Farklı Cinsel Tercihler

alsariyim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum,
son bir kaç aydır arkadaş grubumuzda sürekli olarak eşcinsellerle ilgili muhabbetler dönmeye başlamıştı. Ve geçenlerde kıymet verdiğim bir dostum bana hemcinslerinden hoşlandığını, lezbiyen olduğunu söyledi. En başta inanmasamda sonrasında biraz daha konuşunca gerçek olduğuna inandım. Arkadaşlığımızı çok sevdiğimden o an ona destek verdim. Bu durumun olabileceğini, içinden geldiği gibi yaşaması gerektiğini falan söyledim. Ama sonrasında, söylediklerim içimi kemirmeye başladı.

Bu durumu benim dışımda bir arkadaşıma daha anlatmış ve onlarla tamamen iletişimi koparmış. Eski arkadaşlarından bir tek benle konuşuyor yani. Birkaç kezde görüşmek istedi ve bir yerlerde oturup konuştuk. Bu sefer içim elvermese de yine onu kıramadım ve olumlu şeyler söyledim.

Ama içten içe çok rahatsızım. Sanki Allah'ın buyruğuna karşı çıkıyormuşum gibi hissediyorum. Sonuçta Kuran-ı Kerimde lanetlenmiş bu kimseler. Ama bir yandanda ona olumsuz şeyler söylemek, uçurumdan aşağı atmakla eş değermiş gibi geliyor. Çünkü bu durum yüzünden okuldan naklini aldırdı, farklı bir okula geçiş yaptı ve oradaki arkadaşlarıda hiç sağlam insanlar değil.

Sizce ne yapmalıyım?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,
You can't control what others are thinking and you can't please everyone. You are not here to please the world, you are here to please Allah!!

Başkalarının ne düşündüğünü ,hissediğini kontrol edemezsin ama senin neyi ,kimi destek verdiğini ve ne konuştuğunu kontrol edebilirsin Sen kimin safhındasın Allah cc ile mi yoksa Kuran-ı Kerimde lanetlenmiş bu kimseler ile mi.. unutma insan sevdikleriyle beraberdir!“

herkesi memnun edemezsiniz...
Biz bu Dünya ya herkesi memnun etmek için gelmedik, Allah cc.memnun etmek için burdayız!

"Bu durumu benim dışımda bir arkadaşıma daha anlatmış ve onlarla tamamen iletişimi koparmış. Eski arkadaşlarından bir tek benle konuşuyor yani""

Sevgi iki türlüdür. Biri, insan fıtratının tabii meyli, diğeri de irade ve tercihi ile olur. iradeye dayanan sevgi amel hükmündedir. Sonucu ya rahmet ya da azaptır.

İnsan, fıtratının uyduğu, kalbinin ısındığı, ruhunun kaynaştığı kimseleri sever. Bu sevgi bir aynadır. İnsana kalbini, niyetini ve fıtratını gösterir.

Siz ONU bırakın sadece kendinize gelin kendinize size de kendi pisliğinin zakkum tohumunu atmasın altından kalkamıyacağınız vebalin altına girmeyin...ve onun hidayetti için Dua edin...

duaa..
https://www.islamiforumlar.net/misa...sim-bolumu/32668-islama-gore-escinsellik.html

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Gönül sızım ablamla hemfikirim ve bir iki çift söz de ben eklemek istedim...
Öncelikle insana Allah tarafından verilen iki nimet var!

1.si AKIL nimeti; bununla doğruyu yanlışı ayırt edebiliriz lakin aklımıza yeri gelir, sırf nefsimizin bir şeyler hoşuna gidiyor diye kılıf uydururuz...

