Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evlilik Kararı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huzur Yolcusu" data-source="post: 96920" data-attributes="member: 6609"><p>Hazırım ablacım, çünkü artık kafamda soru işaretleri kalmadı. Tabi şu da var; hemen güvenemem güven zaman ister. Geçimsiz değilim ablacım her şeyin iyi tarafından bakarım, bilinmeyenlerin yapılamayanların zamanla düzelebileceğine inanırım. Bana aykırı bir şey olmadığı sürece sorun yaratmam o zaman geldiğinde de güzellikle yanlış olduğunu anlatır uyarırım. </p><p></p><p>Kimseye kolay kolay bağırıp çağırmam bunu yaptıysam ve hatalıysam olayın uzamasına fırsat vermeden özür diler gönlünü alırım. Kimine göre çok kolay bir insanım kimine göre zor bir insanım, zorluğum nedir mahremiyet benim için her şeydir. Dinimizin emir ve yasaklarına uymasını isterim, modern toplum modernleşmek benim için günaha girmektir. </p><p></p><p>Mesela dayı amca dede abi baba bunların elini yüzünü öpmesine ses çıkarmam ama dayı hala teyze amca çocukları ile tokalaşmasından dahi hoşlanmıyorum. Mesela bu halaylık dedikleri bir başörtü bağlama yöntemi var bu şekilde balkona boynu boğazı açık çıkmasından hoşlanmam. Mesela bir bayan ağır olmalı benim akrabam dahi olsalar kötü niyetle bakmayacaklarını dahi bilsem gülmenin kahkaha atmanın dozunu iyi ayarlamalı. Ben mutaassıp bir ailenin çocuğuyum, karşımdaki insanında böyle olmasını istiyorum. Ama bu ben istiyorum diye değil kendi içinde de olduğu için olmalı. </p><p></p><p>Kısacası kıskancım belki kimine göre abartı ama dinimizi gerçekten doyasıya yaşayan öyle insanlar var ki benim böyle davranmam hoşlarına dahi gider diye düşünüyorum. Mesela ben makyaja da karşıyım ama bayanlar bazen değişiklik mi istiyor desem yada bakımlı olmak mı desem bunları isteyebiliyor? Hafif olması özel bir durum olması kaydı ile karışmam. Burada kolay mı zor mu bir insan olduğuma siz karar verin ablacım.</p><p></p><p>Ben ne tartışmalar yaşadım yerli yersiz millet kışın sıcacık yatağında yatarken ben 1-1,5 saat soğuk odalarda oturdum, sırf tartışmamak için. Bu yüzden kendimi her türlü sorun ve sıkıntıda durdurabilirim. </p><p></p><p>Ben sabır gösterilmesini istemem ablacım karşılıklı anlayış sağduyu hoş görü isterim. Huzur isterim karşımda ki insan sebep ne olursa olsun insandır oda bir annenin babanın evladıdır. Kimseye haksızlık yapamam zulmedemem eziyet edemem her şeyden önce Allah'tan korkarım, kul hakkından korkarım.</p><p></p><p>Ablacım kendimi onun yerine koymak yerine kendi isteklerimi beklentilerimi söylesem buna sen ve diğer kardeşlerim cevap verse bende hatam varsa görsem daha memnun olurum ablacım olmaz mı?</p><p></p><p>Benim istediğim en önemli şey huzur küçücük şeylerin sorun edilmemesi her şeyin konuşularak çözülmesi sorunların uzatılmaması, dinimizin emir ve yasakları bellidir saymama gerek yok bunlara riayet ederek yaşaması, namaz kılması ve Kuran-ı Kerim okuması bilmiyorsa gayret ederek öğrenebilmesi, kızımı sevmesi annesizliğini mümkün olduğunca hissettirmemesi, benimle inatlaşmaması zıt fikirler olsa da dayatmamalı çünkü inat insanın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. </p><p></p><p>Mesela bana bir şey danışıyorsa bende hayır diyorsam bana ısrar etmemeli. Bana hiç bir şey söylemese bile gözlerinde sevgiyi saygıyı hissedebilmek isterim. </p><p></p><p>Ben sadece bunları isterim beklerim ablacım, bunlar olduktan sonra ütü yapmayı bilmese çamaşır yıkamayı bilmese bulaşık yıkamayı yemek yapmayı bilmese ne çıkar, hepsi zamanla öğrenilebilir. Bende yardım ederim zamanla öğrenilir ve zerre de gocunmam ablacım. Karşımda ki insan yeter ki insan olsun huzur versin ben daha başka ne isterim ablacım daha.