Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Hangi yemek hangi etle pişirilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Hasret" data-source="post: 57068" data-attributes="member: 160"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Yemek pişirmede etin önemli bir yeri var. Kırmızı etler Türkiye'de koyun ve sığır eti olarak iki ana sınıfa ayrılır. Bu çeşitlere kuzu ve dana da katılabilir.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Daha körpe olan hayvanlar daha çabuk pişer. Buna göre farklı etlerde farklı pişirme teknikleri uygulamak gerekir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Etler sadece cinsine göre değil, etin hayvanın hangi kısmından elde edildiğine göre de çeşitlilik gösterir.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Büyükbaş hayvanlarda her parça farklı bir et yemeği için kullanılır. Danalarda göğüs ve böğür bölgelerinden hem kızartmalık hem haşlamalık et çıkarken, koyunlarda böğür ve boyun bölgesi kızartma ve haşlama için uygundur.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Dana eti</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kızartmalık: Ense, omuz-kürek, bacak</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Hafif kızartmalık: Sırt ve but</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Haşlamalık: Baş, ön ve arka ayaklar</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kızartmalık ve haşlamalık: Göğüs ve böğür</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Koyun eti</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kızartmalık: Omuz, but</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Hafif kızartmalık: Sırt</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Haşlamalık: Göğüs</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kızartmalık ve haşlamalık: Boyun, böğür</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Sığır</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kızartmalık: Kürek, but</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Hafif kızartmalık: Rozbif, file</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Haşlamalık: Yassı kaburga, sırt kaburga, göğüs, böğür, ayak</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kızartmalık ve haşlamalık: Ense, omuz, sırt kaburga</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hasret, post: 57068, member: 160"] [SIZE=3][FONT=Georgia]Yemek pişirmede etin önemli bir yeri var. Kırmızı etler Türkiye'de koyun ve sığır eti olarak iki ana sınıfa ayrılır. Bu çeşitlere kuzu ve dana da katılabilir. Daha körpe olan hayvanlar daha çabuk pişer. Buna göre farklı etlerde farklı pişirme teknikleri uygulamak gerekir. Etler sadece cinsine göre değil, etin hayvanın hangi kısmından elde edildiğine göre de çeşitlilik gösterir. Büyükbaş hayvanlarda her parça farklı bir et yemeği için kullanılır. Danalarda göğüs ve böğür bölgelerinden hem kızartmalık hem haşlamalık et çıkarken, koyunlarda böğür ve boyun bölgesi kızartma ve haşlama için uygundur. Dana eti Kızartmalık: Ense, omuz-kürek, bacak Hafif kızartmalık: Sırt ve but Haşlamalık: Baş, ön ve arka ayaklar Kızartmalık ve haşlamalık: Göğüs ve böğür Koyun eti Kızartmalık: Omuz, but Hafif kızartmalık: Sırt Haşlamalık: Göğüs Kızartmalık ve haşlamalık: Boyun, böğür Sığır Kızartmalık: Kürek, but Hafif kızartmalık: Rozbif, file Haşlamalık: Yassı kaburga, sırt kaburga, göğüs, böğür, ayak Kızartmalık ve haşlamalık: Ense, omuz, sırt kaburga[/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Hangi yemek hangi etle pişirilir?
Üst
Alt