Gerçekten samimiyetsiz miyim?

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim.Benim başa çıkamadığım bir sorunum var,sosyal hayatıma etki etmiyor ama iç dünyamda kendimi sahtekar gibi hissetmeme neden oluyor,acaba tam bir açıklamasını var mı yada yardımcı olabilecek biri?şöyle ki dinle ilgili bir şey düşünürken yahut Resul'u Ekrem'i, Allah'u Teala'yı düşünürken,namaz kılarken,dua okurken aklımdan çok küstah ve terbiyesizce şeyler geçiyor,çok anlık oluyor bu,şimşek hızında neredeyse.Sürekli bunun vesvese olduğunu düşünüp benim hatam olmadığını kendime içimden telkin etsem de utançla dişlerimi sıkıyorum.Bu yüzden namazı bıraktım,kendimi hayatımın her anında içsel olarak sahtekar ve samimiyetsiz buluyorum.Benim kendi düşüncelerim olmadığını bilmeme rağmen öylesine kızıyorum ki kendime.Ne yaptım sa engel olamadım.Kesinlikle sel gibi doluşuyor kafama küstahça düşünceler.Kendimi çok hazır hissetsem de ibadet öncesi,ibadete başladıktan sonrası bir işkence olmaya başlıyor.Bütün konsantrasyonum cam kırığı gibi dağılıyor bu düşünceler karşısında.Çok kez kendimi dişlerim birbirlerine kenetlenmiş olarak uyanıyorum.Hatta bir ara başka bir varlığın kontrolünde olabileceğimi bile düşünmeye başladım çünkü bu kadar dindar olup ta bu şekilde seviyesizce fikirleri düşünmüş olmak istem dışı bile olsa mümkün olamaz.Vesvese deyip kendimi teselli etmeye çalışsam da her ibadet sonrası bir şekilde kirlendiğimi düşünüyorum,bu yüzden namazla hatta dualarla bile ilişiğimi kopardım.İki ay öncesi abim vefat etti ve ben geri başladım dua etmeye,lakin kendim için dua etmezken bile bu vesveseler geçiyor aklımdan ve engellemek mümkün değil.Bu şekilde dua etmek beni daha kötü hissettiriyor,dua edip iyi bir şey yapıyor olsam bile Rabbi'me karşı saygısızlık etmiş olmak hissiyatı isteksizlik yaratıyor.Bir açıklaması var mı?Ben kendimce açıklıyorum ama tatmin olamadım bir türlü.

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim bu sorun yazıkki benim başımada geldi bende senin gibi çareyi namaz bırakmada buldum. Ama yanlış yapıyoruz kardeşim. Bu forumda mhmt51 diye bi kardeşimiz var bu konu hakkında çok güzel bir yazı yazmış cidden o yazıyı oku için çok rahatlayacak bak görürsün

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
https://www.islamiforumlar.net/gene...ufurlerhayallerengel-olunamayan-durumlar.html

Burada detaylıca açıklamıştım.Sanırım okumuşsun teşekkür edildiğine göre mesaja.

Şimdi,bu durumda olan çok kişi var.Hepsi de konu açmış,işin içinden çıkamamış.

Şeytan,ALLAH C.C katından kovulduğunda bizim damarlarımızın içinde dolaşmayı istemiştir.

Bu demektir ki,senin neyi düşünmekten korktuğunu bilir.Hatta senden iyi bilir.Bulduğu malzemeleri işler,vesvese haline çevirir.

Bende benzeri bir durum yaşamıştım.Namaz kılmadan önce,kötü bir hayatım varken asla öyle şeyler olmazdı.

Ne zaman ki bütün kötülüklerime tövbe edip namaza başladım ve nefsimi zincirleyip bana ısmarlanacak olan af edersin zinaya gitme teklifini dahi ALLAH rızası için geri çevirdim vesveseler ard arda geldi...

Neyden korkarsan,onu işleyip vesvese olarak koyuyor önüne şeytan...

