• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Gönül sızım in rüyası

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sudamlasi.jpg

Selamün Aleyküm rüyama başlamadan önce rüyanin gectigi mekan,olay ve kişiler hakkinda biraz bilgi vermek istiyorum.. müsaadeniz ile...
Benim gercekte iki evim var.. eski evimi Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı olarak kullaniliyor..ama halen benim üzerimde resmi velileri benim..
yeni evim şu an içinde oturduğum yeni evim hastahane ve üniversiteye yakin olduğu icin burada oturanlar bir cogu doktor, profesor universite ve hastahanede yetkili veya çalışanlardır..

rüyam hayrolsun inşallah..rüyamda eski evimin arka Bahçesinde soğuk suyun altinda ferahlamaya, çalışıyordum..
bir türlu rahatliyamiyordum..
hani derler ya üzerine bir bardak soğuk su içmek ..bir türlü soğuyamıyordum,arinamıyordum,kendime gelemiyordum..
neden mi kendim de bilmiyordum derken yeni evimde komsum olan doktor hanimin bana baktığını farkettim ..
başımı ,Saçlarımı açtim ve yıkamaya başladım..
ve o AN öfkeli, küfürlü, aşırı sinirli,asabi olan ağbimi gördüm..ve uyandim...

Hayırdır İnşallah
Kendimi bildim bileli hep iki dünya arasında yaşadım..
Ruhun ızdırabı, nefsin bitmek bilmeyen arzuları, arasında sıkışıp kalmak….
İçimdeki hayvan içimdeki çocuğu yiyip bitirmesi...
Doğu ile Batı ..Dünya ve Ahiret..SILA ile Gurbet..Kalbim,vicdanim ve mantığım Yer'le gök arasında kalmak..

Kimi zaman aile ile vicdan,, kimi zaman gönül ile mantık, kimi zaman acı ile sahte mutluluk arasında yaşamak.
Olmazlarda dolaşıp kendinden bile sakladığın umutla savaşmak…

İki dünya arasında yaşıyoruz farkında olmadan…
Sürekli iki dünya arasında kalarak sürdürdüğümüz hayatta gözlerimize çöken yaşanmışlıklarda buluyoruz kişiliğimizi…

iki dünya arasında yaşadığımız sınavlarda öğrendiklerimizi… Konuşurken kullandığımız sözcüklerde döküyoruz ortaya iki dünya arasında yaşarken seçtiğimiz dünyaları...

Hep iki dünya arasında yaşıyoruz hayatı. Sınavlarımızın adı oluyor aslında her zaman iki dünya arasında kalmak…
Kim bilir şu an kim nerede, nasıl bir durumda iki dünya arasında sıkışıp kalmıştır, kim bilir bu yazı okurken, sözcükler bir araya gelmeye çalışırken
hangi iki dünya arasında kalınmışlıklar yaşanmıştır farkında olunmadan…
ömrümüz iki dünya arasında kalmakla geçiyor..farkindamiyiz...

Bir Anlık Öfkenin Kurbanı Olma!!Eyy Muhacir
kendine gel kendine...
kazanma kuşağında kaybedenlerden olmamak icin
Öfkene,iradene eline beline diline sahip ol...
bir gönül kırdıysan onun dermanı ol
yanlış yapmak da var günahkar olmakta
hatasız kul olmaz Eyy muhacir
hatana sahip cik!!hatanı telafi et kendin ile barış...
yoksa ruhsal sağlığını kaybedebilirsin..
kendini İyilik ve güzellikler ile besle...

sana taş atana sen de ekmek at..
insanlık ölmedi..ispatla kendine..
öfkene hakim ol, sabrında inat
hoşgörülü ol ki Rabbim af etsin seni...

sevgide cömert ol umudunda zengin
hayat öğrenmek demektir
berhüdar ol berhüdar!!

su gibi aziz ol ömrünce bahtiyar
gönlün evet der de aklın yok derse
barıştır onları vicdanina sor...
Sen koca bir hiç olduğunu sakın unutma
bütünden zerresin...
payına razı ol, hakkına razı ol, Rabbinden razı ol..
Rabbin de senden razı olsun.”
...

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm
bu kadar güzel işler yapan birinin , rüyası da hayır olur inşallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
anaogul.jpg

Aleyküm selam Allah RAZI olsun ama Ben de sadece bir insanım..
kendimin de farkında olduğum eksikliklerim, zaaflarım, gergin olduğum ..zayif ve içinde boşlukta bulunduğum bir anlık Gafletlerim vardir...
insan ,Çocuk yetiştirmek zor zanaat dir...zahmetti kadar da lütfü vardir..

kazanma kuşağında kaybedenlerden olmamak icin
Öfkene,iradene eline beline diline sahip ol...
bir gönül kırdıysan onun dermanı ol
yanlış yapmak da var günahkar olmakta
hatasız kul olmaz Eyy muhacir
hatana sahip cik!!hatanı telafi et kendinle ve kırdıklarin ile barış...

bir insan,bir Hayat ,Allah-in Sana emanet olarak verdigi bir cocuk hafife alınmaz....
Hayata imtihan edildiğin hiç bir şeyi hafife alınmaz.
Yaşamak,Yaşatmak çok ciddî bir olay, hizmet ,vazife ve sorumluluktur..

Örneğin bir muhasebeci, nasıl bir tek kuruşu bulana kadar defterlerin bütün sayfalarını tekrar gözden geçirir, hayata da böyle keskin bir dikkatle yaklaşmak ,
eksileri, artilari, gelir ve giderleri idrak etmek gerekir.
Hayatın çok ciddî bir şekilde yaşanması, değerlendirilmesi gerekir. Ciddî derken, kaşlarınızı çatarak yaşamayı kastetmiyoruz...
Her şeye, mümkün olduğu kadar hikmet gözü ile bakmak gerekir. Eğer görebilirsek, her şeyde bize ait bir pay vardır.
Hiçbir şey etrafımızda boşuna olmamaktadır. İstersek, her şeyde kendimizle ilgili bir nokta ,bir gaye, bir hizmet bir hisse bulabiliriz.
Çünki o olay bizim karşımıza mademki çıkmıştır, artık bizim için bir imtihandir..

Koruyucu Anne olmak..olabilmek..Öyle herkesin yapabiliceği bir hizmet değildir..sabır, sevgi ,insanlik ve üstün bir ahlak gerektirir....
Ağır yük,Kaldırılması güç, taşınması güç, düşüp kırılmaması için ter akıtmak güç...
Ama Yaradan bir kulunu,mazlum,miskin bir kulunu böyle sevdiğini göründe o gücü veriyor kuluna.
Bugün ayaktaysam bunu Allah’a borçluyum.Sevdamı ,Hizmetimi, insanligimi,O’na borçluyum…
sevginin verdiği huzurla başını yastığa koyup hayallerde kendine ve ona bir dünya kurmak kadar güzel birşey var mıdır ..
Ve ben Bir kara Karınca , Sevdim Kararınca,
mazlumun acısını alamasam da

Duymadın mı” demiş. “Nemrud, İbrahim Peygamber’i ateşte yakacakmış. İşte ateşin olduğu yere su götürüyorum.”

Bu sözleri duyan kartal kendini tutamayarak uluorta kahkahalarla gülmeye başlamış.
“Sen şu ateşe dönüp yüzünü hiç bakmadın mı?” diye sormuş.
“Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?”

Su taşıyan karınca, “olsun” demiş. “Hiç olmazsa safımız belli olur.”

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayrolsun İNŞAALLAH hocam.

Üst Alt