Gunumuz de Tasavvuf

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
217637_215877605091390_196432950369189_858450_7523628_n.jpg

Tasavvuf, yüksek seviyede takvâyı tahsil için kurulmuş bir terbiye okuludur...
Ancak, günümüzdeki insanların birinci derdi takvâ noksanlığı değil, iman eksikliğidir...
İmansız din başlamaz ki, takvâ tahsil edilsin...
Onun için kâmil mürşidler, bugün işe iman noktasından başlamaktadırlar ve imandan sonra, namazı muhafaza ettirmeye, büyük günahlardan el çektirmeye, adım adım diğer farzları yerine getirt-meye ve özellikle Allah u Teâlâ'yı zikrettirmeye çalışmaktadırlar...
Muhammedî sevgiyle herkese kucak açan veliler, bu yolla nice dinsiz ve ibâdetsiz insanları dine ısındırmışlar ve kulluğa başlatmışlardır.

Dinimiz, takvâya ulaşma ve kemâle erme yolu olarak en güzel gidişâtın..
Allah için cemaat olmak ve böylece birbirini tamamlamak olduğunu belirtmiş;
kurtuluş için sâlihlere tâbi olmamızı emretmiştir.

“Takvâya ve iyiliğe ulaşmak için birbirinizle yardımlaşın.” (Mâide/2)
“Hep berâber Allah'ın ipine sarılın, dağılıp parçalanmayın.” (Âl-i İmran/103)
“Ey mü'minler! Hep beraber Allah'a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.” (Nûr/31)
âyetleri bizden, hak yolunda birlik içinde olmamızı istemektedir.

Takvâda imam ve örnek yapılan bir ârifin nezâretinde cemaat halinde İslâm'ı yaşamanın, büyük bir fazileti, hiç bitmeyen bir bereketi vardır...
Bu yol olarak en selâmetlidir. Çünkü yolu bilenle giden kimse menziline hem tez, hem kolay, hem de tehlike-lerden emin olarak ulaşır.

Bu yol en canlıdır. Çünkü onun her halinde ilâhî aşk, her işinde Rabbânî heyecan hakimdir.
Bunun da zevki zevâl bulmaz, tadan hiç usanmaz, bulan biteceğinden korkmaz...
Allah sevgisi kalbe ilaç olur, bedene kuvvet verir, âşıklar yorulmaz, sâdıkların gönlü ihtiyarlamaz.

Bu yol en bereketlidir. Çünkü bu yolda her amel ihlasla yapılır..
Bütün amellerin sevâbı kalben ona katılanlara da dağıtılır.
Böylece bir amel yapan kimse, onunla birlikte sevgi ve rızâsıyla katıldığı diğer kardeşlerinin amellerinden de mânen bir hisse alır, kârı binlere katlanır.

Bu yol en istikâmetlidir. Çünkü bu yolun imam ve cemaatinin tek derdi ve biricik hedefi, iç ve dışlarıyla, gizli ve açıklarıyla, rûh ve maddeleriyle, zevk ve vecdleriyle, his ve hevesleriyle bütün hallerinde Kur'an ve Sünnete uyarak ilâhî rızâya ulaşmaktır...
Kâmil mürşidler, Rasûlullah (A.S.) Efendimizin normal bir oturuş-kalkış şeklinde bile kendisine uymaya çok ehemmiyet verirler..
Sünnetleri farz hassâsiyeti ile yerine getirirler, sadık talebelerinden de bunu isterler.