Neyi yapmaktan korkuyorsan,onu yapmışsın gibi önüne koyar.

KArşına çıksa küfür et Rabbine dese,yapmazsın.O da küfür etmişsin gibi düşünmeni sağlıyor.Çünkü Rabbine saygısızlık etmekten korktuğunu biliyor.Hassas yapıda olduğunu biliyor.

İçki kumarın içine dal,esamesi kalmaz o düşüncelerin.Çünkü zaten senle işi yok.

Ama ne zaman ki bir ibadete sarıldın o zaman saldırır sana.

Sadaka verdin,içinden der gösteriş için yapıyorsun...

Namaz kılarsın,içinden der menfaat için yapıyorsun...

Şeytanın en büyük özelliği,kendisini gizlemektir!

Şuan mesajı okuduğun bilgisayarın ekranını kırdığını düşün aklından...

Kırıldı mı?Hayır.Çünkü icraate dökmedin...

O sözleri,kalben onaylayarak ağzınla söylemediğin sürece vesvese olarak kalır.

Ama kalbin razı değil ki,rahatsız oluyor çare arıyorsun...

Yüreğinde iman olmasa,ağzından dökülürdü o düşünceler oralı bile olmazdın.Hatta bu sitede bile olmazdın...

Ama o kalp,sadece kan pompalayan bir organ değildir en azından biz müslümanlar açısından.

Orada iman var ki rahatsız olmuş,yardım istiyorsun...

Namazı bırakırsan,şeytan kazanmış olur.

Haşr suresinin son 3 ayetini dilinden düşürme,170 kez el kuddûs zikrini de sürekli yap.

Vesvese,ALLAH C.C ile iletişimini kesmek,huzundan uzak kaçırmak için geliyor sana...

Bak sana 6 ay önceki halimi anlatayım iki örnek...

Namaza başlamışım,bi duruyorum kafam küfür kıyamet böyle edepsiz görüntüler geliyor.Bende kovmaya çalışıyorum hoobaaa ulan kaçıncı rekattaydık derken al baştan namazı :D

Çok kez namazı kılarken kaçıncı rekatta kıldığımı karıştırıp o vesveselerden dolayı sinirden bırakıverdim.Sonra birkaç dakika sinirim geçince tekrar tekrar tekrar yılmadım.

Sonra namaz kılarken ALLAH'ım kılacağım namaz boyunca transa geçmek istiyorum diye dua ettim ve namaz esnasındaki düşüncelerden kurtuldum.

Bir diğeri...

Diğer dini inanışları okurken,bir metin okudum.Sonra içimden bi ses ulan şirke düştün sen ne yaptın dedi.Kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldu.Dinime de çok sarılmışım ya,öyle ürperdim ki...

Halbuki sadece okudum.Bilerek ve isteyerek söylemedim ki.Bilerek ve ve kalben onaylarak söylediğim şey La ilahe illallah'tır.

Ama şeytan öyle kurnazdır ki,nerden vuracağını iyi bilir.

Yılma,usanma.40 kere de namazını bozmak zorunda olsan karıştırıp,40 kere tekrar dur.

O aklına kötü şeyler getirdikçe;sen Zülcelali SübhânAllâh(Allah noksan sıfatlardan uzaktır) de.

Gece uyurken de güzel transa geçme yöntemleri buldum kendi kendime :)

Bir zikr seçiyorsun...

Misal Sübhanallahi ve bihamdihi(Allah’ı hamd ile tesbih ederim)

Ya da Allahuekber(Allah birdir)

Ya da Esma(ALLAH'ın 99 ismlerinden bir tanesini seçiyorsun)

Yumuyorsun gözlerini,önce dudaklar yorulana kadar zikrediyorsun.Yorulunca sessiz olarak.Araya küfürler gelebilir,vesvese gelebilir durmak yok devam nasıl uyuduğunu anlayamazsın :D

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim bu sorun yazık ki benim başıma da geldi bende senin gibi çareyi namaz bırakmada buldum. Ama yanlış yapıyoruz kardeşim. Bu forumda mhmt51 diye bir kardeşimiz var bu konu hakkında çok güzel bir yazı yazmış cidden o yazıyı oku için çok rahatlayacak bak görürsün

Değerli arkadaşlar,bırakmayın namazınızı...

