Fellah Köftesi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
fellah-k%C3%B6fte.jpg


Fellah Köftesi İçin Gerekli Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Köfteleri haşlamak için: 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için :
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
Fellah Köftesinin Yapılışı:
  • Bulguru bir kaba alıp üzerine 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Üstünü kapatıp şişmesini bekleyin.
  • Bulgura unu, salçayı, tuzu, irmiği, limon suyunu ve baharatları ekleyin.
  • Ara sıra su serperek, çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun.
  • Yoğurduğunuz bulgurdan, bilye büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler yapın.
  • Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın.
  • Köfteleri yavaşça tencereye koyun ve hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dk haşlayıp, suyunu süzün.
  • Servis tabağına alın.
  • Üzeri için tavaya zeytinyağını ekleyin biraz ısıttıktan sonra salçayı, dövülmüş sarımsakları ekleyip biraz kavurun.
  • Köftelerin üzerine sosu gezdirin.
  • İsteğe bağlı, kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
Afiyet Olsun
 
Üst Alt