evlilik ve durum

K

katrem00491

Kayıtsız
Misafir
23 yasndayım..psikolojim bzuldu glba..etrafmdaki herkes ewlenio ama ben kendi sorularımla baş başa kalıyorum..neden ben ewlenemiyorum nden bana da görücü gelmio ben çirkinmiyim die dolanıp duruo kafamda sorular..üniwersite okudum ve frklı bir sehirde okudum..tatile geldim yine memlekete ama annem bi kere üzülüyomusun görücü gelmio die dedi şok oldum...arada soranlar oluo fakat öle elle tutulr biri yok..artık ne yapacağımı sasrdm bu ewlilik meselsi yüzünden..ne yapmalıyım..

Yönetim/Edit: Allah yardımcın olsun kardeşim... Üniversite okumuş kişisin, az bir şey değil... Bunu da atlatırsın inşAllah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Siz sadece 23 yaşındasiniz yani daha cok gençsiniz..
üniversiteyi başka şehirdeki okumuşsunuz memlekette geri gelince Sizi,tanimiyanlar ,bilmiyenler bile vardir...bu konuda kendi kendinize stress yapmayin!!

siz hayatınızı yaşarsınız,doğanız gereği de çalışırsınız,okursunuz,iş ortamı ve başka sosyal ortamlarda bulunursunuz.
evlenmek adına,üzerinize düşeni yaparsınız .karşı cinste aradığınız özellikleri belirlersiniz ki biriyle karşılaşınca değerlendirebilesiniz.

buraya kadarı iradedir.burdan sonra kader-kısmet başlar.
elektrik ve karşılıklı heyecan ve ciddi karar konusu kaderin işidir. kaderinizde yazılmamışsa dünyanın en mükemmel insanı olsa bile kanınız ısınmaz.
Bazen de diyorum ki;evlilik nasip işidir ama bazen de nasibini kendin tepersin !!yok boyu kısa , yok şurasını beğenmedim , yok burasını beğenmedim dersin .

Bir türlü evlenemiyorsaniz demek ki; zamanı gelmedi demektir.Siz sabırla araştırın h.z Allah c.c size nasibinizi muhakkak ayırmıştır size düşen hayırlı olmasını h.z Allahtan dilemektir.tabiki her insanın bir evliliğe ihtiyacı vardır ve hakkıdır da. Lakin bu konu kader ve kısmettir. Bu konuda samimiyet ile Rabbimize istekte bulunmalısınız.
Bununla birlikte neyin sizin için daha hayırlı olduğunu da yalnızca yüce Mevla’mızın bildiğini aklınızdan çıkarmayınız.
Bizde size dua ediyoruz. Yüce Mevla’mız size hayırlı bir eş nasip eylesin. Tabi bu konuda sizde gayretli olmalısınız ve kusursuz bir eş değil kusurlarını örtebileceğiniz bir eş adayı nasip olduğu taktirde de bu konuyu değerlendirmelisiniz.

Moralinizi yüksek tutmalısınız ve her şeyin bir zamanı olduğunu hatırlamalısınız.Mevla’ya emanet olun.

acilangul1

K

katrem00491

Kayıtsız
Misafir
Evet haklısınız..fakat işte insanoğlu Rabbim en iyisini bilir tabiki ama nefis durmuyor..hep olumsuz hep olumsuz..çirkinmisin sen diye nerden boşluk varsa giriyor..ama birşey sormak istiyorum size..

Üst Alt