Bakın bu durumda olan onlarca belki yüzlerce insan var.Bir siz değilsiniz.Ortak özellik durumdan çok rahatsız olmaları ve namazı bırakmaları.

Namaz,dinin direğidir.En önemli hususudur.Başladığınız anda,hassas bir ruhunuz varsa vesveseler yağmur olur akar.

İçinizdeki ses,sen iğrenç birisin.Nasıl öyle bir şey yaparsın.Yanacaksın cehennemde.Senin dua etmeye bile hakkın yok gibi şeyler söyler.Sizde ben ne aşağılık bir insanım deyip uzak durursunuz.Ve şeytan galip...

ALLAH C.C biliyor o düşünceleri isteyerek aklınıza getirmediğinizi.

"İnsanı biz yarattık, nefsinin ona ne vesvese verdiğini biliriz. (Kaf, 50/16-18)

Vesvese geldikçe,siz daha da yakınlaşın.Bir vesveseye 10 zikir ile karşılık verin.Kafanızda büyütmeyin.

Sakın ola ben kafir oldum,yanacağım demeyin...

O zaman,şeytana mağlup olmuş olursunuz.

Burası imtihan dünyası.Şeytanın amacı da belli.Karşınıza çıkıp da yahu iç bira diyemez.Öyle olsa,imtihan olmaz fıtrata ters.

Eee,namaza başladınız doğal olarak kötülüklere tövbe ettiniz.

Nasıl saptıracak sizi şeytan?Zannediyor musunuz ki bırakıverecek peşinizi...

Şeytan ademoğluna,peygamberimize,bize düşmandır.

Ama sadece vesveseden ibarettir.

Hani çarpar diye korkuturlar ya öyle basit bir işle uğraşmaz.

Ondan beter eter,vesveselerle canınızı burnunuzdan getirir.

Peki bize karşı avantajlı mı kılınmıştır?Hayır...

Müslüman gülümsemesi dahi sadakadır.

Paran mı yok hayır işlemek için?Düşünmek bile ALLAH katında değerlidir.

Dua,bakın sık sık diyorum Haşr suresi son 3 ayet diye.

O 3 ayet okunduktan sonra,70.000 melek o insan için dua edermiş.Melekler günahsızdır ve duaları makbuldür.O meleklerle konuşun.Vesveselerden kurtulman için benimle birlikte ALLAH'a dua edin deyin :)

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
https://www.islamiforumlar.net/gene...ufurlerhayallerengel-olunamayan-durumlar.html

Burada detaylıca açıklamıştım.Sanırım okumuşsun teşekkür edildiğine göre mesaja.

Şimdi,bu durumda olan çok kişi var.Hepsi de konu açmış,işin içinden çıkamamış.

Şeytan,ALLAH C.C katından kovulduğunda bizim damarlarımızın içinde dolaşmayı istemiştir.

Bu demektir ki,senin neyi düşünmekten korktuğunu bilir.Hatta senden iyi bilir.Bulduğu malzemeleri işler,vesvese haline çevirir.

Bende benzeri bir durum yaşamıştım.Namaz kılmadan önce,kötü bir hayatım varken asla öyle şeyler olmazdı.

Ne zaman ki bütün kötülüklerime tövbe edip namaza başladım ve nefsimi zincirleyip bana ısmarlanacak olan af edersin zinaya gitme teklifini dahi ALLAH rızası için geri çevirdim vesveseler ard arda geldi...

Neyden korkarsan,onu işleyip vesvese olarak koyuyor önüne şeytan...

