Hastalık sonrası stres ve kaygı

serife1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hastalık sonrası stres ve kaygı
Mrb. Ben geçen mayıs ayında kulaklarımdan rahatsızlandım. Basınç vardı kulaklarımda ve ara ara dengesizlikler yaşıyordum. Doktora gitmedim geçer mi diye, geçmedi. Ekim ayının sonunda gittim. Çalıştıgım yerde benle benzer şikayetleri olan arkadaslar vardı. Onlardan hastalıklarını dinledim. Netten sayısız çok kötü yorumlar okudum. Bu sırada doktor bana tuzsuz yemem gerektiğini söylemişti. Ve ilaçla tedaviye başladık. Başladık ama benim psikolojim sıfırdı.bNamaz kılıyordum kıldıgımdan,bduamdan birşey anlamıyordum,bufak bir çocugum var onu bile gözüm görmüyordu,bmidem bulanıyor ve hep en kötüsünü, geleceği düşünüyordum. İnanın bende çınlama falan yoktu ama millete var oldugunu bildigim için psikolojik olarak kendimi dinledim ve bir frekans tutturdum. Tüplü tv lerin tüpten çıkan seslerini bile duyar oldum. 2-3 hafta ölü gibiydim. Sürekli hastalık ve ses dinliyordum. Sonra psikayatra gittim daha da kötü oldum çünkü daha çok korktum kafayı mı yiyorum ben diye. Sonrasında namazlarımı daha fazla kılmaya başladım, çok fazla şeytan kahredici dualardan okudum akşam sabah, kendimi sakinleştirdim. Derken düzeldim gibi oldu. En azından ses dinlemeyi bıraktım ve daha az duyar oldum araba vs. seslerini.

Sonra ben adet oldum. O ara namaz kılamadım. Dua da etmedim. Bir de baktım ben yine ses dinlemeye başladım.Yapmamam gerektigini bildigim halde kaygı ve korku kaplandım. Ruhum daralıyor dedim ama çare bulamadım. Şimdi bunları anlatmamın sebebi hala benzer şikayetlerim var, hala kulagımdan ses geliyor mu diye, ya ilerlerse, ya şu olursa, ya daha çok hasta olursam gibi şeyler düşünüyorum ve şeytandan oldugunu biliyorum. Bu arada psikaytrda tedaviyi de bıraktım. Çünkü hepsi geçici çözüm. Benim ihtiyacım olan hakiki bir iman ve de düştüğümde moral olacak insanlar. Benim malesef yakınlarım hep hastalıklı ve kimse bu konuda yardımcı olamıyor bana. Bir ara sadece ben mi böyleyim, acaba insanlar hiç hasta olmuyorlar mı, herkes mutlu ben niye böyleyim diyordum. Şükür o kötü fikirlerden arındım sayılır. Sizlerin manevi desteğine ihtiyacım var. Lütfen yardımcı olun. Ve hatta mümkünse bayanlardan dini konuda bana ablalık, kardeşlik yapacak birileri varsa benimle iletişime geçsin. Ben islam yolunda çok ilerlemek ve iyi yerlere gelmek istiyorum. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm Şerife kardeşim,

Anladığım kadarıyla çoğu şeyin farkındasın..
Bize söz düşmüyor zaten! ;)

Benim sana tek tavsiyem; her ne halde olursan ol zikiri dilinden düşürme, sana en büyük faydayı zikir sağlar..

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim...

En etkili zikir, Allah şifa versin kardeşim..

serife1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sağol kardeşim amin inşallah.
Bu arada ''gönül sızım'' önceden benim bir rüyamı yorumlamıştı sağ olsun. Az önce onun burda olmadıgı gibi birşey okudum senin yazdıgın. Nerde? inşallah olumsuz birşey yoktur.

Üst Alt