Evlilik Kararı...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşlerim ve büyüklerim yaklaşık 2 hafta önce bir karar verdim, bugün bende siz değerli aileme haber veriyim istedim. Eski bir komşumuz vardı, boşandığımdan yeni haberi oldu. Bayramda onlarla görüştük durumdan haberi yoktu öğrenince bende bakarım buluruz birini dedi, bizde zaten bunu rica etmek için gitmiştik 3 kişi varmış nasıl olduklarını öğrenip haber verecek. O aracı olacaksa iyi olduğuna emin olmadan olmuyor şimdi işte cevap bekliyoruz.

Bende acelemiz olmadığını zaten biri bulunsa bile emin olmak için birbirimizi tanımamız anlamamız gerektiğini söyledim. Çünkü kızıma da bu kararımdan bahsettim ilk başta istemedi çünkü biri gelirse bu kez annemin gideceğini düşünmüş hemen annem gitmesin ama dedi, sonra da ama oda bizi bırakıp gitmesin önce ablam olsun sonra annem olsun hiç bir yere gitmesin kardeşlerim olsun dedi. Bende tamam babacım zaten önce tanıyacağız sen seveceksin ondan sonra dedim.

Tamam o zaman dedi, yani kaybetme korkusu var bu yüzden hata yapma şansımız yok inşallah kızımın yüzü güler. Sizlerden ricam sizlerde dualarınızı eksik etmeyin. Rabbim sizlerinde gönlünüzden geçen hakkınızda hayırlı olan bütün dualarınızın kabul olmasını nasip eylesin. Allah'a emanet olun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, kardeşim Rabbim Sizi Sizin gibi anne, baba olma duygusunu bilen,sorumluluk ,emaneti, ahiretti bilen vicdan sahibi hayırlı bir insan ile karşılaştırsın...
size hayırlı bir eş nasip etsin ama ona bir Anne bulamazsınız..

Âşık Veysel gibi eşini Çok seven ama aynen Âşık Veysel gibi eşi tarafından aldatılıp bırakılan bir deli mi desem veli mi bilemediğim bir insanı zamanında bana da evlen diye teklif ettiler..dedim ki bir insanı iyice tanımadan evime, kızımı ona emanet edemem..
Ben kendim gibi vicdan sahibi anne, baba olmuş birini isterim..
bekar olan sadece aklı nefsinde olur o sevgiyi, anne, baba olmak nedir, fedakarlık nedir bir anne, baba için evlad nedir bilmez ben kendime uygun ,Denklik evlilikte uyumu sağlamak için kabul edilmiş bir tedbirdir..

bir tarafın hayattan kötü birikimleri ve yaşanmışlıkları var. diğerinin ise yeni başlayacak bir hayatın ilkleri. iki taraf içinde çok zor, hiç evlenmemiş durumdaki taraf daha sevecen daha beklentili. diğer taraf ise her şeye karşı birikmiş bir önyargılı...

neyse bir görüşelim, sohbet edelim dedim..
çok iyi bir insan idi...iyi bir baba idi..onu sevdim, temiz bir insan idi ama sohbette şunu dedi.."KADIN ŞEYTANDIR "
ben de dedim ki ama benim annem melek idi her kadın bir anne ise demek ki her kadın bir melektir...

Gördüm ki bazı konularda takıntılı hep bir şeylerde takılacak selam verip ayrıldım..
bu kıssadan her kes ihtiyacı olanı alsın diye anlattım selametle...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm hayırlısı olsun kardeşim.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aldım gönül dostum elhamdülillah payıma düşeni Allah cc razı olsun senden duaa..
Daha önce beni de başka birisi ile tanıştırmışlardı değerlerini öğrenmek için'' Kur'an okumasını biliyormusunuz''diye sordum cevabı beni dumura uğratmıştı''eski yazı az okumuştum ama unuttum'' oysa Kur'an asla eski yazı değil dir ve eskimeyecektir Kur'anı eskimiş bir kitap olarak görenin ne kendine faydası nede başkalarına faydası olmayacağı için'' siz kendinize göre başka hanımlara bakın'' deyip yanından ayrılmıştım.
Elhamdülillah şimdi ki görüşmelerimde alıcılarım açıkhmmnn bu tarz bir şeyle karşılaşırmıyım diye dikkat ediyorum elhamdülillah değer yargıları saygı ve bilinç çerçevesinde....acilangul1
Tolunay kardeşim Rabbim bana ettiğin duaların fazlası ile sana hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah mutluluğun yakın ve daim olsunsüperrduaa..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun inşallah, Tolunay kardeşim..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleykümselam, kardeşim Rabbim Sizi Sizin gibi anne, baba olma duygusunu bilen,sorumluluk ,emaneti, ahiretti bilen vicdan sahibi hayırlı bir insan ile karşılaştırsın...
size hayırlı bir eş nasip etsin ama ona bir Anne bulamazsınız..

