haber alma değildir.hayatımda hayırsız olan hiç bir şeyi dilemedim de istemedim de rabbimden her zaman her şeyin hayırlısı neyse onu diledim,istedim.evlilik için de hakkımda hayırlısı neyse onu diliyor,onu istiyorum.umarım da öyle olur rabbim hayırlısıysa onu bana nasip etsin yoksa bir şeyler bahane olsun ve o iş olmasın....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli aksamlar kardesim samimiyetinize inaniyorum..
niyettinizin kesinlikle fal bakma ya da gelecekten bir haber alma olmadigini biliyorum..
Ben Yazilarimda bir kisiye degil Sizin vesileniz, sahsiniz ile Foruma giren yuzlerce kardesimizin de bilinclendirilmesi icin he zaman yorum yaninda konu hakkinda genel bilgilerde eklerim..cunku gercekten samimi olup bu konulari bilmeyen guzel kardeslerimiz var...

"Bir hayra vesile olan, o hayrı yapan gibi sevap alır."
buyuran Efendimizin (sas) müjdesine muhatab olmak demek...guzel kardesim..
Rabbim hayırlısı ne ise onu bana nasip etsin ins.amin...

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı günler kardeşim kesinlikle haklısınız bu tür konularda toplumda pek çok yanlış bilgilendirmeler yapılıyor.bunu internetten birazcık araştırma yapınca daha iyi anladım.hep kulaktan dolma bilgilerle hareket ediliyor maalesef.oysa ki rabbim bize ne güzel akıl,fikir vermiş ilim sahibi yapmış çok şükür okuyup araştırma kapasitesine sahip insanlarız hepimiz...
bugün istiarede 3. günümdü inşallah 7 geceye tamamlayacağım allahın izniyle...
iki gecedir yatıyorum hiç bir şey göremiyorum ya da hatırlamıyorum.ama bu gece ki rüyamı sizinle paylaşmak istedim. rüyamda annemle birlikte antalyada bundan 3 yıl önce tatil yaptığım bir otel vardı oraya tatile gitmişiz.(o tatilde de annemin bana hediye ettiği beyaz altın bir bileklik vardı onu havuzda kaybetmiştim.)sonra havuzda yüzerken suyun içerisinde mavi fayansa taşlarının üstünde altın taşı gibi taşlar varmış annem diyor ki duygu bu taşlar aynı senin kaybettiğin bilekliğin taşına benziyor.ben de evet anne gerçekten de öyle derken orada kayıp eşyaların olduğu camlı bir bölüm dikkatimi çekiyor ve kaybettiğim bilekliğim orda oluyor.sonra görevliye söylüyorum ben 2 sene önce buraya tatile geldiğimde kaybettiğim bileklik bana ait bu diyince tamam kayıtlara bakıyorum diyor ve evet size aitmiş bu buyrun deyip veriyor.sonrasında ise çarşıda mağazaları dolaşırken yeni açılmış bir dükkana giriyorum merak ediyorum aceba ne satıyorlar burada diye bakınıyorum.beyaz gömlekli kır saçlı bir adammış sahibi ve sadece mavi renkli kot pantolunları vardı.hatta adama bir şey soruyorum ters bir cevap veriyor ben de biraz nazik olun yoksa burda müşteri tutamazsınız diyorum tutmazsam tutmayım diyor çıkıp gidiyorum.
sonra da babamla birlikte arabayla bir yerlere gidiyormuşuz babam yorulup arabayı sağa çekiyor bir mağazaya giriyoruz.mağazadan çıktığımızda babam yan koltuğa geçiyor ve bana ben yoruldum sen sür biraz da diyor büyük siyah jip tarzında güzel bir arabaydı.sonra ben geçiyorum direksiyona ve ilk defa gitiitğim bir yola girdim.yollar genişgüzel otobandı ama virajlıydı.işte böyle rüyam sonrasında da bir şeyler vardı ama tam hatırlayamıyorum...
yardımcı olduğunuz için çoooook teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Size De Hayirli Gunler..
Rüyada bir şeyi kaybettiğini görmek genel anlamda duyulan özlem ,hayal, murad ,butunlesme bir sonuca varma istegidir....
Rüyasindan çoktan beri kaybettigi bir esyasini buldugunu görmek uzun zamandan beri bekledigi bir haberi alarak sevinecegine,beklentilerinin gerceklesecegine alametir Allahu alem...
Mavi renk murad, mutluluk ama bunlara erisebilmek icin daha YAPICI, anlayisli, SABIRLI olmaniz gerekli seklinde yorumlanir...

