Geleceğe umutla bakmak sabırlı olmak mıdır?

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm; Ben çok şey istedim ama çoğu olmadı. Yani istediklerim olmayınca eskiden çok daha karamsar olurdum bu beni bazen isyana bile sürüklerdi. Ta ki şükür ve sabır kavramını öğrenene kadar. Yani ben elimdekine şükür ederek sabırla istediğim şeyin bana takdir edilmesini bekliyorum. Kısacası ben buna umut diyorum. Çok istediğim bir şey olmayınca vardır bunda bir hayır diyerek önüme umutla bakıyorum ama şöyle bir durum da var gerçekten biz her şeye vardır bunda bir hayır diyoruz ya Allah bizi bir günahımızdan dolayı cezalandırıyorsa. Ben bu umutlu bekleyişimi dualarla dualarla destekliyorum. Hocam benim burada asıl sormak istediğim nokta şurası acaba umutlu olmak sabırlı olmak mıdır? Şimdiden teşükkürler. Selametle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam evet dostum bende sizin gibi çok şey istedim ama çoğu olmadı..bir oğlumun olmasını, anneme yakın yerde evlenip ailem ile birlikte istanbulda yaşamak, istedim olmadı..
benim hayalerim, kendime ait planlarım vardı olmadı...
HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR! buna inanıyorum artık..
Gurbette gelin geldim çok büyük badireler atlattm ,bu zorluklar beni ben yaptı, bulunduğum konuma getirdi...
gurbette geldim rabbimin benim için bir planı vardı, kimsesiz çocuklara Müsliman anne oldum..
iyiki de benim istediklerim olmamış...

Ha Birde Hayallerimizde en önemlisi bir şeyi isterken, hayal ,dua ederken, sağlıklı ,akılı,makul ve mantıklı düşünerek gerçekleştirebileceğimiz hayalerimizde sabırlı olmalıyız....
mesela ben hayatım boyunca hep bir astronot olmak istedim ama olamadım...olamazdımda ailem beni okutamazdı, okutmadı da....destek de olmadı...sabırlı olsaydım da ne olacaktı....

olamayacağı bilinen bir şeyin için uğraşmak, sadece O olayda takıntı,takılıp ,saplanıp kalmak,eşyaya, şehre, zamana, bir insana....ne kadar sağlıklı bunu da bilemiyorum..
Bazen takılıp kalırız duygular ve olaylara …Sürekli tekrarlanan hareket halinde olan hayat döngüsü içinde asılı kalırız tohumlar eker yeşermesi yada çiçek versin diye bekler dururken hayat devam etmekte yıllar geçmekte ve bizlerde yaşlanmakta bazi şeyleri ,anne, baba olmak gibi yaşamak için geç kalmaktayız...

Bir şey olacaksa zaten olacaktır. Ama bir şey olmuyorsa illa üstüne gitmeye gerek yok bence farklı bir yoldan başka bir şekilde ulaşmaya çalışılmalı…

Karşılaştığımız zorlu durumları, sabır,hikmet ve bilgi, akıl, mantık ile karşılamaya çalışalım. İyimserliğimizi ve umudumuzu, inancımızı yüksek tutalım. Şimdi kayıp olarak gördüğümüz şeyler, kim bilir belki de daha sonra kazanım olarak yada geleceğimize bir basamak olarak geri dönecek bize.

Allahım! Bana Değiştirebileceklerim için güç, Değiştiremeyeceklerim için sabır, İkisini ayırt etmek için de Akıl ver.ya hayat yoluma devam etmeliyim yada bu olayda takılı kalıp vaktimi, kendimi, enerjimi, sinir sistemimi zayi ,ziyan edeceğim...

Ben çok şey istedim yerine Hakkınızda en hayırlı olanı isteyin..
Bizim olmasını çok istediğimiz bir şey hakkımızda hayırlı olmayabilir, hiç istemediğimiz bir şey de hakkımızda hayırlı olabilir. Hakkımızda en hayırlı olanı Allah bilir ve bizim en hayırlıya ermek için dua etmemiz gereklidir.

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
1) HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR!

2) Gurbete geldim rabbimin benim için bir planı vardı, kimsesiz çocuklara Müsliman anne oldum..
iyiki de benim istediklerim olmamış...

Hocam şu iki ifadeniz beni çok etkiledi. İyi ki de benim istediklerim olmamış demişsiniz bende çok da istediğim ve geride kalan bütün her şey için iyi ki de olmamış diyeceğim günü sabırla bekliyorum.