Âşık Veysel gibi eşini Çok seven ama aynen Âşık Veysel gibi eşi tarafından aldatılıp bırakılan bir deli mi desem veli mi bilemediğim bir insanı zamanında bana da evlen diye teklif ettiler..dedim ki bir insanı iyice tanımadan evime, kızımı ona emanet edemem..
Ben kendim gibi vicdan sahibi anne, baba olmuş birini isterim..
bekar olan sadece aklı nefsinde olur o sevgiyi, anne, baba olmak nedir, fedakarlık nedir bir anne, baba için evlad nedir bilmez ben kendime uygun ,Denklik evlilikte uyumu sağlamak için kabul edilmiş bir tedbirdir..

bir tarafın hayattan kötü birikimleri ve yaşanmışlıkları var. diğerinin ise yeni başlayacak bir hayatın ilkleri. iki taraf içinde çok zor, hiç evlenmemiş durumdaki taraf daha sevecen daha beklentili. diğer taraf ise her şeye karşı birikmiş bir önyargılı...

neyse bir görüşelim, sohbet edelim dedim..
çok iyi bir insan idi...iyi bir baba idi..onu sevdim, temiz bir insan idi ama sohbette şunu dedi.."KADIN ŞEYTANDIR "
ben de dedim ki ama benim annem melek idi her kadın bir anne ise demek ki her kadın bir melektir...

Gördüm ki bazı konularda takıntılı hep bir şeylerde takılacak selam verip ayrıldım..
bu kıssadan her kes ihtiyacı olanı alsın diye anlattım selametle...

Allah razı olsun ablacım, yalnız abla haklısın öz annesinin boşluğunu dolduramaz belki ama benim evlilik kararı vermemin sebeplerinden bir tanesi kızıma annesizliğini hissettirmeyecek bir insan olması aksi halde benim evlenmemin sadece kendi nefsim için olduğu anlamına gelmez mi?

Çünkü daha önce de anlatmıştım bende eş dost akraba kimsem yok, Allah gecinden versin anneme babama bir şey olsa bu benimde başıma gelecek belki geç belki erken kızımın şu koca dünya'da yalnız başına kalmaması için kardeşlerinin olması.

Bahsettiğim bana uygun eş bulup haber verecek insan çocuk olduğu için zaten ona uygun bakacak ablacım, hani hiç evlenmemiş biri olması çok nadir bir ihtimal ama zaten kim olursa olsun emin olmadan evlenemem. Ha bu demek değil ki her insan aynıdır tabi ki değildir, bir de ben ne kadar istesem de kötü olamıyorum ablacım.

Belki anlık kızabilirim ama kin tutamam acısını hiç alakası olmayan bir insandan çıkaramam. İşte bu yüzden benimde istediğim bana uygun biri olması belki öz annesi gibi olamaz ama kızıma eksikliğini hissettirmese bana yeter ablacım. Hadi kızıma anne olamaz hadi kızımda öz annesi ile büyüsün desem tekrar etmemek üzere her yanlışına eyvallah deyim desem dönmek isteyen biri de yok ki abla.

Kaldı ki artık bende ne güven olacak sürekli korku hali kızımın yanlışlarla büyümesin korkusu bu insanın sonu da belli ben bunca soru işareti varken kapıma gelse kızım için kötü yola düşmesin deyip dayanamam bu yüzden kabul de etmek istemediğim için. Ve anlattığım diğer sebeplerle birlikte bu yüzden de böyle bir karar verdim. Hakkımızda hayırlısı ya nasip ya kısmet ben kıssadan almam gerekeni aldım Allah razı olsun ablacım...

Rabbim inşallah seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin. Allah'a emanet ol ablacım...

Selâmün Aleyküm hayırlısı olsun kardeşim.

Aleyküm selam kardeşim Allah razı olsun, dualarını eksik etme inşallah kardeşim. Rabbim inşallah seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin. Allah'a emanet ol kardeşim...

Aldım gönül dostum elhamdülillah payıma düşeni Allah cc razı olsun senden duaa..
Daha önce beni de başka birisi ile tanıştırmışlardı değerlerini öğrenmek için'' Kur'an okumasını biliyormusunuz''diye sordum cevabı beni dumura uğratmıştı''eski yazı az okumuştum ama unuttum'' oysa Kur'an asla eski yazı değil dir ve eskimeyecektir Kur'anı eskimiş bir kitap olarak görenin ne kendine faydası nede başkalarına faydası olmayacağı için'' siz kendinize göre başka hanımlara bakın'' deyip yanından ayrılmıştım.
Elhamdülillah şimdi ki görüşmelerimde alıcılarım açıkhmmnn bu tarz bir şeyle karşılaşırmıyım diye dikkat ediyorum elhamdülillah değer yargıları saygı ve bilinç çerçevesinde....acilangul1
Tolunay kardeşim Rabbim bana ettiğin duaların fazlası ile sana hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah mutluluğun yakın ve daim olsunsüperrduaa..