</p><p></p><p>Benim tek zor tarafım kıskancım belki bu bazen bunaltabilir ablacım yazdıklarımdan sonra başka zor bir tarafım yada taraflarım varsa yazarsanız memnun olurum ablacım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huzur Yolcusu, post: 96920, member: 6609"] Hazırım ablacım, çünkü artık kafamda soru işaretleri kalmadı. Tabi şu da var; hemen güvenemem güven zaman ister. Geçimsiz değilim ablacım her şeyin iyi tarafından bakarım, bilinmeyenlerin yapılamayanların zamanla düzelebileceğine inanırım. Bana aykırı bir şey olmadığı sürece sorun yaratmam o zaman geldiğinde de güzellikle yanlış olduğunu anlatır uyarırım. Kimseye kolay kolay bağırıp çağırmam bunu yaptıysam ve hatalıysam olayın uzamasına fırsat vermeden özür diler gönlünü alırım. Kimine göre çok kolay bir insanım kimine göre zor bir insanım, zorluğum nedir mahremiyet benim için her şeydir. Dinimizin emir ve yasaklarına uymasını isterim, modern toplum modernleşmek benim için günaha girmektir. Mesela dayı amca dede abi baba bunların elini yüzünü öpmesine ses çıkarmam ama dayı hala teyze amca çocukları ile tokalaşmasından dahi hoşlanmıyorum. Mesela bu halaylık dedikleri bir başörtü bağlama yöntemi var bu şekilde balkona boynu boğazı açık çıkmasından hoşlanmam. Mesela bir bayan ağır olmalı benim akrabam dahi olsalar kötü niyetle bakmayacaklarını dahi bilsem gülmenin kahkaha atmanın dozunu iyi ayarlamalı. Ben mutaassıp bir ailenin çocuğuyum, karşımdaki insanında böyle olmasını istiyorum. Ama bu ben istiyorum diye değil kendi içinde de olduğu için olmalı. Kısacası kıskancım belki kimine göre abartı ama dinimizi gerçekten doyasıya yaşayan öyle insanlar var ki benim böyle davranmam hoşlarına dahi gider diye düşünüyorum. Mesela ben makyaja da karşıyım ama bayanlar bazen değişiklik mi istiyor desem yada bakımlı olmak mı desem bunları isteyebiliyor? Hafif olması özel bir durum olması kaydı ile karışmam. Burada kolay mı zor mu bir insan olduğuma siz karar verin ablacım. Ben ne tartışmalar yaşadım yerli yersiz millet kışın sıcacık yatağında yatarken ben 1-1,5 saat soğuk odalarda oturdum, sırf tartışmamak için. Bu yüzden kendimi her türlü sorun ve sıkıntıda durdurabilirim. Ben sabır gösterilmesini istemem ablacım karşılıklı anlayış sağduyu hoş görü isterim. Huzur isterim karşımda ki insan sebep ne olursa olsun insandır oda bir annenin babanın evladıdır. Kimseye haksızlık yapamam zulmedemem eziyet edemem her şeyden önce Allah'tan korkarım, kul hakkından korkarım. Ablacım kendimi onun yerine koymak yerine kendi isteklerimi beklentilerimi söylesem buna sen ve diğer kardeşlerim cevap verse bende hatam varsa görsem daha memnun olurum ablacım olmaz mı? Benim istediğim en önemli şey huzur küçücük şeylerin sorun edilmemesi her şeyin konuşularak çözülmesi sorunların uzatılmaması, dinimizin emir ve yasakları bellidir saymama gerek yok bunlara riayet ederek yaşaması, namaz kılması ve Kuran-ı Kerim okuması bilmiyorsa gayret ederek öğrenebilmesi, kızımı sevmesi annesizliğini mümkün olduğunca hissettirmemesi, benimle inatlaşmaması zıt fikirler olsa da dayatmamalı çünkü inat insanın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Mesela bana bir şey danışıyorsa bende hayır diyorsam bana ısrar etmemeli. Bana hiç bir şey söylemese bile gözlerinde sevgiyi saygıyı hissedebilmek isterim. Ben sadece bunları isterim beklerim ablacım, bunlar olduktan sonra ütü yapmayı bilmese çamaşır yıkamayı bilmese bulaşık yıkamayı yemek yapmayı bilmese ne çıkar, hepsi zamanla öğrenilebilir. Bende yardım ederim zamanla öğrenilir ve zerre de gocunmam ablacım. Karşımda ki insan yeter ki insan olsun huzur versin ben daha başka ne isterim ablacım daha. Benim tek zor tarafım kıskancım belki bu bazen bunaltabilir ablacım yazdıklarımdan sonra başka zor bir tarafım yada taraflarım varsa yazarsanız memnun olurum ablacım. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evlilik Kararı...
Alt