Bu yol Allah'a en yakındır. Çünkü bu yolda kırık kalble gidilir, her adımında, bütün menzil ve duraklarında Cenâb-ı Hakk zikredilir..
Böylece Allah Teâlâ'nın: “Beni zikredin ki ben de sizi (özel olarak) zikredeyim.” (Bakara/152) âyetindeki müjdeye ve “Ben, beni zikredenle beraberim”
(Buharî, Müslim) kudsî hadisindeki rahmete erilir...
Bu yolda edeb ve tevâzû hakimdir. Nâfile ibâdetlere ihtimam gösterilir...
Hep yakınlık vesilesi olacak şeyler tercih edilir..
Özellikle ilâhî huzura girmeye mâni olan kibir ve ucub gibi huylar kalbten defedilir.<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tasavvuf, yüksek seviyede takvâyı tahsil için kurulmuş bir terbiye okuludur...
Ancak, günümüzdeki insanların birinci derdi takvâ noksanlığı değil, iman eksikliğidir...
İmansız din başlamaz ki, takvâ tahsil edilsin...
Onun için kâmil mürşidler, bugün işe iman noktasından başlamaktadırlar ve imandan sonra
namazı muhafaza ettirmeye, büyük günahlardan el çektirmeye, adım adım diğer farzları yerine getirt-meye
ve özellikle Allah u Teâlâ'yı zikrettirmeye çalışmaktadırlar...
Muhammedî sevgiyle herkese kucak açan veliler, bu yolla nice dinsiz ve ibâdetsiz insanları dine ısındırmışlar ve kulluğa başlatmışlardır.
<!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
399661_316175451760749_100001048902826_957212_1313632568_n.jpg

insanlar anca Rabbinin Onlar icin hukm ettigi kadarini anliyabilirler..
Tassavuf bir secenek Secim ve Secilme olayidir.. Yani her kes Tassavufa Farkli bakabilir..
bu bir bakis acisi degil..aslinda Yurek ..Sevgi ,Aşk isidir!
Mesela Benim gibi BATI nin kufrunde,Materyalist bir Dunyada nefes alamiyan insanlar!
iclerindeki hayvan dan arinip takvâyı tahsil için kurulmuş bir terbiye okulu olan Tassavufa sevgi ilgi gosterirler..
Mesela Ben zikir halkalarinda bulugum huzuru hic bir yerde bulamiyorum!
Ve birisi kalkip da Bana O AN duydugum haaz ve duyguyu anlat dese hayatta anlatamam!!Yazamam, tarif edemem..
ve anladim ki Bazi seyler anlatilmaz!Yazilmaz sadece yurekte o An Yasiyan bilir!!
Bu aciz’ine YA VEDÜD ismi şerifin ile girdiğin gönülleri sevdir ve buldurt ,
Sen sevdirip ,buldurtmaz-san vallah ben sevemem Yar in kokusunu alamam..
Rabbim bana layık olanı değil , Sana layık olanı ver...
Beni nefsime degil Sana yaklastirani Fazl KAPINDAN Yuregime Gonder..
amin..<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
166985_367642226584474_100000161009201_1693389_1485356883_n.jpg

ey Allah-ın ikramı olan aşk-ı tepen ve imanını kurtarma derdinde olan gafil...
sen mi kurtaracaksın ki Hakk dilemedikçe?
<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bana teselliğ gelmez hakk emretmedikçe...
Halk bunu idrakten yoksun ,hakk hükmetmedikçe...
Hüküm ondan,ben ise kuluyum,ister daldırır ,ister kaldırır varımı ondan hoşnudum...
Sevgilim bu kuluyle cilveleşiyor bırakın yar ile aram hoştur ...
<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ulkemizde tasavvuf gereken önemi göremiyor kanaatimce...Allahu alem..
her kes sadece icinde bulundugu mekan bilir misali...
bunun bir çok nedeni olabilir... belki de modern populer kültüre kapılanlar olabilir...
isin gulunc tarafi da ne biliyormusunuz?
Amerika da ,Kuzey amerika da Tassavuf o kadar cook bilinir sevilir ve ilgi goruyor... ki..
universitelerde Tassavuf basli basina bir Sinif vardir.. ve O sinifa Yazilmak istedigimde
bekleme listesi oldugunu ve beklemeye aldilar beni iste iki Senedir halen bekliyorum...
Furkan kardesim dediginiz gibi..Biz kendimiz kendi kültürümüze sahip çıkamıyoruz..
bilmiyoruz, araştırmıyoruz hani Semazen O sahislarin nasil oluyor da baslari donmuyor diye burada cook
buyuk bir arastirma yapildi.. ve O arastirma sonucu burada Tip bunun dogruluguna imzasini atti..

Üst Alt