Allah razı olsun canım ablam, hakkımızda hayırlısı inşallah. Rabbim cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah. Rabbim inşallah seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin. Allah'a emanet ol ablacım...

Hakkında her şeyin hayırlısı olsun inşallah, Tolunay kardeşim..

Allah razı olsun kardeşim cümlemizin hakkında hayırlısı olsun inşallah. Rabbim inşallah seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin. Allah'a emanet ol kardeşim...

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün aleyküm Tolunay kardeşim hakkında hayırlısı olsun inşaallah...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün aleyküm Tolunay kardeşim hakkında hayırlısı olsun inşaallah...

Aleyküm selam Allah razı olsun safir kardeşim; cümlemizle beraber inşallah. Rabbim seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin, inşallah Rabbim seni de hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Allah'a emanet ol kardeşim...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
Aslında sana paylaşım yaptığın an sana yazmak istedim sonra durdum.
Sonra gönül sızım ablanın " kadınlar şeytan dir " kıssa sına takıldım . Çünkü ben sana kadınlara guvenmemen için telkin edecektim.
Ben katılıyorum o beyefendiye " kadınlar merhametli oldukları kadar sinsi dir "

Bir düşündüm ne kadar zor iki taraf içinde..
Seçeceğin hanim Allahtan korkan biri olmalı .
Şimdi bakıyoruz hepimiz Allahtan korkuyoruz , hepimiz de iyi insaniz ama neden sürekli kivraniyoruz?.
Çok da iyi değiliz demekki !
Demekki hepimizin sıkıntılı yanlış yönleri var mühim olan senin seçeceğin hanimi iyice olcup tartman.

Çok zor bir seçim Allah hakkında hayirlisini nasip eylesin.

Komşuların akrabalarin ne kadar iyi birini tanıyabilir biliyormusun kardeşim.
Karşı taraf yani Hanim kendini tanıttığı kadar.

Sen sına kardeşim.
Allahtan korkuyor sa kul hakkına girmekten de korkar bir insan.
Namaz kiliyor mu ?
Olgun bir hanım mi ?
Vicdan sahibi mi?
Muhattabinin Gözlerinin içine bak sorularını yöneltirken ?
Geçmişin de darbe var mı ?
" Bir insan kazık yemiş se karşısina cikan kişinin kıymetini iyi bilir "

Hakkında hayırlısı Allah sana hayirlisini nasip eylesin.
Allah sana ve Ailene hayırlı eş versin.
Sana dua edeceğim kardeşim.
Benim korkum bir daha miden bulanmasin gerçekten istemem :(
Allaha dua et seccadeye yaklas kardeşim bu eş işleri bazen akıl ve gönül işlerini ezer.
Hakkında hakkimizda hayırlısı .
Hayirli haberlerini bekliyorum .
Selametle kardeşim :)

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İşallah hakkında hayırlı ise hayırlı bir zamanda oldursun Yaradan.Ama tozduman kardeşimin de dediği gibi canın bikere yandı bu defa çok daha dikkatli ve titiz olmalısın.

Seçeceğin eşin sana eş olmasından ziyade kızına merhametle sevgiyle yaklaşabilecek,sana eş değil hayat arkadaşı olabilecek bir hanım olmalı.Zaman kötü yazıkki insanlar vicdan yoksunu ve merhametsiz olmuş.Kimsenin kimseye acıması kalmamış,herşey ve herkes maddiat ve menfaat olmuş.
Rabbim seni onun ile karşılaştırdığı için Yaradana hergün şükür edeceğin bir eş ile karşılaştırsın.Allah yar ve yardımcın olsun...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Her kadın bir annedir .
Ama evlatlarına annedir .
Dışarıya yine kadindir.
Bir anne evlatlarına gösterdiği merhameti vicdanı dışarıya göstermiyor.
Kocasına ve çocuklarına gösterdiği merhamet de farklıdır.
Kadın ile anne farklı dir.
İkisi aynı ama ayrı dir.
Bir kadın eve ayrı dışarıya farklı olabilir .
Zaten öyle degilmi dir , olsun ben onlarida anlamaya çalışıyorum.

Hic görmedinizmi evlatları için başkasının ekmeği ile oynayan bir hanimi.
Ya da kendi rahatligi için kayinvalidesi ni dışlayan bir hanımı .
Düğümler atıp hanesine zehir tohumlar atani .
Kocasını parmağında oynatanlari.
Eşini Harama davet edeni .
Bir sürü şey yazabilirim bir çok şeye de şahit oluyoruz .
Ben çevremdeki kadınları örnek gösterdim.
Peygamber Efendimiz sav buyurmuş ; Cehennemin büyük bir bölümünü kadınların ve zenginlerin dolduracagini belirtmiş.

Bunlarida ifade etmek istedim.

