Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Hangi çorba neye'iyi geliyor..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 36236" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 12px">Sofralarımızdan hiç eksik olmayan, Türk mutfağının başlıca yemeklerinden çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi binbir derde çare olduğunu biliyor musunuz?</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Domates Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span>Domatesin enerji değeri (kalorisi) azdır. Bir orta boy domatesle en fazla 25-30 kalori alırsınız. Domates ve domates ürünlerinin kilo yönetimini kolaylaştırmasının bir nedeni de budur.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Domates lif zenginibir besindir. Lif bakımından zengin beslenme; kolesterol kan şekerine destek olur.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kan basıncını azaltır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kansere karşı korur.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kilo yönetimini kolaylaştırır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kansızlıkla mücadelede yardımcıdır.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Tarhana Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Sindirimi kolay, besleyici değeri yüksek, iştah açıcı ve bağırsak florasını düzenleyici özellikleri olan bu ürünümüzün özgün nitelikleri korunmalı. </span></p><p><span style="font-size: 12px">* İştah açıcı özelliği ile, bebek ve çocuklara, nekahat dönemindeki hastalarla, halsiz ve zayıf insanlara güç kazandırıcı, iyileştirici ve besleyici olarak da tarhana veriliyor.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Mercimek Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px">Mercimek Kırmızı tanelileriyle yapılan çorbasını severek içtiğimiz; yeşil taneleriyle hazırlanan salata yemek ve köftesini afiyetle yediğimiz doğal protein kaynağı Mercimek bitkisi Baklagiller’dendir. Yukarıda görüldüğü gibi yüksek oranlı besin değerleri olan mercimek bu özelliğinin yanı sıra;</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür: Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek şeker hastaları için değerli bir besindir: Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Brokoli Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px">Besin olarak en yararlı sebzelerden biri olan brokolinin faydaları;</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Brokoli içerdiği maddeler açısından insan sağlığı üzerinde çok faydalıdır. Vitamin değerleri açısından; A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Antibiyotik özelliğe sahip olan brokoli, bu yönüyle prostatitis'e (prostat enfeksiyonu) karşı çok etkindir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Hiç bir antibiyotik yoktur ki bağışıklık sistemimizi zayıflatmasın. İşte brokolinin önemi bu noktada ortaya çıkmaktadır; aynı zamanda hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte hemde antibiyotik vazifesi görmektedir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Ezogelin Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Mercimek çorbasından pek farkı olmayan Ezogelin çorbası, soğuk kış günlerinin en güzel çorbası...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Gözlere de yararlıdır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Mercimeğin kalori değeri de yüksektir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Enerji verir ve yorgunluğu giderir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kansızlara faydalıdır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Anne sütünü attırır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kalp krizi riskini azaltır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Yayla Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler. Karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için yoğurt ideal bir besindir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirdirir. Bu özelliği nedeniyle yoğurt vücudu kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan korur.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfordan oldukça zengin bir besindir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt büyüme gelişme çağında diş ve kemik gelişimini hızlandırır, raşitizmden korur, kemikleri güçlendirir ve kırılmaları önler.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yoğurt, bebeklere altıncı aydan sonra ek olarak verilen ilk besinlerden biridir. Böylece bebeklerin kemik ve diş gelişimine yardımcı olur. Bağışıklık sistemlerini güçlendirir. Bağırsaklarda faydalı mikropların oluşumunu hızlandırır, ishalden korur.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Tavuk Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Tok kalmanızı sağlar.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Tavuk sulu sebze çorbaları, nötrofil ismi verilen iltihap hücrelerini engelliyor. (Nötrofiller, solunum yollarında muküs salgısını artırarak öksürük, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı gibi hastalık belirtilerinden sorumlu tutulan hücrelerdir.)</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Tavuk ve piliç, protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Güç ve enerji verir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kolestrol yapmaz. Yaşlılar, bol bol tavuk eti yiyebilirler.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kırmızı ete göre daha düşük oranda yağ içeren tavuk eti tüketmek ise kalp krizi riskini yüzde 19 oranında azaltıyor.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Mantar Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* İçerdiği Protein değeri sayesinde etin yerini tutar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır.* Göze ve vücuda kuvvet verir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Öğrenme yeteneğini arttırır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yorgunluğu giderir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Ispanak Çorbası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span>* Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yorgunluğu giderir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Zihni kuvvetlendirir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">* Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Sindirimi kolaylaştırır.