hastalığa sabredip dua etmek

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a değerli hocalarım ve islamiforumlar ailesi :tamam:.

Ben birşey sormak istiyorum çok hastayım (ağır bir grip geçiriyorum)ama buna sabredip şikayet etmeden dua edip sabretmek benim günahlarımdan kurtulmama vesile olur mu? Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Eklyn_Bayram_id_8093835711.jpg

Aleykum Selam Geçmiş Olsun Nazli cicegim..
Hastalık ,grip nedir ki yürekte sevgi olunca hersey atlatılır!!
Grip virusu dedigin ne ki omru kelebekler kadardir!!
3 gun 5 gun sonra Anneesinin Nazli Kuzusu ayaklanir...

Her şey Allah’tandır.Saglik da Hastalik da!! Sabretmekten başka çare yoktur.
Allahü teâlâ sabredenle beraberdir. Sabredenlerin gideceği yer Cennettir.
Hastalıklar kimine rahmet kimine zahmettir..Sevdiginden geldigini bilince kolaylasir ve rahmet olur...

Sağlığınizin kıymetini bilirsiniz..
İster kolayca tedavi edilebilsin, ister çok uzun sürsün tüm hastalıkların bize kazandırdıkları ve mesajları vardır.

Bir kere sonsuz şefkat ve merhamet sahibi olan Rabbimiz, hastalıkları bize işkence etmek için veriyor değildir.
O bizim acı çekmemizden ve ağlamamızdan memnun olmaz. Sürekli mutlu ve sevinçli olmamızı ister. Buna rağmen başta en sevdiği insanlar olan
peygamberlere hastalıkların en ağırını verdiğine göre; bunda başka rahmet tecellileri vardır.

Hem yarattığı her şeyde sayısız hikmetler bulunan O Hakîm–i Mutlak, hastalığı boş, anlamsız, sebepsiz ve gayesiz olarak vermiş olamaz.
Elbette hastalıklarda çok hikmetler ve gayeler vardır.

Hastalık her şeyden önce Rabbimizin bize verdiği nimetlerin değerini takdir etmemize vesile olur. Midemize, kalbimize, gözümüze gelen bir hastalık
bu organlarımızın ne kadar kıymetli ve sağlıklı yaşamanın büyük bir nimet olduğunu anlatır bize. Böylece sayıları belki de yüzü bulan maddî ve manevî
organlarımızın ve duygularımızın paha biçilmez değerde olduğunu anlar, bunları bize ihsan eden Zat–ı Zülcelâle sonsuz şükrederiz.

18 sene hastalık çeken ve sabır kahramanı olarak bilinen Hz. Eyyûb Aleyhisselâm'a, "Hastalığın geçmesi için Cenab–ı Hakka dua etsen olmaz mı?"
diye soran hanımına verdiği cevap ne kadar ibretlidir:

"Benim bolluk ve refah içinde yaşadığım müddet 80 yıldır. Çekmiş olduğum darlık ve sıkıntılı zaman ise, daha bu süreye ulaşmamıştır.
Bu durumda ben Allah'tan utanırım. Ona bu hâlin üzerimden gitmesi için nasıl dua ederim..."
Demek her hâlimizde hastalığı verene şükretmemiz gerekmektedir.

Hastalık aynı zamanda günahların affına ve sevapların kazanılmasına vesiledir.
Hadislerde, her hastalığın günahları affettirdiği, bir insanın kendi gayretiyle ulaşamayacağı makamlara yücelttiği belirtilir.
Hatta âhirette bazı kimselerin, hastaların ulaştığı makamları görünce, "Keşke dünyada iken biz de bu musibetlere uğrasaydık." diyecekleri anlatılır.

Madem dünya hayatı gelip geçicidir, önemli olan sonsuz âhiret hayatıdır. Bakî meyveler veren hastalıktan şikâyet etmek değil, sabretmek,
belki bir şekilde memnun olmak gerekir.

Hem küçük büyük herhangi bir hastalığa yakalanan kimse, Allah'ı ve âhireti daha çok düşünür. Dünya heveslerine ve eğlencelerine dalmaz.
Bu netice ise, dünyalar verilse hiçbir şekilde yerini dolduramayacak kadar büyük bir kazançtır.
Kişinin, gelip geçici ve aldatıcı hayata dalmayıp sonsuz hayatına yönelmesinden daha önemli ne olabilir?
Daima sabır, şükür, dua ve arayışla morali yüksekTUTUN kardesim ..tekrardan GECMIS OLSUN ....

acilangul1

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
çok teşekkür ederim, güzel dilekleriniz ve çiçekleriniz için sırıtık.:,
her zaman ki gibi yine çok güzel yazmışsınız... çok şükür grip dediğimiz hastalık nedir ki gelip geçer ama ben yinede şikayet edip ağlayıp sızlanmak istemiyorum. Allahımdan geldi ben bu halde şükredip onun rızasını kazanmak ve sevdiği kullardan olmak istiyorum çok istiyorum gerçekten ama elimden çok fazla birşey gelmiyor gibi hissedip çok üzülüyorum dfrt..agla..:,

Üst Alt