Küçük kardesimize anne bulmaya gelince .
"Ahzap" süresini incelermisin .
Çok detaylı araştırmaya giremedim en dogrusunu bilen Rabbim ;
Getireceğin üvey anne kızına sadece abla yani kardes oluyor dinimizde böyle .
Yine ileriye dönük düşündüğünde farklı şeyler ortaya çıkıyor .

Aslında bu tam hilmi abi lik bir problem.
Biz burada duygu , akıl ve mantıksal olarak birseyler soyluyoruz fakat işin islami ileriye doğru bakış acısını karşı tarafa sunamiyoruz. Ben bunun eksikligini bu sitede görebiliyorum.
Hakkimizda hayırlısı

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün Aleyküm.
Aslında sana paylaşım yaptığın an sana yazmak istedim sonra durdum.
Sonra gönül sızım ablanın " kadınlar şeytan dir " kıssa sına takıldım . Çünkü ben sana kadınlara guvenmemen için telkin edecektim.
Ben katılıyorum o beyefendiye " kadınlar merhametli oldukları kadar sinsi dir "

Bir düşündüm ne kadar zor iki taraf içinde..
Seçeceğin hanim Allahtan korkan biri olmalı .
Şimdi bakıyoruz hepimiz Allahtan korkuyoruz , hepimiz de iyi insaniz ama neden sürekli kivraniyoruz?.
Çok da iyi değiliz demekki !
Demekki hepimizin sıkıntılı yanlış yönleri var mühim olan senin seçeceğin hanimi iyice olcup tartman.

Çok zor bir seçim Allah hakkında hayirlisini nasip eylesin.

Komşuların akrabalarin ne kadar iyi birini tanıyabilir biliyormusun kardeşim.
Karşı taraf yani Hanim kendini tanıttığı kadar.

Sen sına kardeşim.
Allahtan korkuyor sa kul hakkına girmekten de korkar bir insan.
Namaz kiliyor mu ?
Olgun bir hanım mi ?
Vicdan sahibi mi?
Muhattabinin Gözlerinin içine bak sorularını yöneltirken ?
Geçmişin de darbe var mı ?
" Bir insan kazık yemiş se karşısina cikan kişinin kıymetini iyi bilir "

Hakkında hayırlısı Allah sana hayirlisini nasip eylesin.
Allah sana ve Ailene hayırlı eş versin.
Sana dua edeceğim kardeşim.
Benim korkum bir daha miden bulanmasin gerçekten istemem :(
Allaha dua et seccadeye yaklas kardeşim bu eş işleri bazen akıl ve gönül işlerini ezer.
Hakkında hakkimizda hayırlısı .
Hayirli haberlerini bekliyorum .
Selametle kardeşim :)

Her kadın bir annedir .
Ama evlatlarına annedir .
Dışarıya yine kadindir.
Bir anne evlatlarına gösterdiği merhameti vicdanı dışarıya göstermiyor.
Kocasına ve çocuklarına gösterdiği merhamet de farklıdır.
Kadın ile anne farklı dir.
İkisi aynı ama ayrı dir.
Bir kadın eve ayrı dışarıya farklı olabilir .
Zaten öyle degilmi dir , olsun ben onlarida anlamaya çalışıyorum.

Hic görmedinizmi evlatları için başkasının ekmeği ile oynayan bir hanimi.
Ya da kendi rahatligi için kayinvalidesi ni dışlayan bir hanımı .
Düğümler atıp hanesine zehir tohumlar atani .
Kocasını parmağında oynatanlari.
Eşini Harama davet edeni .
Bir sürü şey yazabilirim bir çok şeye de şahit oluyoruz .
Ben çevremdeki kadınları örnek gösterdim.
Peygamber Efendimiz sav buyurmuş ; Cehennemin büyük bir bölümünü kadınların ve zenginlerin dolduracagini belirtmiş.

Bunlarida ifade etmek istedim.

Küçük kardesimize anne bulmaya gelince .
"Ahzap" süresini incelermisin .
Çok detaylı araştırmaya giremedim en dogrusunu bilen Rabbim ;
Getireceğin üvey anne kızına sadece abla yani kardes oluyor dinimizde böyle .
Yine ileriye dönük düşündüğünde farklı şeyler ortaya çıkıyor .

Aslında bu tam hilmi abi lik bir problem.
Biz burada duygu , akıl ve mantıksal olarak birseyler soyluyoruz fakat işin islami ileriye doğru bakış acısını karşı tarafa sunamiyoruz. Ben bunun eksikligini bu sitede görebiliyorum.
Hakkimizda hayırlısı

Aleyküm selam tozduman kardeşim; evet oldukça sıkıntılı bir durum ama zaten dediğim gibi emin olmadan olmaz, acelem yok yaza kadar tanışma vakti var diye düşünüyorum.