Neyi yapmaktan korkuyorsan,onu yapmışsın gibi önüne koyar.

KArşına çıksa küfür et Rabbine dese,yapmazsın.O da küfür etmişsin gibi düşünmeni sağlıyor.Çünkü Rabbine saygısızlık etmekten korktuğunu biliyor.Hassas yapıda olduğunu biliyor.

İçki kumarın içine dal,esamesi kalmaz o düşüncelerin.Çünkü zaten senle işi yok.

Ama ne zaman ki bir ibadete sarıldın o zaman saldırır sana.

Sadaka verdin,içinden der gösteriş için yapıyorsun...

Namaz kılarsın,içinden der menfaat için yapıyorsun...

Şeytanın en büyük özelliği,kendisini gizlemektir!

Şuan mesajı okuduğun bilgisayarın ekranını kırdığını düşün aklından...

Kırıldı mı?Hayır.Çünkü icraate dökmedin...

O sözleri,kalben onaylayarak ağzınla söylemediğin sürece vesvese olarak kalır.

Ama kalbin razı değil ki,rahatsız oluyor çare arıyorsun...

Yüreğinde iman olmasa,ağzından dökülürdü o düşünceler oralı bile olmazdın.Hatta bu sitede bile olmazdın...

Ama o kalp,sadece kan pompalayan bir organ değildir en azından biz müslümanlar açısından.

Orada iman var ki rahatsız olmuş,yardım istiyorsun...

Namazı bırakırsan,şeytan kazanmış olur.

Haşr suresinin son 3 ayetini dilinden düşürme,170 kez el kuddûs zikrini de sürekli yap.

Vesvese,ALLAH C.C ile iletişimini kesmek,huzundan uzak kaçırmak için geliyor sana...

Bak sana 6 ay önceki halimi anlatayım iki örnek...

Namaza başlamışım,bi duruyorum kafam küfür kıyamet böyle edepsiz görüntüler geliyor.Bende kovmaya çalışıyorum hoobaaa ulan kaçıncı rekattaydık derken al baştan namazı :D

Çok kez namazı kılarken kaçıncı rekatta kıldığımı karıştırıp o vesveselerden dolayı sinirden bırakıverdim.Sonra birkaç dakika sinirim geçince tekrar tekrar tekrar yılmadım.

Sonra namaz kılarken ALLAH'ım kılacağım namaz boyunca transa geçmek istiyorum diye dua ettim ve namaz esnasındaki düşüncelerden kurtuldum.

Bir diğeri...

Diğer dini inanışları okurken,bir metin okudum.Sonra içimden bi ses ulan şirke düştün sen ne yaptın dedi.Kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldu.Dinime de çok sarılmışım ya,öyle ürperdim ki...

Halbuki sadece okudum.Bilerek ve isteyerek söylemedim ki.Bilerek ve ve kalben onaylarak söylediğim şey La ilahe illallah'tır.

Ama şeytan öyle kurnazdır ki,nerden vuracağını iyi bilir.

Yılma,usanma.40 kere de namazını bozmak zorunda olsan karıştırıp,40 kere tekrar dur.

O aklına kötü şeyler getirdikçe;sen Zülcelali SübhânAllâh(Allah noksan sıfatlardan uzaktır) de.

Gece uyurken de güzel transa geçme yöntemleri buldum kendi kendime :)

Bir zikr seçiyorsun...