2.si KALP nimeti; ki bu öyle bir nimettir ki! sen her ne kadar aklına, nefsine kılıf uydursan da (o benim arkadaşım kalbini kırmak istemiyorum gibisinden) kalp imanlı kullar için rabbinin zuhur ettiği en önemli organdır, ne yaparsan yap eğer yaptığın aklına mantıklı gelse de, yanlış yapıyorsan kesinlikle kalbin bunu sana bir şekilde hissettirir...
Bence kalbinle ve vicdanınla düşün o zaman kesinlikle yanlışa gitmezsin! Arkadaşlığını tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim, ne demişler; bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyliyeyim....
Baktın arkadaşın uçurumdan kendini atıyor, bataklığa saplanıyor ve sen ona daha olumlu şeyler söylüyorsun! bu nasıl bir mantık? ona yardım edeyim derken sen kendinden olmayasın???:confused:

Selametle..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Kim bir kavme benzerse o onlardandır. (Ebu Davud)
Bu arkadaşınızı hakkın razı olmadığı yolda ilerlememesi için uyarmalısınız.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İslam, evliliğin hudutlarını çizmiş, kadınların ve erkeklerin kimlerle evlenebileceklerini kayıt altına almıştır...
Çok afedersiniz,
Bir erkek, bir erkeğe meyledebilir, onu arzulayabilir,
Bir kadın, bir kadına meyledebilir, onu arzulayabilir,
Bunlara karşı da meydan okumak caiz değildir. Çünkü fıkh-ı islam, bu tür kimselere karşı meydan okumaz, o insanların hallerini hastalık olarak değerlendirir,
Tıp'la ilgili olabilir...
Psikolojiyle ilgili olabilir...
Manevi bir hastalıkla da alakalı olabilir vs...
Fıkh-ı İslam, bunların tedavi edilmelerini öngörür...
Ama en nihayetinde kimden nasıl ses çıkarsa çıksın, Fıkh-ı İslam bunları kaale almaz ve hiçbir surette,
Bir erkeğin bir erkekle ya da bir kadının bir kadınla evliliğine asla müsade etmez...
Çok ağır olacak ama, anne, baba, teyze, hala, anne baba bir kardeşler, üvey kardeşler, amca, dayı vs. Bunlar ne ise evlilik için haram yönünden ifade edilen husus da öyledir...
Bugün Avrupa'da aile içi "cinsel beraberlik" (ALLAH KORUSUN, sohbeti bile kötü) %'de 50'lileri geçmiş durumda... Ne yani, bu gibi ahlaksızlıkları örnek mi almak gerekir??? Haşa...
Müslümanlar,
Kur'an'ı ve Peygamber'i örnek alırlar... Gerisi martaval..!!!

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İslam, evliliğin hudutlarını çizmiş, kadınların ve erkeklerin kimlerle evlenebileceklerini kayıt altına almıştır...
Çok afedersiniz,
Bir erkek, bir erkeğe meyledebilir, onu arzulayabilir,
Bir kadın, bir kadına meyledebilir, onu arzulayabilir,
Bunlara karşı da meydan okumak caiz değildir. Çünkü fıkh-ı islam, bu tür kimselere karşı meydan okumaz, o insanların hallerini hastalık olarak değerlendirir,
Tıp'la ilgili olabilir...
Psikolojiyle ilgili olabilir...
Manevi bir hastalıkla da alakalı olabilir vs...
Fıkh-ı İslam, bunların tedavi edilmelerini öngörür...
Ama en nihayetinde kimden nasıl ses çıkarsa çıksın, Fıkh-ı İslam bunları kaale almaz ve hiçbir surette,
Bir erkeğin bir erkekle ya da bir kadının bir kadınla evliliğine asla müsade etmez...
Çok ağır olacak ama, anne, baba, teyze, hala, anne baba bir kardeşler, üvey kardeşler, amca, dayı vs. Bunlar ne ise evlilik için haram yönünden ifade edilen husus da öyledir...
Bugün Avrupa'da aile içi "cinsel beraberlik" (ALLAH KORUSUN, sohbeti bile kötü) %'de 50'lileri geçmiş durumda... Ne yani, bu gibi ahlaksızlıkları örnek mi almak gerekir??? Haşa...
Müslümanlar,
Kur'an'ı ve Peygamber'i örnek alırlar... Gerisi martaval..!!!

