Fırında Sarmısaklı Tavuk

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
fırında sarmısaklı tavuk tarifi ,fırında sarmısaklı tavuk nasıl yapılır ,fırında sarmısaklı tavuk yemeği.

MALZEMELER
4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
100 gr tereyağı

4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)

8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Fırında Sarmısaklı Tavuk Tarifi

Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım.

Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalım.

Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım.

Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim.


Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim.

Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz.
 
Üst Alt