Hayat mümine hep acı mı çektirir ?

lixt1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bugün cumada ellerimi açtım Allahım bana kavga,huzurumu kaçırak bir şey verme mutluluk ve huzur ver,onurumu kıracak her türlü şeyden uzak tut dedim.Bu duadan 15 dk sonra yolda yürürken öyle çok ta haşir neşir olmadığım birini gördüm selam verdim o da küfürlü konuştu(napiyosun lan ....) benimde bir huyum vardır küfürlü konuştun mu hemen çok agresifleşir sinirlenir yumruk atmaya kadar götürmeye çalışırım olayı bende sinirli bir bakışla altta kalmayacak bir biçimde bir küfür ettim sonra sinirli sinirli baktım çocuğa ve çektim gittim şimdi Allah beni neyle sınıyor ? Benim bu yolu seçmeyeceğimi bile bile neden sürekli bu tarz olaylarla karşılaşıyorum ? Ben ne zaman pürüzsüz en azından bu tarz olaylardan uzak bir hayatım olacak ? İlla isyan mı edeyim illa şeytani işlerle mi uğraşayım ? Oldukça sinirliyim ve ne yapacağımı bilmiyorum bu yüzden sizlerden yol göstermenizi rica ediyorum kalkıpta bana sen şöylesin böylesin demeyin hiç üşenmeden aylarca bu postta tartışırım.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim,
Çok güzel bir soru sormuşsun, senin bu sorun benim aklıma şu hadisi şerifi getirdi...

Hz. Muhammed (s.a.v) efendimiz buyurdu ki;
“Dünya müminin zindanı, kâfirin cennetidir.”

“Allah Cebrail'i, bana gönderdiği suretlerin en güzelinde indirdi. Cebrail şöyle dedi: Ey Muhammed, yüce Allah sana selâm söylüyor ve şöyle buyuruyor:

“Ben dünyaya, dostlarım için acı, bulanık, dar ve sıkıntılı olmasını vahy ettim. Tâ ki, Bana kavuşmayı özlesinler. Ben dünyayı dostlarım için bir zindan, düşmanlarım için de bir Cennet olarak yarattım.” (suyuti)

Senin için araştırdım bunları buldum, oku bak ne kadar etkileyici, düşündürücü şeyler söylemiş Efendimiz....

Abdullah b. Muğaffel radıyallahu anh’dan rivayete göre o, şöyle demiştir:

“Bir adam, Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme;
“Ey Allah’ın Resûlü! Ben seni gerçekten seviyorum” dedi. Resûlullah, “O söylediğin söze dikkat et” buyurdu. Adam tekrar; “Ben seni gerçekten seviyorum” deyince Resûlullah (s.a.v.), “Söylediğin söze iyi dikkat et, ciddi misin?” buyurdu. Adam da “Vallahi seni gerçekten seviyorum” diyerek üçüncü sefer aynı sözü tekrar etti. Bunun üzerine Resûlullah, şöyle buyurdu:

“Eğer beni seviyorsan fakirliğe karşı bir kalkan hazırla. Çünkü fakirliğin beni seven kimseye gelmesi, selin durak yerine akması gibi hızlıdır.” (Tirmizi, Zühd, 36)

Hadis mana açısından sahihtir. Çünkü iman ve sevgi bir iddiadır. Her iddia da doğruluğunun kanıtlanması için ispat ister. İspat ise başa gelecek olana sabretmekle olur.

Bu hadisi açıklayan diğer hadisler şöyledir:
Sa’d radıyallahu anh’dan rivayete göre o, şöyle demiştir:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme, insanların hangisinin belasının/yıpratıcı imtihanının daha ağır olduğunu, sordum. Buyurdular ki:
“Önce Peygamberler, sonra onların peşinden yaşantı olarak Peygambere yakın olanlar, sonra onlara yakın olanlar… Kişi dindarlığı oranında yıpratıcı imtihana uğratılır. Dininde sağlam ise imtihanı ağırlaştırılır. Dininde gevşek ise dindarlığı oranında imtihana uğratılır. İmtihan, kulun peşini bırakmaz; sonunda kul uğradığı imtihanlarla üzerinde günah kalmayıncaya kadar günahlarından temizlenmiş olur.” (Tirmizi, Zühd, 56)
“Mükâfatın büyüklüğü, yıpratıcı imtihanın büyüklüğüne bağlıdır. Allah bir toplumu sevdiğinde onları değişik şekillerde imtihana tabi tutar. Kim razı olursa Allah’ın rızasını kazanır. Kim de kızar, kırgınlık gösterirse Allah da o kimseye kızar.” (Tirmizi, Zühd, 56)
Alıntı: fetva.net

İnşallah faydalı olur kardeşim....

