Hamileyken okunacak dua

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hamileyken okunacak dua. Hamilelerin okuyacagi dualar. Hamilelikte bebek için okunacak dua.
Selamun Aleyküm canım hocam .
Ben hamileyim dün öğrendim ve hala şoku üstümden atmış değilim. Hocam bebeğimin, emanetimin başta sağlıklı sonra ahlaklı, efendi, dindar, sakin, güzel yüzlü, güzel kalpli, rabbimin sevdiği bir kul olmasını çok istiyorum dua edermisiniz. Ve hocam sizden ricam anne rahminden doğumuna kadar hangi duaları okumalıyım, nasıl yapmalıyım bana düşen dualar hareketler düşünceler nelerdir. Duaları da yazabilirmisiniz hocam dualarınızı esirgemeyin canım hocam sizi çok seviyorum Allah için.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
masallahnasilyazilirfor.jpg

Ve Aleykümselam, canım Bebeğiniz mubarek ve hayırlı Olsun çok sevindim..
Çocuk, bebek eğitimi Anne Karnında Başlar!siz kendinizi eğitin,terbiye edin ki Bebeğinizde eğitilsin..

ilk, bebeğini dünyaya getirmeye hazırlanan bir Anne adayınin O hamilelik sürecinde yaşadiklari doğacak olan cocuğun bütün geleceğini etkilediğini biliyormu idiniz ?

Ben bu bebeğe nasıl bakacağım, ya erken doğarsa, ay niye bugün kıpırdamadı bir sorun mu var, ya düşük yaparsam, ya doğuramazsam, ya eşim artık beğenmezse,
vs. vs. gibi duygusu ve düşüncelerden oluşan korkularla, huzursuz geçecek bir hamileliğin ve
cocuğun ilk kişilik ve duygu temelleri atılmış olur.

Bu hamilelik döneminin ilk aylarında, zaten geldiği yeri anlama ve alışma telaşında olan bebeğin karmaşık duygularına, bir de annenin,
mutsuz ruh hali ,şoku eklenince, bebek tümüyle rahatsız olur ve bunu da annesini rahatsız ederek göstermeye başlar. Anne adayı ise, bebek tarafından
verilen bu tepkileri fiziksel problemler olarak hisseder.

Anne tüm duygu yoğunluklarını tek başına yaşadığını düşünürken, aslında onunla beraber yol alan, her yiyip içtiğinden olduğu kadar
her yaşadığı duygudan da beslenen bebek, tüm bunlardan etkilenir ve anneye sinyaller göndermeye başlar...

Zaman ilerledikçe, anneyi olduğu kadar çevresindeki tüm olan biteni ve hatta konuşulanları bile iyice anlamaya başlayan Anne karnındaki bebek,
annenin hangi durumlardan iyi ya da kötü etkilendiğini, bu durumların ne olduğunu ve annenin bunlara nasıl bir tepki verdiğini ezberler.

Fiziksel olarak gelişen bebek, duygularını da oluşturmaya başladığından, annenin tüm mutlu ve mutsuz olduğu durumları kendine mal etmeye, yani,
bunu kendine bir yaşam biçimi olarak seçmeye başlar ve bunu bilinc altina kaydeder.
Anne Karnında öğrenilen tüm duygular gelecekteki yaşam bicimini belirleyen ana kıstaslardır.

Sevgisizlikten doğan Korkular başka korkuları da kendine çeker ve yeni Korkular oluşturur. Anne adaylarının öğrettiği tüm korkular,bilinçsizce, çocuğuna aktardıklarıdır...

Peki, bebeğini daha kucağına almadan onun ruhundaki müslümanlık tohumunu sulamaya başlamak isteyen bir anne neler yapabilir?

Yapılan bir araştırmada bebeklere anne karnında Kur’an’dan bir sayfa dinletilmiş, doğum sonrası çocukların daha önce hiç duymadıkları başka bir sayfaya oranla anne karnındayken dinledikleri sayfayı daha kolay ezberledikleri tespit edilmiştir. Bu tecrübe dikkate alınmalı ve anne Kur’an okumalarını çoğaltmalıdır.

Anne, bebeğini uygunsuz sözlerin söylendiği ortamlardan da uzak tutmalıdır. Dedikodunun kol gezdiği, günahın konuşulduğu sohbet meclisleri hem Allah için hem de savunmasız bebek için terk edilmelidir.

“Kalbler ancak Allah’ı anmakla huzura kavuşur. “(Rad,28) ayetine binaen Allah’ı daha fazla anmak; zikri, hamdı çoğaltmak annenin iç huzurunu artıracağından bu, dolaylı olarak bebeğin huzuruna da katkısı olacaktır.

Baba ailenin reisi konumundadır. Reise düşen, evdeki huzuru dengede tutmaktır. Hamilelik döneminde annenin huzursuzluğunun bebeği etkilediği bilinen gerçeklerdendir. Bu konuda baba, annenin hassaslaşan duygularını anlamalı ve aile saadetinin kökleri derinleştirilmelidir.

Gündüzü ve geceyi birbirinden ayırt eden bir bebekten bahsediyorsak teheccüd annenin kaçırmaması gereken fırsatlardan biridir. Bebek şüphesiz gece vakti hareketlenen annesinin bedenini hissedecektir.

Tüm bu öneriler anne karnındaki bebeğe yoğun bir eğitim vermek şeklinde bir kalıba asla dökülmemelidir.
Burada amaç duyularının açık olduğunu bildiğimiz bebeğin bilinçaltına ulaşmak, onu hazırlamaktır. Tıpkı tohuma hazır hale getirmek için toprağı sürmek, misafir gelmeden önce sobayı yakıp evi hazır etmek gibi..

bebeğin sağlığını olumsuz etkileyecek fiil,haal, hareket, besin, içeceklerden uzak olmalı; haram lokma yememelidir muhakkak..Ne yersek yiyelim ne içersek içelim vücudumuz o besinlerin ,içeceklerin muhtevasında var olan mineralleri bedenimizde ,ve bebeğimizin,karakterinde duygu ve hareketlerinde,hayatimizda yansımaları etkilerini görürüz ! O yüzden Ne Yediğimize ,ne söylediğimize ,NeY-i ve Nereden aldiğimiza Dikkat Edelim.. ...
bebeğinize her daim dua edin...

Kur’an okumayı çoğaltan, günah ortamlarından uzak duran, zikir ve duayı âdeta çağlayana dönüştüren, nefsiyle iki kişilik mücadeleye giren anne-baba, kendi ruh dünyalarını da pir ü pak yapacaklardır böylelikle. Sorumluluğumuz çocuklarımıza sadece namaz, oruç, zekât öğretmek değil, neslimizi cehennemden korumaktır, ağırdır, ciddidir. Gayret bizden, sonuç Allah’tandır. Vesselam

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/30076-cile-gurbethane.html

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun canım hocam peki kurandan dualar verebilirmisiniz ?Ben emanetimin tamamen islam fıtratı üzerinde doğmasını yaşamasını ve ölümününde öyle olmasını istiyorum annesi gibi günahkar değil :(

Üst Alt