Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Ey Nefsim Zaman Değişmiş, Asır Başkalaşmış Herkes Dünyaya Dalmış
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 55080" data-attributes="member: 2"><p>Değerli kardeşim sanırım konuya tam olarak vakıf olmadığından dolayı çelikili oluyorsun ilk yazında "<strong>Öbür tarafa vardğınızda ize ilk sorulacak şey:</strong><strong> SEVAP HEYBENİZDE NELER GETİRDİNİZ...??</strong>" diye bir ifade kullanıyorsun. Nedir bunun kaynağı kardeşim hangi ayet veya hadiste yer alıyor bu ifade? Peygamber ilk olarak NAMAZDAN hesaba çekileceksiniz diyor. Sen yok öyle değil, ilk olarak başka şey sorulacak diyorsun!</p><p></p><p>Buna karşılık sana sahih hadislerle kaynağı ile cevap veriyoruz. Sen bu sefer yok benim itirazım başka şeye diyorsun. Yani inanılır olabilmek için öncelikle yukarıdaki ifadenin kaynağını göstereceksin. Öyle kendim söyledim kendim inandım olmaz! Öbür tarafa varınca heybedeki sevap sorulacak diye birşey yok. Ahirette ilk sorulacak soru NAMAZDIR. Diğer ifade ise muhtemelen kulak dolgunluğundan aklında kalan cümlelerin bir araya gelmesinden oluşmuştur. Yok eğer değil diyorsan kaynaklı olarak ifade etmen lazım.</p><p></p><p></p><p></p><p><strong>Yaşamanın sonu ölümdür.<span style="color: Red">=======>DOĞRUDUR</span></strong></p><p><strong>Du dünya geçicidir,nasıl olsa ölecekiniz.</strong><span style="color: Red">=======><strong>DOĞRUDUR</strong></span></p><p> <strong>Bu dünya boştur,geçicidir.</strong><span style="color: Red">======><strong>DOĞRUDUR</strong></span></p><p> <strong>Öbür dünyayı düşünün,orada CEHENNEM var unutmayın.</strong><span style="color: Red">======><strong>DOĞRUDUR</strong></span></p><p> <strong>Bu dünyayı boş verin,tüm yaşamınızı ibadet ve öbür dünyaya</strong></p><p> <strong>hazırlıkla geçirin....<span style="color: Red">======>bu yanlıştır. KİM BUNU SÖYLÜYORSA GÖSTER BİR BAKALIM.</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Güzel kardeşim Senin kafan karışık sanırım. Bu tarz düşünceye karşıyım diyorsun. Fakat burada son madde hariç hepsi doğrudur. Hepsi ayetlerde geçen uyarılardır. Bunlara karşıyım demekle Kuran daki ifadelere karşı geliyorsun.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Son maddedeki gibi bir görüş islamda yok zaten. Bu sadece Tassavvufta kendi dünyadan soyutlayan bir kısım ulemanın kendi yolundan gelenlere tavsiyesidir. Bu kişiler bu tavsiyeleri sadece kendi talebelerine hitaben yapmıştır. Onların hayat tarzıdır bu.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hadi bu maddeye itaraz edebilirsin de Diğerlerinin hepsi Allah c.c ve ayetlerinde Peygamberin hadislerinde geçen uyarılardır. İtiraz ettiklerine dikkat et biraz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Şimdi burası forum, farklı düşüncelere ev sahipliği yapabiliriz. Mesela kendi mesleğin ile veya bir davranış biçimi ile ilgili düşüncelerini kaynak göstermeden yazabilirsin. Çünkü bu senin düşüncendir kaynak zaten kendsnsin. Fakat din konusunda öyle değildir. Din hakkında konuşurken kaynak lazım. Kulaktan dolma konuşamayız. Kaynak nedir? Ayetler, hadisler, ittifak alimlerin görüşleri v.s.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Daha da açıklayayım. Mesela ben din adamlarının görüşlerine inanmıyorum diyebilirsin, ben şöyle düşünüyorum diyebilirsin. Fakat <span style="color: Red">"<strong>Öbür tarafa vardğınızda ize ilk sorulacak şey:</strong><strong> SEVAP HEYBENİZDE NELER GETİRDİNİZ...??</strong>"</span> dersen bu düşünce değildir dinin bir emri olarak algılanır. O nedenle bu tarz paylaşımlar kaynaklı olmak zorunda. Şimdi birçok alim ve ulemanın ittifakla sahih hadis olarak kabul ettiği bir kaynak varken senin kaynaksız ifaden, hergün binlerce kişinin ziyaret ettiği sitemizde bilmeden yazıyı okuyan bir kişinin yanlış bilgi edinmesine sebep olabilir. Onun için dine atfettiğin cümlelere kaynak getir. Fakat kendi düşüncelerin istediğin gibi ifade edebilirsin.</strong><strong><strong> Tabi herzaman söylediğimiz gibi islama,insanalığa ve vicdanlara aykırı düşmeyecek şekilde.