Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Hamsili Patates Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42697" data-attributes="member: 1043"><p><span style="color: Red">Hamsili Patates Dolması.. </span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">MALZEMELER</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1/2 kilo hamsi</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1,5 kilo iri patates</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1/2 domates</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">1/2 kuru soğan</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">maydanoz</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">kırmızı biber</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">salça</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">tuz</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">HAZIRLANIşI</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hamsileri iyice temizleyin. Kılçıklarını çıkartın. </span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Patatesleri soyun içlerini dolma olacak şekilde oyun. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hamsileri bir kapta tuzlayın, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biberle karıştırın. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Zevkinize göre diğer baharatları da kullanabilirsiniz. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Eğer hamsilerin tuzu eksik ise bu aşamada tuz ilave edebilirsiniz. Domatesleri yuvarlak bir biçimde kesin. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup üstüne soğan maydanoz baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatın ve bir tepsiye dizin.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Tepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı sürün ve tepsiyi sıcak bir fırına sürün. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">20 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın ve servis yapın. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42697, member: 1043"] [COLOR=Red]Hamsili Patates Dolması.. [/COLOR] [FONT=Verdana][SIZE=3]MALZEMELER 1/2 kilo hamsi[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] 1,5 kilo iri patates 1/2 domates 1/2 kuru soğan maydanoz kırmızı biber salça tuz HAZIRLANIşI[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Hamsileri iyice temizleyin. Kılçıklarını çıkartın. [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Patatesleri soyun içlerini dolma olacak şekilde oyun. Hamsileri bir kapta tuzlayın, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biberle karıştırın. Zevkinize göre diğer baharatları da kullanabilirsiniz. Eğer hamsilerin tuzu eksik ise bu aşamada tuz ilave edebilirsiniz. Domatesleri yuvarlak bir biçimde kesin. Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup üstüne soğan maydanoz baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatın ve bir tepsiye dizin. Tepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı sürün ve tepsiyi sıcak bir fırına sürün. 20 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın ve servis yapın. [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Hamsili Patates Dolması
Üst
Alt