Selamun Aleykum,

Avrupa'da aile ici cinsellik %50'leri astigini soyluyorsun ama bunu neye dayanarak soyluyorsun? Avrupa'ni bi ulkuesinde dogup buyudum ve rahmetli babamin isi sebebiyle cesitli ulkelerde yasadim. 'Aile ici cinsellik' ile ilgili hic bir zaman ve bir Avrupalidan dogrulayici bir ifade gormedim duymadimda. Avrupda'da cocuk istismarligi acikca tartisilabilir bir konudur. Kimse ayiplamaz, dislamaz. Herkez o kisinin cezasini cekmesini ister. Turkiye'de pek duymuyoruz diye orada yok mu yani? (oyle dediniz demiyorum, misal veriyorum). Benim kendi kanaatim, Turkiye'de boyle tarz konular acikca konusulursa neler cikacak ortaya neler. Herkez sasirir bence.
Bu arada benim bi tanidigim Ingiliz professor dediki Ingiliz escinseller Turkiye'ye gidiyorlar orada daha rahatlarmis... Bunu duyunca cok utandim..

Kimseye saldirma amacli yazmadim, sadece Turkcem el verdigince kendimi ifade etmek istedim..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Profesörün doğru söylemiş. Biz Türk milleti biraz özentiyiz. Ondan ne kadar edepsiz olursak o kadar modern oluruz zihnitetindeyiz erkek erkek ile kadın kadın ile yolda dolaşınca bu ülke ileri görüşlü oluyor. Bu ülke ne kadar avrupa ya benzerse özellikle gençlik o kadar cool oluyor.
Tövbe Estağfurullah

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam, sanırım bu durumlar kimilerinde psikolojik sebeplerden kiminde ise özenti yüzünden tabi bu duruma sebebiyet veren teknoloji de es geçmemek gerek. Hoş teknolojiyi de suçlamamak gerek iyi yönde kullanırsan çok faydalı ama böyle durumlara da art niyetli insanların bu konularda ki paylaşımları daha çok zemin hazırlıyor.

Vicdanen huzursuz olmanız çok doğal netice de kendiniz de bunun günahını da vebalinin ağırlığını da biliyorsunuz. Bence güzellikle yaptığı yanlışı anlatarak doğruyu görmesine yardımcı olmanızda fayda var. Anlamıyorsa da o arkadaşınızdan uzaklaşmanız daha doğrudur.

Netice de; bu konuda bildiğim 2 sözü yazacağım.

Kiminle gezdiğinize kiminle arkadaşlık ettiğinize dikat edin.
Çünkü; bülbül güle karga çöplüğe götürür. Mevlana Hz.

Peygamber efendimiz, erkek kılığına girerek mızrak kuşanmış bir kadını görünce, (Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) buyurdu. (Taberani)

Ki koskoca Lut Kavminin helak olduğu günahı bilmeyenimiz yoktur. Bu yüzden böyle bir insanın arkadaşlığı dostluğu sizin düşüncelerinize bugün vicdanen rahatsız olduğunuz duruma ortak olmanıza kadar sebep olabilir. Burada ki büyüklerimiz kardeşlerimiz gereken herşeyi yazmışlar aman ha dikkat edin...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum,