</strong> Bir örnek daha, ifadende "ben borç ödeyerek sevap kazanılmayacağına inanıyorum" diyorsun. Buna sözümüz yok kendi düşüncen, biz ancak kendi bildiğimiz doğrularla ayet veya hadisler ışığında sana cevap vermeye çalışırız. Fakat dediğim gibi dine atfettiğin veya o şekilde algılanabilecek ifadeler düşünce değildir dolayısı ile kaynak gerekir.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 55080, member: 2"] Değerli kardeşim sanırım konuya tam olarak vakıf olmadığından dolayı çelikili oluyorsun ilk yazında "[B]Öbür tarafa vardğınızda ize ilk sorulacak şey:[/B][B] SEVAP HEYBENİZDE NELER GETİRDİNİZ...??[/B]" diye bir ifade kullanıyorsun. Nedir bunun kaynağı kardeşim hangi ayet veya hadiste yer alıyor bu ifade? Peygamber ilk olarak NAMAZDAN hesaba çekileceksiniz diyor. Sen yok öyle değil, ilk olarak başka şey sorulacak diyorsun! Buna karşılık sana sahih hadislerle kaynağı ile cevap veriyoruz. Sen bu sefer yok benim itirazım başka şeye diyorsun. Yani inanılır olabilmek için öncelikle yukarıdaki ifadenin kaynağını göstereceksin. Öyle kendim söyledim kendim inandım olmaz! Öbür tarafa varınca heybedeki sevap sorulacak diye birşey yok. Ahirette ilk sorulacak soru NAMAZDIR. Diğer ifade ise muhtemelen kulak dolgunluğundan aklında kalan cümlelerin bir araya gelmesinden oluşmuştur. Yok eğer değil diyorsan kaynaklı olarak ifade etmen lazım. [B]Yaşamanın sonu ölümdür.[COLOR=Red]=======>DOĞRUDUR[/COLOR] Du dünya geçicidir,nasıl olsa ölecekiniz.[/B][COLOR=Red]=======>[B]DOĞRUDUR[/B][/COLOR] [B]Bu dünya boştur,geçicidir.[/B][COLOR=Red]======>[B]DOĞRUDUR[/B][/COLOR] [B]Öbür dünyayı düşünün,orada CEHENNEM var unutmayın.[/B][COLOR=Red]======>[B]DOĞRUDUR[/B][/COLOR] [B]Bu dünyayı boş verin,tüm yaşamınızı ibadet ve öbür dünyaya[/B] [B]hazırlıkla geçirin....[COLOR=Red]======>bu yanlıştır. KİM BUNU SÖYLÜYORSA GÖSTER BİR BAKALIM.[/COLOR] Güzel kardeşim Senin kafan karışık sanırım. Bu tarz düşünceye karşıyım diyorsun. Fakat burada son madde hariç hepsi doğrudur. Hepsi ayetlerde geçen uyarılardır. Bunlara karşıyım demekle Kuran daki ifadelere karşı geliyorsun. Son maddedeki gibi bir görüş islamda yok zaten. Bu sadece Tassavvufta kendi dünyadan soyutlayan bir kısım ulemanın kendi yolundan gelenlere tavsiyesidir. Bu kişiler bu tavsiyeleri sadece kendi talebelerine hitaben yapmıştır. Onların hayat tarzıdır bu. Hadi bu maddeye itaraz edebilirsin de Diğerlerinin hepsi Allah c.c ve ayetlerinde Peygamberin hadislerinde geçen uyarılardır. İtiraz ettiklerine dikkat et biraz. Şimdi burası forum, farklı düşüncelere ev sahipliği yapabiliriz. Mesela kendi mesleğin ile veya bir davranış biçimi ile ilgili düşüncelerini kaynak göstermeden yazabilirsin. Çünkü bu senin düşüncendir kaynak zaten kendsnsin. Fakat din konusunda öyle değildir. Din hakkında konuşurken kaynak lazım. Kulaktan dolma konuşamayız. Kaynak nedir? Ayetler, hadisler, ittifak alimlerin görüşleri v.s. Daha da açıklayayım. Mesela ben din adamlarının görüşlerine inanmıyorum diyebilirsin, ben şöyle düşünüyorum diyebilirsin. Fakat [COLOR=Red]"[B]Öbür tarafa vardğınızda ize ilk sorulacak şey:[/B][B] SEVAP HEYBENİZDE NELER GETİRDİNİZ...??[/B]"[/COLOR] dersen bu düşünce değildir dinin bir emri olarak algılanır. O nedenle bu tarz paylaşımlar kaynaklı olmak zorunda. Şimdi birçok alim ve ulemanın ittifakla sahih hadis olarak kabul ettiği bir kaynak varken senin kaynaksız ifaden, hergün binlerce kişinin ziyaret ettiği sitemizde bilmeden yazıyı okuyan bir kişinin yanlış bilgi edinmesine sebep olabilir. Onun için dine atfettiğin cümlelere kaynak getir. Fakat kendi düşüncelerin istediğin gibi ifade edebilirsin.[/B][B][B] Tabi herzaman söylediğimiz gibi islama,insanalığa ve vicdanlara aykırı düşmeyecek şekilde.[/B] Bir örnek daha, ifadende "ben borç ödeyerek sevap kazanılmayacağına inanıyorum" diyorsun. Buna sözümüz yok kendi düşüncen, biz ancak kendi bildiğimiz doğrularla ayet veya hadisler ışığında sana cevap vermeye çalışırız. Fakat dediğim gibi dine atfettiğin veya o şekilde algılanabilecek ifadeler düşünce değildir dolayısı ile kaynak gerekir. [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Ey Nefsim Zaman Değişmiş, Asır Başkalaşmış Herkes Dünyaya Dalmış
Alt