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* İdrar söktürücüdür.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Hemoroite (Basur) iyi gelir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kemikleri ve dişleri güçlendirir.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Kolesterolü düşürür.</span></p><p><span style="font-size: 12px">* Şeker hastalarına yararlıdır.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">Alıntı... </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 36236, member: 1043"] [SIZE=3]Sofralarımızdan hiç eksik olmayan, Türk mutfağının başlıca yemeklerinden çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi binbir derde çare olduğunu biliyor musunuz? [COLOR=red]Domates Çorbası [/COLOR]Domatesin enerji değeri (kalorisi) azdır. Bir orta boy domatesle en fazla 25-30 kalori alırsınız. Domates ve domates ürünlerinin kilo yönetimini kolaylaştırmasının bir nedeni de budur. * Domates lif zenginibir besindir. Lif bakımından zengin beslenme; kolesterol kan şekerine destek olur. * Kan basıncını azaltır. * Kansere karşı korur. * Kilo yönetimini kolaylaştırır. * Kansızlıkla mücadelede yardımcıdır. [COLOR=red]Tarhana Çorbası [/COLOR] * Sindirimi kolay, besleyici değeri yüksek, iştah açıcı ve bağırsak florasını düzenleyici özellikleri olan bu ürünümüzün özgün nitelikleri korunmalı. * İştah açıcı özelliği ile, bebek ve çocuklara, nekahat dönemindeki hastalarla, halsiz ve zayıf insanlara güç kazandırıcı, iyileştirici ve besleyici olarak da tarhana veriliyor. [COLOR=red]Mercimek Çorbası [/COLOR] Mercimek Kırmızı tanelileriyle yapılan çorbasını severek içtiğimiz; yeşil taneleriyle hazırlanan salata yemek ve köftesini afiyetle yediğimiz doğal protein kaynağı Mercimek bitkisi Baklagiller’dendir. Yukarıda görüldüğü gibi yüksek oranlı besin değerleri olan mercimek bu özelliğinin yanı sıra; * Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür: Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar. * Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek şeker hastaları için değerli bir besindir: Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür. * Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. [COLOR=red]Brokoli Çorbası [/COLOR] Besin olarak en yararlı sebzelerden biri olan brokolinin faydaları; * Brokoli içerdiği maddeler açısından insan sağlığı üzerinde çok faydalıdır. Vitamin değerleri açısından; A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir. * Antibiyotik özelliğe sahip olan brokoli, bu yönüyle prostatitis'e (prostat enfeksiyonu) karşı çok etkindir. * Hiç bir antibiyotik yoktur ki bağışıklık sistemimizi zayıflatmasın. İşte brokolinin önemi bu noktada ortaya çıkmaktadır; aynı zamanda hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte hemde antibiyotik vazifesi görmektedir. [COLOR=red]Ezogelin Çorbası[/COLOR] Mercimek çorbasından pek farkı olmayan Ezogelin çorbası, soğuk kış günlerinin en güzel çorbası... * Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. * Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. * Gözlere de yararlıdır. * Mercimeğin kalori değeri de yüksektir. * Enerji verir ve yorgunluğu giderir. * Kansızlara faydalıdır. * Anne sütünü attırır. * Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. * Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. * Kalp krizi riskini azaltır. * Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. [COLOR=red]Yayla Çorbası[/COLOR] * Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler. Karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için yoğurt ideal bir besindir. * Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirdirir. Bu özelliği nedeniyle yoğurt vücudu kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan korur. * Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. * Yoğurt tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur. * Yoğurt karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfordan oldukça zengin bir besindir. * Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. * Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. * Yoğurt büyüme gelişme çağında diş ve kemik gelişimini hızlandırır, raşitizmden korur, kemikleri güçlendirir ve kırılmaları önler. * Yoğurt, bebeklere altıncı aydan sonra ek olarak verilen ilk besinlerden biridir. Böylece bebeklerin kemik ve diş gelişimine yardımcı olur. Bağışıklık sistemlerini güçlendirir. Bağırsaklarda faydalı mikropların oluşumunu hızlandırır, ishalden korur. [COLOR=red]Tavuk Çorbası [/COLOR] * Tok kalmanızı sağlar. * Tavuk sulu sebze çorbaları, nötrofil ismi verilen iltihap hücrelerini engelliyor. (Nötrofiller, solunum yollarında muküs salgısını artırarak öksürük, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı gibi hastalık belirtilerinden sorumlu tutulan hücrelerdir.) * Tavuk ve piliç, protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır. * Güç ve enerji verir. * Kolestrol yapmaz. Yaşlılar, bol bol tavuk eti yiyebilirler. * Kırmızı ete göre daha düşük oranda yağ içeren tavuk eti tüketmek ise kalp krizi riskini yüzde 19 oranında azaltıyor. [COLOR=red]Mantar Çorbası[/COLOR] Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur. * İçerdiği Protein değeri sayesinde etin yerini tutar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır.* Göze ve vücuda kuvvet verir. * Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. * Öğrenme yeteneğini arttırır. * Yorgunluğu giderir. * Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir. * Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir. [COLOR=red]Ispanak Çorbası [/COLOR]* Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. * Yorgunluğu giderir. * Zihni kuvvetlendirir. * Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. * Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır. * Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir. * Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir. * Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir. * Sindirimi kolaylaştırır. * İdrar söktürücüdür. * Hemoroite (Basur) iyi gelir. * Kemikleri ve dişleri güçlendirir. * Kolesterolü düşürür. * Şeker hastalarına yararlıdır.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Alıntı... [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Hangi çorba neye'iyi geliyor..
Üst
Alt