Hamile kadının oruç tutması

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm canım hocam,

Ben 5 aylık hamileyim normalde kesin tutucağım diyordum. Ama bugün hastahaneye gittim doktor hamilesin oruç tutma diyor. Bir yandan tutsam çocuğa bir şey olsa vicdan azabı yaşıyacam hani her şey ALLAH dan biliyorum ama kendimi çok suçlarım. Diğer yandan tutarsam rabbim güç kuvvet verir hiç bir şey de olmaz diyorum. Ama doktorum senin oruç tutman bebeğinin oruç tutması diyor 18 saat bebek aç susuz kalmasın dedi. Hocam bu konuda ne yapmalıyım. Bu arada ilk gün tutsam niyet etsem baktım tutamadım bozsam çok mu günah olur. Selametle...Hayırlı akşamlar...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mü'mine (Mü'min) mütahassıs bir doktor bunu ifade ediyorsa, Fakih de buna riayet eder. O zaman tutmayacaksın. Doğumdan sonraki süreçte ruhen ve bedenen tamamen iyileştiğinde tutamadığın günleri tutuverirsin. Bunun günahı da yoktur. Zaruretler mahzurluları mübah kılar. Allah yardımcınız olsun.

NOT

Doktorun, iman sahibi ve salih amellerini de ikmal eden biri olmalıdır... Bunların sözleri daha isabetlidir...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm canım hocam,
Gönül sızım hocam sizin yorumuz nedir .Doktorumun imanlı dindar olduğunu bilmiyorum ama sağlık ocağındaki ve devlet hastanesindeki doktorum tutma dedi.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Müslüman olmayana da itibar edilir, fetva vermiyor, tıp ilminin verileriyle sizleri bilgilendiriyor sağlığınız için. Lakin, insanlar, olmamalı ama oluyor, inançlarını somut verilerinin önüne de geçirebiliyor ondan dedim. Oruca düşman olan bir doktor, tıp ilminin önüne bu inancını geçirebiliyor. Dikkat edilmesi gerekir. Siz de öyle yapınız.

Üst Alt