Ey dünya dine hizmet edene hizmetci ol

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
eydunya.jpg

meslegim icabi herhalde en cok yaptigim ve en iyi bildigim Observation..yani insanlari cozebilmek icin onlari yakindan izlemeyi, tanimayi, kesf etmeyi ve her insanin bir alem oldugunu fark ettim..
her birinin farkli bir fitrati, kisiligi, duygu seli, dusunce ve fikkre sahip oldugu gibi.. her birimizin cok farkli yerlerden, farkli zaman, mekan ve ic ve dis dunyasinda yasadigi olaylara gosterdikleri tepki cook farkli...
ve her bir insanin Rabbim tarafindan bir yonu ile ozel ve ozne olarak o bir farkliligi ile cook ozel olmasidir..
Ve ozellikle burada her uyenin yazdigi , begendigi yazilar daha cok kendi kisiligini ve icinde yasadigi buhranlara yonelik oldugunu..
ama her bir insanin Rabbim tarafindan ozel bir yetenek ,idrak, huner ve kendince bir ozelige sahip oldugunu anladim..

ve ozelikle hizmet ve dava insanlarinin bir baska guzel ve ozel oldugunu da anladim...
Hadisi kudside buyuruluyorki; "Ey dünya dine hizmet edene hizmetci ol...
Bir hayrın işlenmesine sebep olmak o hayrı işlemek gibidir...
Yerlere ve göklere sığamadım da mü’min kulumun gönlüne sığdım” Hadisi serifine ins.Cumlemiz nail oluruz..
Kullarının gönlünü arıtarak O’nun yerleşmesi için yer hazırlamak ve onları sevgi yolu ile Allah’la buluşturmak ne yüce bir görevdir?
Ve buna talip olmak nasıl bir sorumluluktur? Allh’ın yerlere, göklere kabul ettiremediği sorumluluğu alan insanoğlunun içinden bu sorumluluğu hakkı ile yerine getirebilmek için çırpınan Kullarindan eylesin bizi..

Allah Cumlemizin yar ve yardımcımız olsun....
amin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Şöyle bir geriye doğru dönüp bakıyorum, bir zamanlar benim olanların bir çoğu bugün benden ayrı, uzakta veya mezarda bulunuyorlar...
Onları tekrar elde etme imkânım da yok.
Ya,bedenimizden bir şeyler değişiyor, bazı hücreler gidiyor, yenileri geliyor. Belli bir yaştan sonra gidenler artarken gelenler azalıyor. En sonunda "benim" dediğimiz cesedimiz de bizden ayrılıp toprağın bağrına düşüyor.....
Demek ki bu beden bize ait değilmiş.
Kainatta hersey doner,dolasir ve en sonunda özüne dönüyormus...
ins. cumlemizin özümüze donerek Rabbimize ulasmak nasip olur amin...
<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ey dünya.....
seni çok büyük zan ederken,küçük bir bilye olarak avucuma verdiler masmavi,saydam ve şeffaftın....
bir zaman avucumda seyr ettim ve cocuk iken oynadim senin ile..
meğer ne küçük ,gecici ve değersizmişsin...
artık senle oynamak içimden gelmiyor sana benzer bir çok alemlerde sağ avucumda idiler..
hepinizi toplayıp avucumu yumdum tıpkı gözlerimi yumduğumda gördüğüm rüya gibisiniz
ve ben, bu rüyadan bir daha uyumamak üzre uyanmak istiyorum ...

Üst Alt