Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evlilik konusunda kararsızlık yaşıyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 97601" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Ve aleykümselam Gönül Dostu...</span></p><p><span style="color: Black"><strong>"aklına, kalbine, imanına, ailene uyuyorsa evlen "</strong></span></p><p><span style="color: Black">İşte en büyük sıkıntım bu. Aklım, imanım buna engel oluyor kalbim de git diyor ...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">evlilik gibi bir konuda karar verirken sadece kalbini, duygu, hiss ve nefsini dinliyenler malesef ileride çok acı pişmanlıklar yaşıyorlar....</span></p><p><span style="color: Black">evlilik konusunda karar verirken,Aklın, imanın, kalbin,annen, alien mantık ve makul, akla uygun olması gerekir...</span></p><p><span style="color: Black">yoksa bu evlilik fazla mutlu ve huzurlu olmaz...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">evet kendi kendinize,kendi kafanda büyütüp içinden çıkamıyorsunuz..neden kendinize, bu olaya biraz zaman verip bu olayı, askıya alıp ileride kendinizi toparlayınca tekrardan bir gözden geçirmiyorsunuz..</span></p><p><span style="color: Black">olay ve insanları gözünüzde fazla büyütmeyin..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"><strong>"Benim için hayırlı gibi görünmüyor imanı, hayata bakışı huylar tamamen zıt. Ben tutucuyum, kıskancım, hassasım, ilgi beklerim, esnek değilim, ahirete yönelik yaşamaya çalışıyorum. Tam biliyorum ama o da özgürlüğüne düşkün, esnek, bazen umursamaz ibadette zayıf, hayatı eğlenceye yönelik, mutluluğu yanlış yerlerde arıyor gibi geliyor hep"</strong></span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"><strong>"insan ömründe bir kere severmiş"</strong></span></p><p><span style="color: Black">evet kalbi, aklı,imanı,ruhu ile severse bir kere sever ama nefsi, duyguları ile severse her gün, her ay farklı birini sever..cünkü duygular, his ve fikirler her an değişebiliyor....</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sen sadece hayırlısını dile..Allahım gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı,hakkınızda hayırlı olanı da gönlünüze razı eylesin.</span></p><p><span style="color: Black">Rabbim neylerse güzel eyler...Nasibinde o varsa zaten bir şekilde dönecek nasibinde yoksada ne yaparsan yap olmaz.</span></p><p><span style="color: Black">Eminimki rabbim senin için en hayırlı olanı verecektir...</span></p><p> <span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Üzülme...!</span></p><p><span style="color: Black">İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için ya da </span></p><p><span style="color: Black">gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur... </span></p><p><span style="color: Black">Hz.Mevlana </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">illa Olsun diye ısrar etme korkarım ki olurda sonrada imtihanın olur...selametle...</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 97601, member: 1049"] [COLOR="Black"]Ve aleykümselam Gönül Dostu... [B]"aklına, kalbine, imanına, ailene uyuyorsa evlen "[/B] İşte en büyük sıkıntım bu. Aklım, imanım buna engel oluyor kalbim de git diyor ... evlilik gibi bir konuda karar verirken sadece kalbini, duygu, hiss ve nefsini dinliyenler malesef ileride çok acı pişmanlıklar yaşıyorlar.... evlilik konusunda karar verirken,Aklın, imanın, kalbin,annen, alien mantık ve makul, akla uygun olması gerekir... yoksa bu evlilik fazla mutlu ve huzurlu olmaz... evet kendi kendinize,kendi kafanda büyütüp içinden çıkamıyorsunuz..neden kendinize, bu olaya biraz zaman verip bu olayı, askıya alıp ileride kendinizi toparlayınca tekrardan bir gözden geçirmiyorsunuz.. olay ve insanları gözünüzde fazla büyütmeyin.. [B]"Benim için hayırlı gibi görünmüyor imanı, hayata bakışı huylar tamamen zıt. Ben tutucuyum, kıskancım, hassasım, ilgi beklerim, esnek değilim, ahirete yönelik yaşamaya çalışıyorum. Tam biliyorum ama o da özgürlüğüne düşkün, esnek, bazen umursamaz ibadette zayıf, hayatı eğlenceye yönelik, mutluluğu yanlış yerlerde arıyor gibi geliyor hep"[/B] [B]"insan ömründe bir kere severmiş"[/B] evet kalbi, aklı,imanı,ruhu ile severse bir kere sever ama nefsi, duyguları ile severse her gün, her ay farklı birini sever..cünkü duygular, his ve fikirler her an değişebiliyor.... Sen sadece hayırlısını dile..Allahım gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı,hakkınızda hayırlı olanı da gönlünüze razı eylesin. Rabbim neylerse güzel eyler...Nasibinde o varsa zaten bir şekilde dönecek nasibinde yoksada ne yaparsan yap olmaz. Eminimki rabbim senin için en hayırlı olanı verecektir... Üzülme...! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur... Hz.Mevlana illa Olsun diye ısrar etme korkarım ki olurda sonrada imtihanın olur...selametle...[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Evlilik konusunda kararsızlık yaşıyorum
Alt