Rüyada araba sürdüğünü görmek'; aracın sert veya yumuşak gidişine bağlı olarak hayatınızı yönlendirme yeteneğinizi gösterir.
herhalde Babaniz son sozu size birakmis ve cok da dogru olani yapmis..
kardesim evlilik cook ciddi, hayatti bir karardir.. bu karar ile geleceginizi Siz karar vereceksiniz..
O yuzden bu konuda hic kimsenin akli, karari ile hareket etmeyin...
Evlilikte, Sevgi, Saygi, kimya, elektrik alma, anlasma, kisilik uyusmasi, denklik, her sey cok onemlidir.. bu karari Siz vereceksiniz..
O insan HAKKINDA icinizde Sizi bir seyler rahatsiz etmemesi gerekli.. ruhen mutmain olmak, huzur bulmak gerekli...bunlar icin de kisiyi iyi taniyip ,anlamalisiniz.. bundan sonrasi da
hayırlı olana gönlümüzü yatıştırması için Allah’a duâ ederiz.
Hayirli Gunler...

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
hayırlı günler kardeşim,yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.Allah sizden bin kere razı olsun.bugün 4. günümdü bugünkü rüyamı da size anlatmak isterim doğrusu.rüyamda ilkokuldan bir arkadaşım ile birlikte ne sınavı olduğunu bilemiyorum ama bir sınava giriyormuşuz.ve sınavda arkadaşım ve ben emin olduğumuz sruları cevapladıktan sonra kağıtları değişitirip birbirimizin kağıdını cevaplıyormuşuz.sonra onun kağıdı yereli gelmiyormuş ben de neye yazayım diye düşünürken arkadaşım bana mor renkli bir karton uzatıyor bunu kes buna yaz diyor ben de yazıyorum sonra hoca sınıfa geliyor arkadaşlar sınav iptal oldu kusura bakmayın diyor.sonra başka bir ilkokul arkadaşım bu aynı zamanda abimin çok yakın bir arkadaşı arabayla beni eve bırakıyor bırakırken de bana 2-3 tane kitap veriyor.

bu en son bahsettiğim abimin arkadaşı olan arkadaşım yurt dışında yaşıyor bugün bizi aradı hal hatır sormak için.ben de çok şaşırdım doğrusu ;))

klckenan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm istiare namazını kılıp duasını ettikten sonra rüyada görülen rekler çok önemli beyaz ve yeşil hayırlı siyah ve kırmızı hayırsız olur senin için istiareye yatan akrabaların rüyada hep kırmızı görmüşler bende kendi kız arkadaşım için istiare namazını kıldım ve yattım sonra rüyama kız arkadaşım geldi beyaz bir halı temizliyordu biz sadece renklere bakarak bişeyler söyleyebiliriz herşeyin en iyisini ALLAH bilir senin için hayırlı neyse o olsun...

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
kenan kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim.evet halk arasında kırmızı ve siyahsa şer,yeşil,mavi ve beyazsa hayır anlamında yorumlanıyor.fakat benim bildiğim araştırıp öğrendiğim kadarıyla önemli olan kişinin istiareden sonra hissettikleridir eğer olumlu düşünüyorsa hayır,olumsuz duygu ve düşünceler karamsarlık içindeyse şer şeklinde yorumlandığıdır.
tabi önemli olan bu konuda aile üyeleri ile istişaredir herkesin söylediği de bu yönde.ama insan kararsız kaldığı durumlarda yüce rabbine sığınmaktan başka bir şey de yapamıyor.bizler onun aciz kullarıyız sonuçta o her şeyi bizden daha iyi bilir bizler bilemeyiz bizim için ne iyi ne kötü ne doğru ne yanlış.bizim yanılma payımız çok büyük hele ki hayat tecrübesi olmayan biz gençler daha da çok hata yapmaya meyilliyiz maalesef.
bir kişiyi beğenmek,ondan hoşlanmak çok önemli elbette o olmadan evlilik yürümüyor zaten lakin hayatta daha önemli şeyler de var diye düşünüyorum.hayattan beklentilerinin aynı olması,senin karakterine aile yapına denk olması,anlaşmak vs. bunlar da daha önemli durumlar.hakkımızda hayırlısı diyelim ve allaha sığınalım.
Rabbim kendimize de karşı tarafa da haksızlık yaptırmasın inşallah...ben Allah korkusu olan bir insanım karşı tarafı da üzmek istemem böyle bir hususta.lakin bu evlilik benim dinim,dünyam,hayatım,ahiretim için hayırsızsa da baştayken üzülmenin çok da bir önemi yok diye düşünüyorum...

