Hafızayı muhafaza et Allahim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hafiza.jpg

"ALZHEİMER HASTALIĞINA yakalanmış bir akrabamız var. Bayramda ziyaretlerine gittik. Hastalığı nedeniyle, Birkaç dakika öncesini bile unutur haldeydi.
Örneğin kızını tanıyamıyordu. Görüşmemiz esnasında, kendi öz kızına: “Kızım siz kimlerdensiniz?” diye sordu.
Yanında kaldığımız süre boyunca, Bizimle de en az iki – üç defa bayramlaştı. Anlamıştım ki aynı dili konuşanlar değil, Aynı duyguları paylaşanlar anlaşabiliyordu.
İçimiz burkulmuştu..

Bizi biz yapan şeydi hafıza..Kayboldu mu, kişilik de yitip gidiyordu. Adeta bir robota dönüyordu insan. Koca bir ömrün, Küçük bir beyin hastalığı yüzünden
silinip gitmesine, İnsanın gönlü mümkün değil razı olmuyordu.
Kişiliğin tazelenmesi için, Her an diri ve olgun kalabilmesi için, Hafîz olan Allah’a (c.c), Ne kadar da muhtaç olduğumuzu fark ettim.
Yetmiş senelik bir ömrün kesinlikle yetmediğini, Bu işin gerisinin de olduğunu anladım.
Ölüm bir son değildi. Hafîz ismi haşri istiyordu..

İnsana verilen nimetler içinde, En bütüncül olanı hafızadır. Bizi diğer hem cinslerimizden ayıran, Sadece simalarımız değildir.
Belki ondan çok daha önemli olan, Kişiliğimiz ve fıtratımızdır. Bunu yansıtan da hafızadır.
Hafıza arşivinizde ne varsa siz osunuzdur. Belleğimize neleri kaydettiğimize, Bir gün nelerle yüzleşeceğimize, Çok dikkat etmemiz gerekmektedir.
Çünkü o bizim için, Aynı zamanda bir hesap defteridir.
Şu durumda,Kapasitesi kütüphaneleri aşsa da, Yine de korunmaya en muhtaç olan
cevherimiz, Hafızamız olmaktadır. Her canlının en değerli yeri, Çok zayıf ve korunmasız olmasına rağmen, Onun tohum ve çekirdeğidir.
Madem ki kendi başımıza bunu başaramamaktayız, Öyleyse hafızamız hem korunmaktadır, Hem de muhafaza edilip, Bir kopyası tekrar bize iade edilecek demektir.."

Yaşadığım öyle acılar var ki, Yusuf misali hakikati ortaya çıkardıktan sonra mı Yaşatanlari bağışlamalımiyım ?
yoksa Yakub misali “Ben üzüntümü yalnız Allah’a şikâyet eder "onlari Allah a havale ederim deyip yaşadıklarımı unutup; aklimi ve Hafızamı mı muhafaza etmeliyim ?
hâlâ karar verebilmiş değilim.

meslegimden oturu rah.annem derdi ki ;
"Kinali Kuzum;Herkes derdini size anlatacak. Ama Sen derdinizi sadece Allah'a anlatacaksın."
Üşümeyenler sarılmayi unutur!!
Üşüyenlerin halinden anlamayan, eninde sonunda kendini de anlamaz. Kendini anlamayan, tanimayan Rabbini hic bulamaz..

Ey Allah`ım !Ufkumuzu daraltan, hafızamızı körelten, irademizi zayıflatan, direncimizi kıran günahlardan; bizleri muhafaza et...

Üst Alt