Kardeşim her şeyi açıkca net bir biçimde konuşup anlatıp fikrini ne düşündüğünü anlayacağım önce, neticede evet ben kendime can yoldaşı olacak bir ömrü birlikte yaşayabileceğim bir eş arıyorum, ama her şeyden önce güvenebileceğim evladımı emanet edebileceğim evladıma annesizliğini hissettirmeyecek bir anne arıyorum. Başka çocuklarımız olsa bile kızımı dışlamayacak maddi manevi canını yakmayacak birini arıyorum.

Bu söylediklerimi belki de kolay kolay kabul edebilecek biri çıkmayacak bilmiyorum. Kimseye eziyet etmem zulmetmem ama bu saatten sonra da yapmak istemediğim halde pire için yorgan yakarım.

Ben istiyorum ki gerçekten abdestinde namazında Kuran-ı Kerimi okuyan bilmiyorsa öğrenme azmi olup öğrenecek, vicdanlı merhametli sadece eşim olduğu için değil evladımın haline vicdanı sızlayıp merhamet edip sevecek sahip çıkacak öz annesinin yapmadığını canla başla yapmak isteyip elinden geleni yapacak beni de evladımı da Allah rızası için sevecek biri olsun istiyorum.

Belkide çok şey istiyorum bilmiyorum, huzur istiyorum artık evladımın boynu bükük kalmasın, hırçınlığı geçsin. Başında annesi yok diye birilerinin sıkıştırmamasını bunu ispat edemediğim için evladımın da benim de acı çekmemizi istemiyorum.

Herkesin çocuğu bir şey yapıp ben göremediğim için sonra kızına bak böyle yapıyor demesinler artık, kızımın yalan söylediğini olmayan şeyleri anlattıklarını söylemesinler istiyorum. agla..:, agla..:,

Lafa gelince onun eksik yanı var üstüne gitmesinler deyip sonra da böyle yapmış dediğim zaman o yapmaz demelerinden bıktım. Erkek olduğum için misafirliğe gittiğimiz yerde kızım gelsin dediğimde oyun oynuyorlar dediklerinde müsait olmaz belki diye her dakika yanında olamadığım için sıkıştırması sonra da kızımın olmayan şeyi uydurdu demeleri insan evladını tanımaz mı?

Çok seviyorum dediği bir insan bunu yaptı deyip anlatır mı? Baba bir daha oraya gitmeyelim bana bunu yaptı der mi? Daha önce de boşandığım insana yapmıştı ortalığı ayağa kaldırdım diye kötü olan ben olmuştum.

Kızımın bu sıkıntıyı bir daha yaşamamasını istiyorum, üzüldüğünü için için ağladığını görmek istemiyorum. Artık hala gelecek diye kenarlarda köşelerde kendi kendine konuşurken yakalamak istemiyorum. Unutmadığı halde unutmuş gibi davranıp kendi içine atmasını istemiyorum. Olmadı olmayacak artık kızımda başkasına alışsın yüzü gülsün zamanı gelince de gerçekleri öğrensin. Kendi kararını kendisi versin.

Yani bu kez her şeyin çok daha zor olduğunu biliyorum kardeşim, ama hiç acelem yok önce emin olmalıyım. Onun beni kızımı üzmeyeceğine, ufacık bir sorunda ben gidiyorum demeyeceğine çünkü bu kez hataya yer yok yapılacak en küçük yanlış kızımın daha kötü olmasına sebep olur.

Rabbim hakkımızda her şeyin en hayırlısını nasip eylesin. Rabbim yanlış yapmaktan hata yapmaktan esirgesin.

Tavsiyelerin duaların için Allah razı olsun kardeşim. Allah'a emanet ol Rabbim inşallah seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin, karşılaştığın sorunlarda sıkıntılarda sabrını daim eylesin. Rabbim her daim yardımcın olsun kardeşim. Allah'a emanet ol...

İşallah hakkında hayırlı ise hayırlı bir zamanda oldursun Yaradan.Ama tozduman kardeşimin de dediği gibi canın bikere yandı bu defa çok daha dikkatli ve titiz olmalısın.

Seçeceğin eşin sana eş olmasından ziyade kızına merhametle sevgiyle yaklaşabilecek,sana eş değil hayat arkadaşı olabilecek bir hanım olmalı.Zaman kötü yazıkki insanlar vicdan yoksunu ve merhametsiz olmuş.Kimsenin kimseye acıması kalmamış,herşey ve herkes maddiat ve menfaat olmuş.
Rabbim seni onun ile karşılaştırdığı için Yaradana hergün şükür edeceğin bir eş ile karşılaştırsın.Allah yar ve yardımcın olsun...

Allah senden razı olsun gülcem kardeşim duaların için tavsiyelerin için, artık daha akıllı daha dikkatli daha tedbirliyim kardeşim. Çünkü zaten yaşadığımız şey çok ağır ve acıydı ama bitti kurtuldum. İnşallah sende diğer kardeşlerimde dualarınızı eksik etmeyin inşallah. Sizlerinde duasıyla ben güçlüklerden kurtuldum inşallah yine sizlerin de duasıyla hayırlı bir insanla karşılaştırsın Rabbim.

