Evlilik ne demek sizce?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
evlilikler.jpg

Şu evlilik programlarını gördükçe ve evlenmek için kendini parçalayan insanları gördükçe hayretler içinde nereye gidiyoruz diye sormadan edemiyorum...
Kimisi kendini ambalajlama derdinde, kimisi de “yat..kat sahibi kısmet bulma derdinde. ..
Kimisi mutasıp ev hanımı arıyor, kimisi de kendimi aldırıp şu yüzüğü parmağıma takayım da kendi kişiliğim olmasa da olur diyor...
Oysa Evlilik, 2 tarafın kendi farklılıklarını yok etmeden ortak yanlarını birlikte paylaşmak ve farklılıklarla hayata farklı bakmasını öğrenmek..
birlikte mücadele etmek ve tohumlar ekerek birlikte paylaşılan güzeliğin meyvelerini, filizlenen ve büyüyen ağaçlardan toplamak, üretmek, Gelecege bir birlik beraberlik Menzil yurusudur..
Bir gonul Dostumun sozu ise..
Evlilik kişinin hem dünyada hem de ahirette yüzünün gülmesine, ömrünün huzurlu ve bereketli geçmesine, hayırlı nesillerin devamına vesiyledir...
İslam’a uygun olan evlilik kişinin “Denge Unsuru” dur...
Dengeli olan ve dengede duran hiçbir şeyin de yıkılması mümkün değildir...
Bu nedenle evlilik kişiyi ayakta tutan, yaşama ve yaşatma sevgisi ve sevinci kazandıran “Cansuyu” dur.
Evlilik büyüklerimizin tabiri ile “Allah’ın emri peygamberimizin kavli (şiddetle tavsiyesi) dir...

Sevdiklerinize zaman ayırın, yoksa zaman sizi sevdiklerinizden ayırır..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aynen efendim anlayana ..
bu konuyu yazdigim forumda arkadas biraz huzunlu ben de Onu guldurmek icin yazdiklarimi burada da Sizler ile paylasmak isterim..

Giden dönmek ister.. Bırak dönsün... Ne kaybetmiş bir daha görsün...deyip hayattimiza bence devam etmeliyiz..
gideni sevmek kalanın işi değilmiş meğer, çünki giden ne gittiği gibi gelir ne de beklemeğe değer..
Giden başkasına gider başkasından gelir..çook kommiik

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
aynen efendim anlayana ..
bu konuyu yazdigim forumda arkadas biraz huzunlu ben de Onu guldurmek icin yazdiklarimi burada da Sizler ile paylasmak isterim..

Giden dönmek ister.. Bırak dönsün... Ne kaybetmiş bir daha görsün...deyip hayattimiza bence devam etmeliyiz..
gideni sevmek kalanın işi değilmiş meğer, çünki giden ne gittiği gibi gelir ne de beklemeğe değer..

Giden başkasına gider başkasından gelir..
çook kommiik

harikaaharikaa

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aşkın tarifi yok aci çekmemek için aşık olmuyacaksın sadece seveceksin benim bulduğum çözüm bu..
AMMA SEVGİYE KIYMET VERENİ SEVECEKSİN daldan dala konani degil.. bunu da bulmaniz icin Allah yardimciniz olsun derim..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Amin kardeşim işallah allah yardımcıları olur, aawwe..ama bulanlarda kıymetini bilmiyor be kardeşim
Afedersin kardeşim daldan dala konanı değil derken bunu anlayamadım daldan dala konmak ne anlama geliyor?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
daldan dalla konan.. bir cicek ile bir bahar gecmez diyen.. ask-i sevgiyi.. Insan gonlunu oyun sanan Zavalilardir...dfrt..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
daldan dalla konan.. bir cicek ile bir bahar gecmez diyen.. ask-i sevgiyi.. Insan gonlunu oyun sanan Zavalilardir...dfrt..
:tamam:.Anladım kardeşim teşekkür ederim sayenizde öğrenmiş oldum,
o ZAVALLI,lardan olmamak temennisiyle emeğine sağlıkdfrt..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Evlilik : hayata dair olan her şeyi, paylaşmaktır....
Birbirinin hayatını, yaşamını kolaylaştırmak...Aynı şeylere sevinip, aynı şeylere üzülmektir....
Dertlerini, sıkıntılarını paylaşmak, sıkıntılardan kurtulmak için birlikte mücadele etmektir...
Aynı sevinçleri paylaşmak, bir olan Allah’a birlikte kul olabilmek!!Birbirini mutlu ve mesut kılmaktır...
Bu dünyada başlayan birlikteliği ahirette ebedi mutluluğa taşımaktır. ..Velhasil-i kelam...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
EVLİLİK,YANLIZCA SEVMEK DEĞİL,YEMEK YAPMAK-TEMİZLİK YAPMAK HİÇ DEĞİL, EVLİLİK=KARŞILIK BEKLEMEDEN,NEDEN BEKLEMEDEN FEDAKARLIK YAPABİLMEKTİR..
EVLİLİK=AYNI İSTİKAMETE BAKAN 2 GÖZDEN BİRİ OLABİLMEKTİR,DİĞERİNE ÇÖP BATTIĞINDA ''AH'' DİYEBİLMEKTİR, ...
EVLİLİK=SIRT SIRTA VEREBİLMEKTİR,ZERRE ŞÜPHESİZ, ....EVLİLİK=RAHATÇA UYUYABİLMEKTİR,ENDİŞESİZCE.. EVLİLİK=YARIM BIRAKMAK ZORUNDA KALAN İŞİNİN BİTİRİLEÇEĞİNE EMİN OLABİLMEKTİR...
EVLİLİK=GÖZDEN AKAN 1 DAMLA YAŞİN YARISI OLABİLMEK,ALKIŞLAYAN 2 ELDEN BİRİ OLABİLMEKTİR, EVLİLİK=ZEMİN AYAKLARINIZIN ALTINDAN KAYDIĞINDA,AYNI TARAFA DÜŞEBİLMEKTİR...
EVLİLİK=ARKADAŞ DEĞİL,DOST OLABİLMEK,SIRDAŞ OLABİLMEKTİR. EVLİLİK=ŞAYET ALLAH NASİP EDERSE CENNETTE ONU İSTEYEBİLMEKTİR....

gençler evlenmeden önçe krşınızdaki insana evlilik nedir?diye sorun,karşınızdaki yukarıdaki cevaplardan birkaçını verbiliyorsa,kaçırmayın evlenin derim....

Üst Alt