Avrupa'da aile ici cinsellik %50'leri astigini soyluyorsun ama bunu neye dayanarak soyluyorsun? Avrupa'ni bi ulkuesinde dogup buyudum ve rahmetli babamin isi sebebiyle cesitli ulkelerde yasadim. 'Aile ici cinsellik' ile ilgili hic bir zaman ve bir Avrupalidan dogrulayici bir ifade gormedim duymadimda. Avrupda'da cocuk istismarligi acikca tartisilabilir bir konudur. Kimse ayiplamaz, dislamaz. Herkez o kisinin cezasini cekmesini ister. Turkiye'de pek duymuyoruz diye orada yok mu yani? (oyle dediniz demiyorum, misal veriyorum). Benim kendi kanaatim, Turkiye'de boyle tarz konular acikca konusulursa neler cikacak ortaya neler. Herkez sasirir bence.
Bu arada benim bi tanidigim Ingiliz professor dediki Ingiliz escinseller Turkiye'ye gidiyorlar orada daha rahatlarmis... Bunu duyunca cok utandim..

Kimseye saldirma amacli yazmadim, sadece Turkcem el verdigince kendimi ifade etmek istedim..

Bir günlük bir seminere katıldım bu konu bağlamında, aile için ensest ilşikinin yüzdelikleri de ifade edilmiştir, işin uzmanları tarafından.
Avrupada "ensest ilşki"nin yüzdeliğini 100'de 50 ifade ettim aslında o toplantıda 61 civarında olduğu söylendi, Türkiye'de bilinenlerin oranı ise 100'de 10'lara tırmandığı söylendi bilinmeyenlerle beraber bu oranın daha yüksek olduğu da dillendirildi...
Elbet bunlar çok korkunç rakamlardı...
Ben ise bunları doğal buluyorum...
Çünkü, aile, dolayısıyla toplum İslami ahlak ve hayadan hızlıca uzaklaşıyor...
Uzaklaşınca da istemediğimiz arzu etmediğimiz eylemler toplumda hızlıca yükseliyor.
Baba da olsa, kızın babasının yanında dahi avreti sınırlıdır. Saçları, dirseklere kadar kolları, diz bitiminin az aşağısına kadar ayakları müstesna diğer yerleri avrettir...
Ama bizim toplumumuz caddesinde, derin sıfır kollu ve derin göğüs dekolteli atletvari elbiselerle ve kalçalarına kadar ancak uzanabilmiş mini eteklerle caddesinde yol alıyor,
Böyle birinin aile içerisindeki vaziyetinden kötü ve istenilmeyen sonuçlar doğurur...
Avrupa'da bir 5 yıl bulundum ama bulunsam da bu bilgileri işin uzmanları kadar bilemeyiz...
Avrupa'da ahlak yoktur:
Sıcağın yoğun olduğu bir zaman diliminde, bir göl kenarında aileler, anne ve babalar çocuklar güneşlenirler, ki ortalık çok kalabalıktır ve diğer aileler de vardır, cem'an anadan üryandırlar tamamı...
Ahlak diye bir kelime yok lügatlerinde...
Buralardan "ensest" revaçta olmasa şaşılır zaten öyle değil mi..?

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
O dediginiz seminerdeki arastirmacilar o rakamlari nasil bellirttiler bilmiyorum ama guvenilirligi merak konusu bence...

Gol kenarinda cem'an uryan dediginiz yerler hakkinda duyum aldim. Yasadigim ulkede bir/iki tane varmis, benim cok tuhafima gidiyor! Ama boyle bir yer var diye bunu tum Avrupa toplumuna mal etmek dogru mudur?

Ayrica 'ahlak' kelimesi lugatlerinde var, en azindan benim bildigim avrupa lisanlarinda var. Yakin cevremde tanidigim cok ahlakli ortodox hristiyanlar var. Ahlak acisindan bir cok muslimandan daha ahlakli ve insanidir. Demek istedigim Avrupa toplum olarak acik bir toplum ama ahlaki ve saygi yonunden biz muslumanlara ders verecek seviyedeler. Gerek erkekler gerek gencleri cok saygililardir. Insallah biz muslimanlar dini ve ahlaki degerlerimize daha cok sahip cikariz.

