Kendimi bildim bileli Günlük tutarim! hiç kimseye söyleyemediğim sıkıntılarımı günlügüm ile paylaşır! rahatlarim..
günlügüm bir dert ortagimdir! adeta. Sıksanız ACI ile gözyaşı akar belki....
İnsan için “unutan varlıktır” denir. Unutmak insan için hep kötü bir sıfat olarak görülür. Unutkanlık hayatımızı altüst eder...
Ama ne enteresan bir durumdur ki; insanın unutmadığı bazı şeyler de vardır. Unutmamak bu açıdan bakıldığında hayır değil, bilakis şer getirir bize....
Öfkesini, nefretini, kinini, düşmanlığını,kalbinin derinliklerindeki nefret kutusunda saklayan o kadar çok insan var ki! Yıllar önce yaşanmış vakaları size saat saat söyleyebilir. Kim ne demişti, kim ne yapmıştı anlatılir...
Kalp kazanimiz o kadar cok Öfke, kin ve nefret ile doludur ki..sanki Rahmette yer kalmamis gibi..tika basadir!
bir kalpte kin varsa orda Rahmet olamaz derdi Garip anam....
Nefret biriktiren, öfke biriktiren, iflah olmaz. ...HAKK in aşkını da bu karanlıklar içinde kaybeder... Kin ve öfke biriktirilmiş bir kalpte sevgi de kendine yer bulamaz.
Bu öfke niye?
İnsan unutmalı, insan affedebilmeli... Yanlışa yanlışla cevap vermemeli. Kin biriktirmenin bir faydası olmadığını kabul etmeli...
Bu anlamda unutmanın ne kadar önemli bir nimet olduğunu görüp hamd etmeli.ve unutup hayatina devam edebilmeli..
yoksa kin ve nefret icinde takilip kalir..hem kendi hayatini hem de sevdiklerinin hayatini anlamsizlastirir..
kin ve nefret Atesin kivilcimlari gibidir..ilk once kendinizi yakar ve daha sonra kivilcimlar erisirse KIZDIKLARINIZA ulasir!
Yuregimiz Nefret ile dolu mu? Doluysa “delete” tuşuna basın ve onları çöp kutusuna gönderin. Sonra da geçmişe “mazi” deyip, bugünü, bugünün şartlarında değerlendirin...
Ne dersiniz?inanin gecmiste günlügüme yazdigim KIRGINLIKLARI,bugun okudugumda o gunlerde agladigim seyler icin O agladigima yaniyorum..
megerse hc de degmezmis..megerse Ben kendi kendime hayatimi kendime zehir edip sevdiklerimi cogu zaman suclamisim..
varmisiniz..Gelin Allah RIZASI icin gönül kazanımizda biraz temizlik yapıp içimizde bulunan dökük işe yaramıyanları sokup atalim ki..Rabbimin rahmeti ile dolup tasalim..