Misal Sübhanallahi ve bihamdihi(Allah’ı hamd ile tesbih ederim)

Ya da Allahuekber(Allah birdir)

Ya da Esma(ALLAH'ın 99 ismlerinden bir tanesini seçiyorsun)

Yumuyorsun gözlerini,önce dudaklar yorulana kadar zikrediyorsun.Yorulunca sessiz olarak.Araya küfürler gelebilir,vesvese gelebilir durmak yok devam nasıl uyuduğunu anlayamazsın :D
Kardeşim Allah razı olsun senden, dün gece dua ederken dediğiniz gibi Cenab'ı Hakk'ın isimlerinden birini(El-Kayyum)tesbih eşliğinde okudum,tam çare olmamakla birlikte büyük ölçüde vesvesenin önüne geçebildim Allah'ın izniyle. Zamanla tamamen kaybolacağını ummaya başladım. İnşallah umduğum gibi olur. Güzel ve çok açıklayıcı bir yazıydı, Allah razı olsun sendenAllkkışş

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim Allah razı olsun senden,dün gece dua ederken dediğiniz gibi Cenab'ı Hakk'ın isimlerinden birini(El-Kayyum)tesbih eşliğinde okudum,tam çare olmamakla birlikte büyük ölçüde vesvesenin önüne geçebildim Allah'ın izniyle.Zamanla tamamen kaybolacağını ummaya başladım.İnşallah umduğum gibi olur.Güzel ve çok açıklayıcı bir yazıydı,Allah razı olsun sendenAllkkışş

Sabır önemli bir husus.Vesveseden kurtulsan bile,bu defa şükür mahiyetinde zikr et.Öyle bir defada kurtulamazsın.

Şeytan,imanındaki çatlaklardan yol bulup sızar içine.

Zikr ettikçe,önceliği farz ibadetler olmakla birlikte farz ve nafile ibadetlerini yaptıkça imanındaki çatlaklar kapanır.Şeytan yol bulamaz.Ama en ufak bir hatanda,tekrar karşında bulursun.İmana ve edebe aykırı bir şeyi söylediğin ya da düşündüğün anda örneğin ayağını çarptın ağzından küfürlü söz çıktığı anda şeytan onu işler dilediği gibi düşündürür...

Sana tavsiyelerim son olarak:

1-)Önce iman.ALLAH C.C ve emrettiklerine iman.

2-)Ahlak.Yani islami kurallara göre yaşamak.

3-)İbadet ki en başta namaz gelir.Namaz dinin direğidir.Namaz olmadan,diğer ibabetlerin hepsinin boynu bükük kalır.Ettiğin duaların tesiri düşük olur.Nefsin daha fazla azacaktır namaz olmayınca.

4-)Ne kusur etmişsen etmiş ol,Rabbin'in huzurundan kaçma.Huzuruna çıkmaya utanırsan bile günahlar ve vesveselerinden dolayı,O'na borcun olduğunu,Rabbimizin bizim üstümüzdeki haklarından birisinin de namaz olduğunu unutma.

5-)ALLAH C.C isimleri ile dua et.Sadece bir tanesi ile değil.Günlere böl.Örneğin birinci gün ilk 10 tanesi,sonraki gün diğer 10 tanesi hepsini zikret.

Vefkleri araştır.Yani hangi esmayı kaç kere zikredersen daha etkili olacağı...

6-)Kur'an bir hazine.Hemde öyle bir hazine ki.Manevi zenginlikler için herkesin hizmetinde.Başlangıç olarak,şu hazine bölümlerini ezberle ve dilinden düşürme.Okudukça değişime sende şaşıracak,içine oturan o huzurun tadına doyamayacaksın.

1- Fatiha

2- İhlas

3- Ayet-i El Kursi

4- Haşr son 3 ayeti

Bunlar ezberinde olsun ;)

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkürler kardeşim,tavsiyelerine uymaya çalışacağım,inşallah zamanla daha huşu içinde ibadet etmeye başlarım.Allah razı olsun,benim de yar ve yardımcım olsun.

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkürler kardeşim,tavsiyelerine uymaya çalışacağım,inşallah zamanla daha huşu içinde ibadet etmeye başlarım.Allah razı olsun,benim de yar ve yardımcım olsun.

ALLAH C.C senden de razı olsun,benden de,hepimizden de...

İnsanın içinde kıyametler koparda,kimseye farkettirmez kimseye anlatamaz derdini...

Üst Alt