Boylelikle 'ensest' kelimesini ogrendim. Allah (c.c.) bunu yapan sapiklarin hem bu dunyada hem obur dunyada cezalarini verir insallah. Cok sakin yapim vardir ama bu konularda cok sinirlenebilirim. Bi de hakime olacagim :cool:

Bu arada merak ettim, Avrupa'nin hangi ulkesinde bulundunuz?

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Avrupa'da aileler de serbesttir, baba, anne ve çocuklar beraberce bir yerde çırılçıplak yıkanırlar sakınca görmezler... Onların bu halde olması aile içerisinde cinsel ilişkinin yaşanacağı anlamına gelmez ama oraya yol anlamında kapıyı da aralar...
İsviçre'de, "Eğer aile içinde taraftarlar razı ise, cinsel birliktelikleri suç sayılmamalıdır" denilmiş, ensest ilişkinin suç sayılmaması gerektiği üzerinde durulmuş tartışmalar yapılmıştı.
Benim üzüldüğüm; Türkiye, kendi değerlerine döneceği yerde Batı'dan beslenmeye gayret ediyor...
Batı'dan beslenenler, ensest'i de deklare ediyorlar kısacası...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Bir yapbozda aynı iki parça olmaz, kafında erkekte bir yapbozun parçalarıdır nasıl bir yapbozda aynı iki parçanın birlikteliği olmaz ise kad-kad; erk-erk içinde bu geçerlidir.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
O dediginiz seminerdeki arastirmacilar o rakamlari nasil bellirttiler bilmiyorum ama guvenilirligi merak konusu bence...

Gol kenarinda cem'an uryan dediginiz yerler hakkinda duyum aldim. Yasadigim ulkede bir/iki tane varmis, benim cok tuhafima gidiyor! Ama boyle bir yer var diye bunu tum Avrupa toplumuna mal etmek dogru mudur?

Ayrica 'ahlak' kelimesi lugatlerinde var, en azindan benim bildigim avrupa lisanlarinda var. Yakin cevremde tanidigim cok ahlakli ortodox hristiyanlar var. Ahlak acisindan bir cok muslimandan daha ahlakli ve insanidir. Demek istedigim Avrupa toplum olarak acik bir toplum ama ahlaki ve saygi yonunden biz muslumanlara ders verecek seviyedeler. Gerek erkekler gerek gencleri cok saygililardir. Insallah biz muslimanlar dini ve ahlaki degerlerimize daha cok sahip cikariz.

Boylelikle 'ensest' kelimesini ogrendim. Allah (c.c.) bunu yapan sapiklarin hem bu dunyada hem obur dunyada cezalarini verir insallah. Cok sakin yapim vardir ama bu konularda cok sinirlenebilirim. Bi de hakime olacagim :cool:

Bu arada merak ettim, Avrupa'nin hangi ulkesinde bulundunuz?

Ahlak derken, şöyle haklısınız, ahlak elbet genel bütün davranışları içine alan bir terimdir.
Mesela, onlar çevreyi, caddeyi, sokağı ve mahalleyi temiz tutarlar... Ötekini rahatsız etmezler, gecenin bir yarısında aileleri huzursuz etmezler, kanunlara bağlıdırlar vs. Elbet bunlar da ahlaktır. Belki bizler bu bağlamda onların yanına yanaşamayız. Haklısın.
Lakin, zina bağlamında çok serbesttirler vs.. Şunu da ifade edeyim, bizler bu bağlamda da onlara yetişmek üzereyiz.
Takdir edersiniz ki, bizdeki kanunlar, anayasa, eğitim yasaları, cadde sokak yasaları, yönetim yasaları, hukuk ne ise onlarındaki de odur. Aramızda bir fark yoktur.
Ben kendi adıma konuşayım o zaman ya da samimi müslümanlar adına...
Bizleri Kur'an, İslam ve Allah'ın gönderdiği Din ilgilendiriyor. O'nun helalleri ve haramları bizim olmazsa olmazımızdır. Helallerini ikame eder haramlardan da kaçınırız.
Erkeğin erkekle, kadının da kadınla evliliği caiz olmadığı gibi, erkeğin kadınla; kadının da erkekle nikahsız beraberliği de haramdır...
Selamlar ederim sizlere, böyle bitirelim...
Davamız küfür düzenini lağvedip İslam'ı getirmektir...

