Haksızlığa tahammülüm yok

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm forum ailem;Haksızlığa tahammülüm yok!Sabır sınırlarını incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için bile zorluyorlar.Yapılan her haksızlıkla kul hakkına giriliyor.Bu gün cumartesi ve ben mesaideyim dün akşam işten çıkmadan bu günkü toplantı için kaçta gelineceğini özellikle sordum saat 11.30 denildi.Toplantı sahipleri ise 13:00 te burada idiler.Şimdi tatil günü benim zamanımdan bu kadar rahatlık ve futursuzca çalınması kul hakkı değil de nedir.?
Ebu-l Humeysa isimli bir şahıstan şöyle nakledilen hadisi şerif te: "Ben, Resulullah peygamberliğe seçilmeden önce onunla bir anlaşma yaptım ve belli bir mekanda onunla buluşmak için sözleştim. Fakat daha sonra iki gün peş peşe verdiğim sözü unuttum ve üçüncü gün hatırlayıp söz verdiğim yere geldim. Hz. Muhammed (s.a.a) beni gördüğünde şöyle buyurdu: "Ey genç beni zor durumda bıraktın. Üç gündür ben burada (seni bekliyorum)!

Efendimiz sav bu sahabeye verdiği söz dolayısı ile 3 gün orada beklemiş ben bu nasihati tutarak zamanından evvel burada idim fakat bekletenler;

''Ahde (verilen söze) vefa edin; hiç şüphesiz ahitten (verilen sözlerden dolayı) hesap sorulacaktır."(İsra, 34)

''Onlar ki emanetlerine ve verdikleri sözlere sahip çıkarlar." (Mu'minun, 8)

"Yapmayacağınız sözü söylemeniz, Allah katında büyük bir günahtır." (Saf, 3)

Allah Resulü (s.a.a)'den nakledilmiştir: "Sözünde durmayan kimsenin dini olmaz."Hadisi şerif.

Allah ümmeti Muhammede kul hakkından sakınmayı öğrenmeyi nasip etsin inşallah...duaa..
Yerlerin ve göklerin sahibi yüce Allah'a emanet olun.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bizim Türk milletinin müzmin hastalıklarından bir tanesi de ifade ettiğiniz husustur. Her toplantımızda ifade ettiğiniz haller hemen hemen yaşanır. Bizde de olur toplantılar ve aylık rutindir hal böyle olmasına rağmen, saat 10:00'da toplantı var denilir, saat 10:30'lara gelmiştir toplantı başlamamıştır, başlasa da toplantıya gelen arkadaşlarımız devam etmektedir sonradan sonradan gelmeye çünkü geç kalmışlardır ve bu hal toplantı bitimine kadar da devam etmektedir. Valla bir şey diyemiyeceğim, bizim Türk milletinin kötü bir hastalığı bul. Rabb'im kaderimize yazmış, Avrupa'yı gördüm orada da toplantılarda bulundum ama Avrupa'nın halkının ifade ettiğim hususta "dakik" olduğunu gördüm! Toplantının başlama saatine 5 dakika vardır kimse gözükmez gibi ama 5 dakika sonra bila istisna herkes yerini almıştır. Nasıl yaparlar anlamadım!
Osmanlı'da ifade ettiğimiz hususun hassasiyeti bire bir fiilen yansıyormuş. O güzellikler günümüze kitaplarla tevarüs etmiş bizler de oradan bunları okuyoruz.
"Emanetlerine riayet edenlere" selam olsun.

Üst Alt