Evet hocam dediğiniz gibi gerçekleştirebileceğimiz hayaller kurmalıyız. Hocam bütün yazılarınızı takip ediyorum ve bu yazılarınızdan dersler çıkarıyorum ve çevreme de yardımcı oluyorum. Özellikle benim son zamanlarda ettiğim bir dua var. Allah'ım benim istediğim, düşündüğüm ve beklediğim gibi bir iş, bir evlilik değil sizin benim hakkımda en hayırlı gördüğünüz bir iş ve evliliği bana nasip kısmet ve ihsan eyleyin. Bu duayı bütün her şey için yapıyorum. Kısacası hocam 2014 yılında bu siteyle tanıştım tanıştığımdan beri hayırlısını istiyorum ve olumlu etkisini de gördüm en azından eskisi gibi isyan etmiyorum, sabırsız değilim. Hocam belki hatırlarsınız platonik aşkla ilgili bir yazı yazmıştım ve 7-8 yıl boyunca çok acı çektim. Dualar ettim, ama sabırlı olamıyordum. Özellikle yukarıdaki cümleniz bu olayı zaten özetliyor (HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR! ) yani ben kızı çok seviyorum ama kızın benimle alakası yok bu şekilde Allah sadece beni değil kızı da düşünüp bu işi hayırlısıyla sonuçlandırır. Evet sabırla dua ettim olmuyorsa da vardır bunda bir hayır dedim. Ve şimdilerde biraz daha rahat davranıyorum. Aslında tam unutamadım ama benim adını sabır koyduğum bu umutlu bekleyişim Allah bana daha hayırlısını verecek diye bekleyişim devam ediyor.

Allah razı olsun hocam elleriniz dert görmesin.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,
Gerekli açıklamayı ablam fazlasıyla yazmış sağ olsun..

Bir, iki şey eklemek istedim...
Evet, geleceğe umutla bakmak; sabırdan kaynaklanıyor, bir de Allaha inanmak, güvenmek, tevekkül etmekten kaynaklanıyor...
Sen gerçekten Allahtan gelenlere, geleceklere ve nasibinde olmayanlara karşı razı olmuş bir kulsun!...Ne mutlu sana...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun değerli kardeşim. Özellikle son zamanlarda umutlarımı sabırla bugünlere taşıyabildiysem bunda islamiforumlar.net ailesinin ve siz değerli hocaları sayesinde oldu. Zengin bilgi içeriğiyle dersler çıkardık. Ne mutlu bana o zaman diyeyim. Hocam dualarınızı bekliyorum selam ve dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı ola evet bazen bilerek, bazen nefsimize yenilerek, bazende bilmiyerek öyle bir bencil olabiliyoruz ki...
Rahman ve Rahim olan ,Alemlerin Rabbi sadece Sizin Rabbiniz değil..! çok seviyorum diyorsunuz da ha işte o kızında Rabbi...
HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR!
sırf, Sen, Ben, O mutlu olsun diye başka bir kulluna zulm etmez!!onun neye ihtiyaci olduğunu bilir ve onu verir..
ya Sen O kızın maddi, manevi, ruhsal, fiziksel, cinsel,ihtiyaclarını karşılayamıyacak kapasittede isen...
Allah cc. sadece Seni değil kızı da düşünüp bu işi hayırlısıyla sonuçlandırır.

Rabbim evladlık, himayeme aldığım Jashua nın Yusuf olup bir Müsliman olarak yetişmesi planı vardı ben burada sadece bir vesile oldum ama benim burda olmam gerekiyordu...

Karşılaştığımız zorlu durumları, sadece nefsimiz ,duygularımız ile değil sabır,hikmet ve akıl, mantık ve Gerçekçi realististik karşılamaya çalışalım...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Evet hocam zaten bunun bilincinde olarak hayırlısını istiyorum. Hayırlısı ne ise o olsun. Sizin hayat hikayeniz geleceğe umutla bakmamda bana çok yardımcı oluyor. Jashua nın Yusuf olup bir Müsliman olarak yetişmesindeki rolünüz bütün malk mülk ve zenginlikten daha hayırlıdır.

ya Sen O kızın maddi, manevi, ruhsal, fiziksel, cinsel,ihtiyaclarını karşılayamıyacak kapasittede isen... evet hocam tam tersi de olabilir belki o bana göre değil. İnanın hiç kimse alternatifsiz değildir o olmazsa dünyanın sonu değildir diyorum. Ve 1 yıldır şu duaya da devam ediyorum;
Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne. imâmâ(imâmen). Belki de son zamanlarda bana yol gösteren bu olmuştur. Selam ve dua ile...

Singapur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende cok sey istedim,istiyorum.Gerçekleşmedi demek yanlış olur henüz gerceklesmedi.Hep hayirlisini istedim Allah cc dan ser olduktan sonra napayimki.Ama elhamdülillah şunun farkina vardimki istediklerimi hazirliksiz bir sekilde elde etseydim ben simdiki bende olamazdim.Sabir cok güçlü bir ip simdiye kadar abartmiyorum en az yirmikez artik bitti gucum kalmadi demisimdir.Ama biz ne kadar bitti kopacak destekte sabir ipi bir oncekine gore daha guclu bir sekilde sana tutunacak bir dal oluyo.Bide umut zaten sudur ben ustume duseni yaparim gerisi Allahin takdiridir umut bence bu.İnşallah yardimci olabilmisimdir

Üst Alt