Rabbim seninde gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarının kabul olmasını nasip eylesin, karşılaştığın sorunlarda sıkıntılarda sabrını daim eylesin. Rabbim her daim yardımcın olsun kardeşim. Allah'a emanet ol...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam evlilik kararı vermek üzere iken,bu evliliğe hazırmısınız...........
Evlilik için arayışa çıktığımızda ise hep karşımızdaki insanı mercek altına alıyoruz.
Hiç kendimize bakıyor muyuz mesela bizi, biz en Iyi tanırız kendimizi iyi tanıyor muyuz kendimizi. mesela bazı insanlar geçimsizdir onlardan mıyız yeterince uyumlu muyuz kolay yada zor olan insanlardanmiyiz..ve yeri gelince dur bakalım diyebiliyor muyuz.

unutmayın evlilik sabır müessesi değildir biz sürekli sabredilmek mi istiyoruz. karşımızdaki insana yazık edip etmediğimizi ölçüp tartıyor muyuz hiç, kendimizi onun yerine koyduğumuzda kabul edemeyeceğimiz isteklerimiz ve beklentilerimiz var mı..............?

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hazırım ablacım, çünkü artık kafamda soru işaretleri kalmadı. Tabi şu da var; hemen güvenemem güven zaman ister. Geçimsiz değilim ablacım her şeyin iyi tarafından bakarım, bilinmeyenlerin yapılamayanların zamanla düzelebileceğine inanırım. Bana aykırı bir şey olmadığı sürece sorun yaratmam o zaman geldiğinde de güzellikle yanlış olduğunu anlatır uyarırım.

Kimseye kolay kolay bağırıp çağırmam bunu yaptıysam ve hatalıysam olayın uzamasına fırsat vermeden özür diler gönlünü alırım. Kimine göre çok kolay bir insanım kimine göre zor bir insanım, zorluğum nedir mahremiyet benim için her şeydir. Dinimizin emir ve yasaklarına uymasını isterim, modern toplum modernleşmek benim için günaha girmektir.

Mesela dayı amca dede abi baba bunların elini yüzünü öpmesine ses çıkarmam ama dayı hala teyze amca çocukları ile tokalaşmasından dahi hoşlanmıyorum. Mesela bu halaylık dedikleri bir başörtü bağlama yöntemi var bu şekilde balkona boynu boğazı açık çıkmasından hoşlanmam. Mesela bir bayan ağır olmalı benim akrabam dahi olsalar kötü niyetle bakmayacaklarını dahi bilsem gülmenin kahkaha atmanın dozunu iyi ayarlamalı. Ben mutaassıp bir ailenin çocuğuyum, karşımdaki insanında böyle olmasını istiyorum. Ama bu ben istiyorum diye değil kendi içinde de olduğu için olmalı.

Kısacası kıskancım belki kimine göre abartı ama dinimizi gerçekten doyasıya yaşayan öyle insanlar var ki benim böyle davranmam hoşlarına dahi gider diye düşünüyorum. Mesela ben makyaja da karşıyım ama bayanlar bazen değişiklik mi istiyor desem yada bakımlı olmak mı desem bunları isteyebiliyor? Hafif olması özel bir durum olması kaydı ile karışmam. Burada kolay mı zor mu bir insan olduğuma siz karar verin ablacım.

Ben ne tartışmalar yaşadım yerli yersiz millet kışın sıcacık yatağında yatarken ben 1-1,5 saat soğuk odalarda oturdum, sırf tartışmamak için. Bu yüzden kendimi her türlü sorun ve sıkıntıda durdurabilirim.

Ben sabır gösterilmesini istemem ablacım karşılıklı anlayış sağduyu hoş görü isterim. Huzur isterim karşımda ki insan sebep ne olursa olsun insandır oda bir annenin babanın evladıdır. Kimseye haksızlık yapamam zulmedemem eziyet edemem her şeyden önce Allah'tan korkarım, kul hakkından korkarım.

Ablacım kendimi onun yerine koymak yerine kendi isteklerimi beklentilerimi söylesem buna sen ve diğer kardeşlerim cevap verse bende hatam varsa görsem daha memnun olurum ablacım olmaz mı?

Benim istediğim en önemli şey huzur küçücük şeylerin sorun edilmemesi her şeyin konuşularak çözülmesi sorunların uzatılmaması, dinimizin emir ve yasakları bellidir saymama gerek yok bunlara riayet ederek yaşaması, namaz kılması ve Kuran-ı Kerim okuması bilmiyorsa gayret ederek öğrenebilmesi, kızımı sevmesi annesizliğini mümkün olduğunca hissettirmemesi, benimle inatlaşmaması zıt fikirler olsa da dayatmamalı çünkü inat insanın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum.

