Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Doğu Anadolu Bölgesi
Hakkari
Hakkari Yöresel Yemekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 31117" data-attributes="member: 1208"><p><span style="color: darkred"><strong>Hakkari Yöresel Yemekleri</strong> </span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: darkred"><strong>Hakkari Yöresel Yemekleri </strong></span></span></p><p><span style="color: darkred"><strong>Hakkari Yöresel Yemekleri - Hakkari İli Yemekleri - Hakkari Yöresel Yemekleri Tarifi</strong></span></p><p><span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"></span><strong><em><span style="color: darkred">Köftesir (Hakkari) </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr köftelik ince bulgur</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı un</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Bir tutam tuz</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Kavurmalı sos için:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">100 gr kavurma</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 soğan</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı sıvıyağ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı domates salçası</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Nane, kekik, kırmızı pulbiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1. İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2. Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">3. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Doleme (Hakkari) </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 kg kabak</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">4 çorba kaşığı tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı domates salçası</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı biber salçası</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Nane, kekik, kırmızı pulbiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 tutam tozşeker</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Köfte malzemesi:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr kıyma</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı pirinç</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz, nane, kekik, karabiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1. Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2. Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">å</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Lalaped (Hakkari)</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">MALZEMELER</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı yoğurt</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">4 yumurta</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 kahve fincanı süt</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Bir tutam tuz</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı un</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 paket kabartma tozu</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Kızartmak için:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Sıvıyağ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Şerbet için:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1.5 su bardağı tozşeker</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1.5 su bardağı su</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">YAPILIŞ TARİFİ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">edin ve hızla karıştırın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Lokmaları tencereye alıp soğutun.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">serpip servis yapın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Kiriş (Hakkari) </span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">MALZEMELER</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr kemikli et</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 büyük kuru soğan</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı sıvıyağ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">3 çorba kaşığı domates salçası</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı besni üzümü</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı nohut</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı ceviz içi</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı sumak</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Nane, kekik</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">İçli köfte malzemesi:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr orta yağlı kıyma</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 su bardağı pirinç</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">İç malzemesi:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr kıyma</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 soğan</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı sıvıyağ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Nane, kekik, kimyon</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz, karabiber, kırmızıbiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">YAPILIŞ TARİFİ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Soğani (Hakkari)</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">MALZEMELER</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">6 iri soğan</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr kıyma</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı pirinç</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı sıvıyağ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1.5 çorba kaşığı biber salçası</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1.5 çorba kaşığı domates salçası</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Karabiber, kırmızı pulbiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı tane sumak</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz, nane, kekik, kimyon</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">YAPILIŞ TARİFİ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">suda haşlayıp süzgece alın. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin. Sumak suyunu ekleyin. Su</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">tabağına alıp sıcak olarak servis yapın</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Doğaba (Hakkari)</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">MALZEMELER</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1.5 su bardağı aşurelik buğday</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">750 gr kemikli et (kol veya kaburga)</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr süzme yoğurt</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 yumurta</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 çorba kaşığı un</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">2 çorba kaşığı tereyağı</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Nane, kekik, kırmızı pulbiber</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tuz</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Köfte malzemesi:</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">500 gr kıyma</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">1 su bardağı pirinç</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">YAPILIŞ TARİFİ</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">kısık ateşte pişirin.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Köfte için;</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">pirinci 1-2 saat ıslatın. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">elinizi ıslatarak yuvarlayın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Süzme yoğurdu bir kaba alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın. Biraz su</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın.</span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: darkred">Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis</span><span style="color: royalblue"> yapın.</span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 31117, member: 1208"] [COLOR=darkred][B]Hakkari Yöresel Yemekleri[/B] [/COLOR] [COLOR=darkred][/COLOR][CENTER][FONT=Trebuchet MS][COLOR=darkred][B]Hakkari Yöresel Yemekleri [/B][/COLOR][/FONT][/CENTER] [COLOR=darkred][B]Hakkari Yöresel Yemekleri - Hakkari İli Yemekleri - Hakkari Yöresel Yemekleri Tarifi[/B] [/COLOR][B][I][COLOR=darkred]Köftesir (Hakkari) 500 gr köftelik ince bulgur 1 su bardağı un 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Bir tutam tuz Kavurmalı sos için: 100 gr kavurma 2 soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı domates salçası Nane, kekik, kırmızı pulbiber Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt 1. İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın. 2. Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın. 3. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın. Doleme (Hakkari) 1 kg kabak 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Nane, kekik, kırmızı pulbiber 1 tutam tozşeker Tuz Köfte malzemesi: 500 gr kıyma 1 su bardağı pirinç Tuz, nane, kekik, karabiber 1. Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. 2. Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin. å Lalaped (Hakkari) MALZEMELER 2 çorba kaşığı yoğurt 4 yumurta 1 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Bir tutam tuz 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 1.5 su bardağı tozşeker 1.5 su bardağı su YAPILIŞ TARİFİ Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla karıştırın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın. Lokmaları tencereye alıp soğutun. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın. Kiriş (Hakkari) MALZEMELER 500 gr kemikli et 2 büyük kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı besni üzümü 1 su bardağı nohut 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı sumak Nane, kekik Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber İçli köfte malzemesi: 500 gr orta yağlı kıyma 2 su bardağı pirinç Tuz İç malzemesi: 500 gr kıyma 1 soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Nane, kekik, kimyon Tuz, karabiber, kırmızıbiber YAPILIŞ TARİFİ Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin. İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın. Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın. Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Soğani (Hakkari) MALZEMELER 6 iri soğan 500 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1.5 çorba kaşığı biber salçası 1.5 çorba kaşığı domates salçası Karabiber, kırmızı pulbiber 1 su bardağı tane sumak Tuz, nane, kekik, kimyon YAPILIŞ TARİFİ Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin. Sumak suyunu ekleyin. Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın Doğaba (Hakkari) MALZEMELER 1.5 su bardağı aşurelik buğday 750 gr kemikli et (kol veya kaburga) 500 gr süzme yoğurt 1 yumurta 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Nane, kekik, kırmızı pulbiber Tuz Köfte malzemesi: 500 gr kıyma 1 su bardağı pirinç YAPILIŞ TARİFİ Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin. Köfte için; pirinci 1-2 saat ıslatın. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Süzme yoğurdu bir kaba alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın. Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis[/COLOR][COLOR=royalblue] yapın.[/COLOR][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Doğu Anadolu Bölgesi
Hakkari
Hakkari Yöresel Yemekleri
Üst
Alt