Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Geleceğe umutla bakmak sabırlı olmak mıdır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 97390" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Ve Aleykümselam evet dostum bende sizin gibi çok şey istedim ama çoğu olmadı..bir oğlumun olmasını, anneme yakın yerde evlenip ailem ile birlikte istanbulda yaşamak, istedim olmadı..</span></p><p><span style="color: Black">benim hayalerim, kendime ait planlarım vardı olmadı...</span></p><p><span style="color: Black">HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR! buna inanıyorum artık..</span></p><p><span style="color: Black">Gurbette gelin geldim çok büyük badireler atlattm ,bu zorluklar beni ben yaptı, bulunduğum konuma getirdi...</span></p><p><span style="color: Black">gurbette geldim rabbimin benim için bir planı vardı, kimsesiz çocuklara Müsliman anne oldum..</span></p><p><span style="color: Black">iyiki de benim istediklerim olmamış...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Ha Birde Hayallerimizde en önemlisi bir şeyi isterken, hayal ,dua ederken, sağlıklı ,akılı,makul ve mantıklı düşünerek gerçekleştirebileceğimiz hayalerimizde sabırlı olmalıyız....</span></p><p><span style="color: Black">mesela ben hayatım boyunca hep bir astronot olmak istedim ama olamadım...olamazdımda ailem beni okutamazdı, okutmadı da....destek de olmadı...sabırlı olsaydım da ne olacaktı....</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">olamayacağı bilinen bir şeyin için uğraşmak, sadece O olayda takıntı,takılıp ,saplanıp kalmak,eşyaya, şehre, zamana, bir insana....ne kadar sağlıklı bunu da bilemiyorum..</span></p><p><span style="color: Black">Bazen takılıp kalırız duygular ve olaylara …Sürekli tekrarlanan hareket halinde olan hayat döngüsü içinde asılı kalırız tohumlar eker yeşermesi yada çiçek versin diye bekler dururken hayat devam etmekte yıllar geçmekte ve bizlerde yaşlanmakta bazi şeyleri ,anne, baba olmak gibi yaşamak için geç kalmaktayız...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Bir şey olacaksa zaten olacaktır. Ama bir şey olmuyorsa illa üstüne gitmeye gerek yok bence farklı bir yoldan başka bir şekilde ulaşmaya çalışılmalı…</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Karşılaştığımız zorlu durumları, sabır,hikmet ve bilgi, akıl, mantık ile karşılamaya çalışalım. İyimserliğimizi ve umudumuzu, inancımızı yüksek tutalım. Şimdi kayıp olarak gördüğümüz şeyler, kim bilir belki de daha sonra kazanım olarak yada geleceğimize bir basamak olarak geri dönecek bize.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allahım! Bana Değiştirebileceklerim için güç, Değiştiremeyeceklerim için sabır, İkisini ayırt etmek için de Akıl ver.ya hayat yoluma devam etmeliyim yada bu olayda takılı kalıp vaktimi, kendimi, enerjimi, sinir sistemimi zayi ,ziyan edeceğim...</span></p><p></p><p><strong>Ben çok şey istedim yerine Hakkınızda en hayırlı olanı isteyin..</strong></p><p>Bizim olmasını çok istediğimiz bir şey hakkımızda hayırlı olmayabilir, hiç istemediğimiz bir şey de hakkımızda hayırlı olabilir. Hakkımızda en hayırlı olanı Allah bilir ve bizim en hayırlıya ermek için dua etmemiz gereklidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 97390, member: 1049"] [COLOR="Black"]Ve Aleykümselam evet dostum bende sizin gibi çok şey istedim ama çoğu olmadı..bir oğlumun olmasını, anneme yakın yerde evlenip ailem ile birlikte istanbulda yaşamak, istedim olmadı.. benim hayalerim, kendime ait planlarım vardı olmadı... HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR! buna inanıyorum artık.. Gurbette gelin geldim çok büyük badireler atlattm ,bu zorluklar beni ben yaptı, bulunduğum konuma getirdi... gurbette geldim rabbimin benim için bir planı vardı, kimsesiz çocuklara Müsliman anne oldum.. iyiki de benim istediklerim olmamış... Ha Birde Hayallerimizde en önemlisi bir şeyi isterken, hayal ,dua ederken, sağlıklı ,akılı,makul ve mantıklı düşünerek gerçekleştirebileceğimiz hayalerimizde sabırlı olmalıyız.... mesela ben hayatım boyunca hep bir astronot olmak istedim ama olamadım...olamazdımda ailem beni okutamazdı, okutmadı da....destek de olmadı...sabırlı olsaydım da ne olacaktı.... olamayacağı bilinen bir şeyin için uğraşmak, sadece O olayda takıntı,takılıp ,saplanıp kalmak,eşyaya, şehre, zamana, bir insana....ne kadar sağlıklı bunu da bilemiyorum.. Bazen takılıp kalırız duygular ve olaylara …Sürekli tekrarlanan hareket halinde olan hayat döngüsü içinde asılı kalırız tohumlar eker yeşermesi yada çiçek versin diye bekler dururken hayat devam etmekte yıllar geçmekte ve bizlerde yaşlanmakta bazi şeyleri ,anne, baba olmak gibi yaşamak için geç kalmaktayız... Bir şey olacaksa zaten olacaktır. Ama bir şey olmuyorsa illa üstüne gitmeye gerek yok bence farklı bir yoldan başka bir şekilde ulaşmaya çalışılmalı… Karşılaştığımız zorlu durumları, sabır,hikmet ve bilgi, akıl, mantık ile karşılamaya çalışalım. İyimserliğimizi ve umudumuzu, inancımızı yüksek tutalım. Şimdi kayıp olarak gördüğümüz şeyler, kim bilir belki de daha sonra kazanım olarak yada geleceğimize bir basamak olarak geri dönecek bize. Allahım! Bana Değiştirebileceklerim için güç, Değiştiremeyeceklerim için sabır, İkisini ayırt etmek için de Akıl ver.ya hayat yoluma devam etmeliyim yada bu olayda takılı kalıp vaktimi, kendimi, enerjimi, sinir sistemimi zayi ,ziyan edeceğim...[/COLOR] [B]Ben çok şey istedim yerine Hakkınızda en hayırlı olanı isteyin..[/B] Bizim olmasını çok istediğimiz bir şey hakkımızda hayırlı olmayabilir, hiç istemediğimiz bir şey de hakkımızda hayırlı olabilir. Hakkımızda en hayırlı olanı Allah bilir ve bizim en hayırlıya ermek için dua etmemiz gereklidir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Geleceğe umutla bakmak sabırlı olmak mıdır?
Alt