Mesela bana bir şey danışıyorsa bende hayır diyorsam bana ısrar etmemeli. Bana hiç bir şey söylemese bile gözlerinde sevgiyi saygıyı hissedebilmek isterim.

Ben sadece bunları isterim beklerim ablacım, bunlar olduktan sonra ütü yapmayı bilmese çamaşır yıkamayı bilmese bulaşık yıkamayı yemek yapmayı bilmese ne çıkar, hepsi zamanla öğrenilebilir. Bende yardım ederim zamanla öğrenilir ve zerre de gocunmam ablacım. Karşımda ki insan yeter ki insan olsun huzur versin ben daha başka ne isterim ablacım daha.

Benim tek zor tarafım kıskancım belki bu bazen bunaltabilir ablacım yazdıklarımdan sonra başka zor bir tarafım yada taraflarım varsa yazarsanız memnun olurum ablacım.

175irem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm islami forum ailesi. Allah öncelikle bütün müminlere hepimize gözümüzün nuru ve süruru olacak eşler ve evlatlar nasip etsin. Benim sohbette bir cümle dikkatimi çekti
Bunun kaynağı var mıdır? Hangi hadislerdir. ve hadis alimleri bu hadisleri nasıl yorumlamıştır. Çünkü böyle bir yargının islam ruhuna ters olduğunu düşünüyorum. Sanki kadınların çoğunluğu günahkardır erkeklerin değildir gibi bir yargı çıkıyor. Muhtemelen söyleyen arkadaş bunu kastetmek istemedi ama bu cümle yinede sakıncalı. Kendi yaşadığımız olaylardan yola çıkarak islam hakkında genel yargıda bulunmazsak bence daha iyi olur. Mesela bir örnek vermek istiyorum;" bir hocaya bir erkek soru sormuş. karısına talak hakkını verdiğini kasrısınında sinirli anında kendisine boş ol dedğini ve durumlarının ne olduğunu sormuş." Bu soruyu dinleyen kadınlar hemen "bakın boşuna dinimizde kadına talak hakkı verilmemiş islam ne hikmetli din" diye yorumda bulundular. şimdi ilk bakışta sanki gayet sıradan bir söz gibi. Ama bakın ben de bu tür olayaları yani birçok erkeğin karısına sinirli anında boş ol dediğini ve sonra pişman olduğunu bunu kadınların hacalara sorduğuna şahit oldum. O gün ilk defa bir kadının böyle bir olay yaşadığına şahit oldum. Şimdi kadınlar için durum böyleyse hikmetse o zaman tersinden baktığımızda erkeklere talak hakkının verilmesi ve etrafta mutlaka sinirlenip boş ol diyen erkekleri görüyorsunuzdur o zaman bu da dinimizin hikmetsizliğini mi göstermiş oluyor.
Yani bu kadınların çoğunluğunun cehennemi dolduracağı mevzusu maalesef bir çok kişinin ağzında dolanıyor ve dinimiz hakkında yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyor. Basit söylediğimiz bir söz çok çok farklı mecralara gidebiliyor.
Birçok hadis alimini dinlediğinizde bu hadislerin hiçte bizim değerlendirmemiz gibi olmadığını göreceksiniz. Kadınlarla Ben buna dair okumuştum ama boş bir zamanımda inşallah paylaşabilirim.
Kusura bakmayın sanki mevzuyu çok başka yere kaydırmış gibi oldum. Ama bu mevzunun önemine binaen yazdım. Çünkü alıntıya baktığınızda üslupta Peygamber Efendimize isnat var. Bu yüzden çok çok dikkat etmemiz gerekir.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam İrem kardeşim,

Resulullah (sav) (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek): “Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm” buyurdular.

Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:
“Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?” diye sordu.
Aleyhissalatu vesselam:
“Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!” dedi.

O kadın tekrar: “Ey Allah’ın Resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?” diye sorunca Aleyhissalatu vesselam açıkladı:

“Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tabiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder.” (Kütübis-sitte No: 5361)

Talakla ilgili konuyu da aşağıdaki linki okuyarak öğrenebilirsin...

175irem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkür ederim açıklamanız için. hadiste geçtikten sonra tabiki bize söyleyecek söz kalmaz.

