Evlilikte huzursuzluk

M

misafir 84

Kayıtsız
Misafir
Sevgili kardeşlerim, lütfen bana dua edin ve akıl verin.
Biz eşimle 1,5 yıldır evliyiz. Mutlu bir hayatımız var aslında ikimizde çalışıyoruz, birbirmize bağlıyız saygılıyız vs..
Yeni eve taşındık, daha geniş bir eve başka bir semtde, çok güzel bir ev ama benim hevesim yok hiç birşeye, duygusal olarak ve ruhsal olarak açım, hiç enerjim yok, eşimle konuştuğumda bu konuyu beni tersliyor ve elinin tersiyle itiyor resmen-sembolik olarak.

Ben çok üzülüyorum en son tartışmamızda sanki bir gidişata veya birşeye karar verecekmiş gibi - seni izlicem- dedi, çocuk sahibi olmayı düşünüyorduk o da kaldı çünkü daha bizim pişmemiz lazımmış ( sanmayınki kavga dövüş birsürü sorunumuz var) Yani anlayacağınız çok üzülüyorum, ona söylediğimde de üzülebilirsin problem yok diyor. :( Sanırım beni istemiyor :(:( böyle düşündüğüm içinde içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor..
Ne yapayım nasıl davranayım?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili kardeşlerim,Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
Yeni eve taşınmak bunun sevinci telaşı ,endişesi ,korkusu duygusal ,fiziksel ve ruhsal olarak bir stress, bir buhran ,bir boşluk yaşiyorsunuz..
Her kadın doğumdan sonra depresyona girer nasil yani en mutlu olduğu anlarda Deprasyon eveeet, evlendikten sonra,Yeni eve taşındiktan sonra
insan bir Muamma ne fazla sevinci ne fazla üzüntüyü kaldirabiliyor kendinize ve eşinize biraz zaman ve SABIR verin!!

Erkekler bizden farklidir olaylari bakma ,görme, etkilenmeleri farklidir..farklı durumlarda ve farklı biçimlerde tepki gösteriririz ..
erkekler konuşurken el, ayak ,yumruk vs hareketleri onlar için normaldir bizler için aşağılayıcıdır..
erkekler var eşine sevgisinden şaka olarak af edersin kicina tekme vuranlari da var...sırıtık.:,dfgtn

Elbiseniz kirlense onu yıkarsınız.eşine sizin elbisenizdir.
Nasıl yıkayacaksınız?Onlara tevazu göstererek,onlar için Allah'a (c.c) yalvararak.Bir çok hanımlar var,gayretleri yüzünden,
meşakkatlere sabırları yüzünden kazanıyorlar.Ama bazıları da var ki sabırsızlıkları yüzünden kaybediyorlar.

Evliliklerin temeli ve uzun sürmesinin altında sabır yatar.Her evlilikte artılar olduğu gibi eksilerde vardır.Benim evliliğim dört dörtlük hiç bir sorunumuz yok diyen bir kişi
yalan söylüyordur diye düşünüyorum.

Hem biz hem eşimiz farklı alilerden geliyoruz çok farklı koşullarda yetişiyoruz işte bu yüzden fikir ayrılıkları olacaktır.Önemli olan bunları konuşarak çözümleyebilmektir.
Gördüğüm kadarıyla şimdiki nesil bizde çalışıyoruz para kazanıyoruz öyleyse niye çekeceğiz havasına giriyor.
Biz bize göre çekiyoruz diyoruz ama birde eşimize sormalı belki de oda kendine göre bizden çekiyordur. Hatayı hep karşı tarafta aramamak lazım biraz da kendimizde aramalıyız.

Senede 365 gün var bunun en az 250 günü iyiyse geride kalan kötü günleri iyi günlerin hatırına unutup rafa kaldıracaksınız.
Her şeyde problem çıkarırsanız evlilik yürümez !!evlilik her şeyden önce fedakarlık ,sevgi,saygi ister.
Evliliklerde en önemlisi de gençlerin arasında sevgi,saygı ve güven olmalı bu üçünün olduğu yerde her şey yoluna girer diye düşünüyorum.

acilangul1

https://www.islamiforumlar.net/isla...cin-8220kadinca-kararinca8221-tavsiyeler.html

https://www.islamiforumlar.net/islamda-aile-hayati/350-evlilikte-sorun-ve-avucumun-ici.html

Üst Alt