Hamileyim ve oruç tutuyorum

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Gönül sızım,

Ben beş buçuk hamileyim ve oruç tuttum bugün ben bedenen iyiyim ama rabbimin emaneti nasıl bilmiyorum.Bir şey olurmu diye çok korkuyorum .Doktorum tutma dedi ama bebeğim sağlıklı hocam çok şükür bir sıkıntımız yok ne yapmalıyım hocam BEBEĞİME ALLAH KORUSUN BİR ŞEY OLURSA VEBALİ BANAMI.Ne yapcağımı bilimiyorum hocam ama orucumu hiç bırakmadım bırakmak da istemiyorum ve bugün orucum bedenen iyiyim ama yavrumu emanetimi merak ediyorum.En son doktora gittiğimde yolculuktan dönüp gitmiş ve yorgundum doktor o zaman biraz yorulmuşsun belli annnesi bol bol su iç dedi ama bebeğim çok şükür iyi ama ne yapcağımı bilemedim.ALLAH rızası için beni net bilgilendirirmisiniz çok ihtiyacım varrrr.Selametle....HAYIRLI RAMAZANLAR....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam, Hamile bir bayanın oruç tutmaması, orucunu kazaya bırakması demektir.
Hamileyken oruç tutmama gibi bir ruhsat var. Kendini iyi hisseden, bebeğine ve kendine bir zarar geleceği endişesi taşımayanlar oruç tutabilir,ama istemiyorsa da Allah bir kolaylık olarak tutmama ruhsatını da vermiş.

Enes bin Malik rivayetiyle: Rasulullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah yolcudan orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamile ve emzikliden de orucu kaldırmıştır.”

-Hamile ve emziklinin hükmü hastanın hükmü gibidir. Oruç tutmak onlara zor gelirse, tutmamaları meşru olur, buna güçleri yettiği zaman hasta gibi kaza etmeleri gerekir.

-Hamile ve emzikli kadınlar orucun çocuklarına bir zarar vermesinden korktukları zaman oruç tutmamaları caizdir.

Sonuçta Allah bu durumda hamile ve emzikliye ruhsat vermiş. Tutup tutmamak tamamen kadının kendi tercihi,kendi sağlik durumu ile ilgili.
Doğumunuz berekete vesile olsun.HAYIRLI RAMAZANLAR.... selametle..

duaa..

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH RAZI OLSUN CANIM HOCAM,

Hocam yalnız benim ilk hamileliğim ya bebeğime zarar veriyormuyum onun hakkına giriyormuyum diye endişem var bundan dolayı çok kötüyüm....

Gönül sızım...
Sonuçta Allah bu durumda hamile ve emzikliye ruhsat vermiş. Tutup tutmamak tamamen kadının kendi tercihi...bebeğime zarar veriyormuyum onun hakkına giriyormuyum diye endişeleriniz varsa tutmayın daha ne diyebilirim ki..............

Üst Alt