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
''Ben sadece bunları isterim beklerim ablacım, bunlar olduktan sonra ütü yapmayı bilmese çamaşır yıkamayı bilmese bulaşık yıkamayı yemek yapmayı bilmese ne çıkar, hepsi zamanla öğrenilebilir. Bende yardım ederim zamanla öğrenilir ve zerre de gocunmam ablacım. Karşımda ki insan yeter ki insan olsun huzur versin ben daha başka ne isterim ablacım daha''.Yazdıklarından bu kısım özellikle dikkatimi çekti.Vala kardeşim bi bayan olarak sana tavsiyem ipleri okadarda karşı tarafın eline vermiceksin.Sözüm meclisten dışarı ama günümüzde bazı bayanlara sen rahatlığı sağladıkça mutlu olup şükür edeceklerine onlarda bi tatminsizlik bi yetmemezlik oluşuyor.En yakınlarımından kendi ablamdan ve yengemden bizzat bunlara şahit oldum.Onlardaki bu eksikliği görüncede şu kanıya vardım dini manada bazı şeyleri eksik yaşıyolar.Biz inanıyoruz imanlıyız diyolar ama icraata gelince hiçte öyle davranmıyorlar yok eşlerimiz şöyle değil yok onunki bunu yapmış yok onun çocuğu şöyle zeki vs vs.Yaradan sana vermiş mis gibi eş çocuklar sağlığın yerinde sıkıntın yok herşey senin tekelinde olduğu halde sen şükretmiyorsan daha inanç eksikliği var derim ben.Hep onların bu halleri beni hem üzer hemde çok sinir eder. Yazını görünce de bi uayrim dedim ne olur ne olmaz die :) İşallah bu defa seçeceğin eş adayında karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde bi yuva kurarsınız.Bu arada kıskanç olduğunu yazmışın da bence dozunda olmak koşuluyla güzel bişeydir.Ancak o dozu kaçırıncada karşı tarafa hayatı çekilmez bi hale getirirsin.Çok yuvalar yıkılmıştır bundan dolayı.Herşey yerinde ve tadında güzeldir.İşallah kendine de Yaradana da layık bir eşle karşılaşırsın.Allah yardımcın olsun...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
''Ben sadece bunları isterim beklerim ablacım, bunlar olduktan sonra ütü yapmayı bilmese çamaşır yıkamayı bilmese bulaşık yıkamayı yemek yapmayı bilmese ne çıkar, hepsi zamanla öğrenilebilir. Bende yardım ederim zamanla öğrenilir ve zerre de gocunmam ablacım. Karşımda ki insan yeter ki insan olsun huzur versin ben daha başka ne isterim ablacım daha''.Yazdıklarından bu kısım özellikle dikkatimi çekti.Vala kardeşim bi bayan olarak sana tavsiyem ipleri okadarda karşı tarafın eline vermiceksin.Sözüm meclisten dışarı ama günümüzde bazı bayanlara sen rahatlığı sağladıkça mutlu olup şükür edeceklerine onlarda bi tatminsizlik bi yetmemezlik oluşuyor.En yakınlarımından kendi ablamdan ve yengemden bizzat bunlara şahit oldum.Onlardaki bu eksikliği görüncede şu kanıya vardım dini manada bazı şeyleri eksik yaşıyolar.Biz inanıyoruz imanlıyız diyolar ama icraata gelince hiçte öyle davranmıyorlar yok eşlerimiz şöyle değil yok onunki bunu yapmış yok onun çocuğu şöyle zeki vs vs.Yaradan sana vermiş mis gibi eş çocuklar sağlığın yerinde sıkıntın yok herşey senin tekelinde olduğu halde sen şükretmiyorsan daha inanç eksikliği var derim ben.Hep onların bu halleri beni hem üzer hemde çok sinir eder. Yazını görünce de bi uayrim dedim ne olur ne olmaz die :) İşallah bu defa seçeceğin eş adayında karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde bi yuva kurarsınız.Bu arada kıskanç olduğunu yazmışın da bence dozunda olmak koşuluyla güzel bişeydir.Ancak o dozu kaçırıncada karşı tarafa hayatı çekilmez bi hale getirirsin.Çok yuvalar yıkılmıştır bundan dolayı.Herşey yerinde ve tadında güzeldir.İşallah kendine de Yaradana da layık bir eşle karşılaşırsın.Allah yardımcın olsun...

Allah razı olsun kardeşim, ben aslında gerektiği zaman için demek istedim. Benim içimde kötü olmaz kardeşim kim bilir belki de böyle davrandığım için senin tabirinle ipleri eline verdik ve yine kaybeden biz olduk. Ama işte bunlarda benim içimi rahat alnımı ak vicdanımı rahat hale getirdi.

Kıskançlık mevzusuna gelince; burada zaten yeterince açık yazdım kardeşim benim kıskançlığımın dozu da oranı da budur. Bu yazdıklarıma dikkat ederse zaten o insanı sıkmaya ne gerek var, ama tavsiyen için Allah razı olsun yine dikkat ederim. Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun, cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm tolunay kardeşim,

Anneciğin nasıl oldu? sağlığı yerinde mi? aklıma geldi de bir sorayım dedim, Allah biliyor ya, annen aklıma gelince ona içimden hep dua etmek geliyor, vefalı, cefalı annelerimize Allah şifaların en güzelini versin, benim yerime de öp annenin mübarek ellerinden....

Allaha emanet olasın kardeşim...

Üst Alt