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönül sızım kardeşim hayırlı günler, bugün istiarede 5. günümdü fakat maalesef bir şey göremedim ya da gördüysem de hatırlayamıyorum...kaldı 2 günüm.ben bir şey sormak istiyorum size istiare namazından sonra ettiğimiz duada bu iş benim için hayırlı ise işimi kolaylaştır,onu bana nasip et hayırsızsa o işi benden beni de o işten uzaklaştır diyoruz ya gerçekten de o işe karşı bir soğuma ya da aksine yakınlaşma olursa ne yapmalıyız? onu uygulamalı mıyız?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim Beni iyi dinleyin..
Eş seçmek hayatın en zoren önemli ve en dikkatli bir görevidir.
eş seçmeye çok yönlü bir araştırmadan sonra karar verilmelidir.
ani kararlar ani ayrılıklar getirir.insanın ihtiyacını en fazla tatmin eden kalbine karşılık bir kalbin bulunmasıdır...
boyle hayati bir konuyu iki gunluk karara baglamayin...
hem mademki,isihare namaziniz acik ve net gosterilmiyorsa demek ki kafaniz, kalbiniz halen karar vermek icin HAZIR degil.. celiski ve korku ruyalariniza da yansiyor...
Kardesim HAYIRLISI diyerek O insani biraz daha tanimak, istisare etseniz daha iyi olmaz mi?
Allah cc. hayırlı olana gönlünüze hissetirsin..amin..

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönlünüze sağlık çok teşekkür ederim cevapladığınız için.çok haklısınız aslında ama şu ara o kadar sıkıştım kaldım ki anlatamam.bir taraftan diretiyor hem o kişi hem ailesi cevap bekliyoruz kararınızı bildirin diyorlar.diğer taraftan da ben aynı sizin dediğiniz gibi acele edip de yanlış bir karar vermek istemiyorum.napacağım şaştım kaldım.ne zormuş bu işler.Rabbim benim durumumda olanlara yardım etsin şimdi insanların niye kolay kolay evlenemediğini daha iyi anladım...

melekgündüz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönlünüze sağlık çok teşekkür ederim cevapladığınız için.çok haklısınız aslında ama şu ara o kadar sıkıştım kaldım ki anlatamam.bir taraftan diretiyor hem o kişi hem ailesi cevap bekliyoruz kararınızı bildirin diyorlar.diğer taraftan da ben aynı sizin dediğiniz gibi acele edip de yanlış bir karar vermek istemiyorum.napacağım şaştım kaldım.ne zormuş bu işler.Rabbim benim durumumda olanlara yardım etsin şimdi insanların niye kolay kolay evlenemediğini daha iyi anladım...
Selamu aleykum kardesim, icinde bulundugunuz durumu görünce,yasadigim bazi tecrübelerim olmustu daha önce sonu ayrilikla biten..bende fikrimi belirtmek istedim..
GÖNÜL SIZIM HOCAMIZIN DEDIGI GIBI ANI KARARLAR ANI AYRILIKLAR GETIRIR ..
Sizinde ayni yanlisi yapmamaniz icin,acele ise seytan karisir,sana zaman tanisinlar..Öncelikle sana talip olan kisi her bakimdan sana uygun mu,ailesi sizin aileye uygun mu bunlari iyice arastir ..Ama il disinda oldugu icin isiniz biraz zor cünkü benimde öyle olmustu..HEMEN KARAR VERMEYIN.
En önemlisi ISTISARE yapmaktir,istihare insani yaniltabiliyor yani rüya rahmani mi, yoksa seytani mi, bunu anlamak gercekten zor
ALLAH yardiciniz olsun hakkinizda hayirlisi ne ise o olsun..
Rabbim hic kimseyi pisman etmesin..duaa..

lilyum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
aleyküm selam melek kardeşim.tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.aslında ben acele etmemeleri gerektiğini zamana bırakmak gerektiğini daha önce de belirtmiştim.zaten onların bu aceleci tavrı insanı daha da tedirgin etmiyor değil.aceba olumsuz bir durum mu var ki bu kadar sabırsızlanıyorlar şeklinde insanın kafası karışmıyor değil hani.il dışında olması zaten birbirimizi yeterince tanıyamamız için en büyük sorun aslında...

aminnn rabbim kimseye yanlış bir karar verdirmesin ALLAH yardımcımız olsun.istiarenin yanıltıcı olabildiğini hatta internette forumlara yazılan yorumlara bakınca olumsuz gören arkadaşların evliliğinin gayet de mutlu olduğunu ya da tam aksine iyi görenlerin mutsuz olduğunu falan okudum.ama genel anlamda görülen şeylerden daha ziyade kalpteki durum üzerinde durmuş hocalar,alimler.olumlu hisler varsa hayırlı olumsuz hisler varsa hayırsız şeklinde...

Üst Alt