NOT

Eğitiminizde başarılar dilerim... İnşallah, adaletle hükmeden bir hakime olursunuz...

Singapur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Elbetteki Allahin bizden istedikleri bizler icin emirdir. Bu insanlarada üzülüyorum ellerinden gelen birsey olmsa gerek yani bir insan neden kendi cinsinden hoslansin ki bu durum escinsellerin kontrol ettiler mi yoksa kontrolleri disinda olan birsey mi ? Anlayamiyorum cok tuhaf. Ya bu onlarla Allah arasinda bizim Allah rizasi icin onlara yol göstermemiz gerekmez mi.

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ahlak derken, şöyle haklısınız, ahlak elbet genel bütün davranışları içine alan bir terimdir.
Mesela, onlar çevreyi, caddeyi, sokağı ve mahalleyi temiz tutarlar... Ötekini rahatsız etmezler, gecenin bir yarısında aileleri huzursuz etmezler, kanunlara bağlıdırlar vs. Elbet bunlar da ahlaktır. Belki bizler bu bağlamda onların yanına yanaşamayız. Haklısın.
Lakin, zina bağlamında çok serbesttirler vs.. Şunu da ifade edeyim, bizler bu bağlamda da onlara yetişmek üzereyiz.
Takdir edersiniz ki, bizdeki kanunlar, anayasa, eğitim yasaları, cadde sokak yasaları, yönetim yasaları, hukuk ne ise onlarındaki de odur. Aramızda bir fark yoktur.
Ben kendi adıma konuşayım o zaman ya da samimi müslümanlar adına...
Bizleri Kur'an, İslam ve Allah'ın gönderdiği Din ilgilendiriyor. O'nun helalleri ve haramları bizim olmazsa olmazımızdır. Helallerini ikame eder haramlardan da kaçınırız.
Erkeğin erkekle, kadının da kadınla evliliği caiz olmadığı gibi, erkeğin kadınla; kadının da erkekle nikahsız beraberliği de haramdır...
Selamlar ederim sizlere, böyle bitirelim...
Davamız küfür düzenini lağvedip İslam'ı getirmektir...

NOT

Eğitiminizde başarılar dilerim... İnşallah, adaletle hükmeden bir hakime olursunuz...

Selamun Aleykum, dediklerinize aynen katiliyorum.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum, dediklerinize aynen katiliyorum.

Benelüks(x) diye bir ülke var mı..? Yoksa bu terim coğrafi bir birliktelik mi ihtiva ediyor..?

Belçika + Hollanda + Lüks(x)emburg = Benelüks(x)...

????

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Benelüks(x) diye bir ülke var mı..? Yoksa bu terim coğrafi bir birliktelik mi ihtiva ediyor..?

Belçika + Hollanda + Lüks(x)emburg = Benelüks(x)...

????

Aynen, cografi bir birliktelik. Almanya'da ben de kaldim bi sure. Hatta onumuzdeki pazartesi yine gidecegim insallah.

Off topic olabilir ama: bence Avrupa'nin en guzel sehri Mostar'dir. Gitmeyenlere tavsiye ederim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aynen, cografi bir birliktelik. Almanya'da ben de kaldim bi sure. Hatta onumuzdeki pazartesi yine gidecegim insallah.

Off topic olabilir ama: bence Avrupa'nin en guzel sehri Mostar'dir. Gitmeyenlere tavsiye ederim.

Leben Sie in Benelux..?

Do you live in Benelux..?

--)))

Üst Alt