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
selamun aleyküm.
Allah'ı seviyorum diyorsan, davanda haklı olduğunu göstereceksin dünya'da ne imtihanlar var en hayırlısını Allah bilir imtihan daha çocukken başladı hayat boyu devam edicek çeşit çeşittir en kolay gözükeninden en zor gözükene kadar

"Bu dünyada neyi çok istersen o senin imtihanındır." Hz. Mevlana
“Zor diyorsun. Zor olacak ki imtihan olsun.” Mevlana

Sahâbelerden Abdullah diyor ki: ‘Rasulullah’ın huzuruna girdim; Yâ Rasulallah, dedim, çok ateşin var. “Evet dedi, “Ben sizden iki kişinin hastalığı kadar hastalanırım.” Ben: ‘Şu halde, senin için ecir vardır’ deyince buyurdu ki: “Evet, aynen öyle. Hiçbir müslüman yoktur ki, ona bir diken ve daha küçük bir şey de olsa eziyet veren bir şey isâbet etsin de, Allah o şeyi, ağacın yapraklarını dökmesi gibi, o müslümanın günahlarına keffâret kılarak günahları ondan dökmesin.” (Buhâri; Askalânî, S. Buhâri Şerhi, c. 10, s. 111)

Habbâb İbnu'l-Eret (r.a.) anlatıyor: "Rasulullah (s.a.s.) Kâbe'nin gölgesinde bir bürdeye yaslanmış otururken, gelip (müşriklerin yaptıklarından) şikâyette bulunduk: "Bize yardım etmiyor musun, bize duâ etmiyor musun?" dedik. Şu cevabı verdi: "Sizden önce öyleleri vardı ki, kişi yakalanıyor, onun için hazırlanan çukura konuyor, sonra getirilen bir testere ile başının ortasından ikiye bölünüyordu. Bazısı vardı, demir taraklarla taranıyor, vücudunda sadece et ve kemik kalıyordu. Bu yapılanlar onları dininden çeviremiyordu. Allah'a kasem olsun Allah bu dini tamamlayacaktır. Öyle ki, bir yolcu devesine bindimi San'a'dan kalkıp Hadramût'e kadar gidecek, Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmayacak, koyunu için de sadece kurttan korkacak. Ancak siz acele ediyorsunuz." (S. Buhârî, Menâkıbu'l-Ensâr 29, Menâkıb 25, İkrâh 1; Ebû Dâvud, Cihad 107, hadis no: 2649; Nesâî, Zînet 98, 8/204; K. Sitte, 9/548)

Allahü teâlâ buyurdu ki: “Kimisi ancak zengin olmakla imanını kurtarabilir. Eğer o fakir olsa idi, [fakirliğe sabredemez] küfre girerdi. Kimi de ancak fakir olmakla imanını kurtarabilir. Eğer o zengin olsaydı, [mal onu azdırır] küfre giderdi. Kimi de ancak sıhhatli olmakla imanını kurtarabilir. O hasta olsaydı, [hastalığa sabredemez] küfre düşerdi. [Bunun için genelde müslüman kulumun hakkında ne hayırlı ise onu veririm"] [Hatib]

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, özüne sağır, gaflet ehli eski arkadaşlarının dili bu, ya coban olursun hidayetin Allahtan arkadasinin kendinden kendine oldugunu bilerek, ya da selam der gecersin, dua edersin. Mesela gecen gun kiracim hem suclu hem guclu habersiz tasinmis, anahtari getirdi. Bir guzel lanet okuyup gitti. Ben bundada kirasini odemedigi 3 aylik hallerde muhlet verdim her konuda incitmedim, rahatsiz etmedim. Degerinin 150 tl altina ev verdim. Lanet okuyup gitti. Helallik almadan nereye yahu desende duyan yok. Allah hidayet versin.. iyilik yap denize at balik bilmesse halik bilir. Gonlum rahat vicdanim rahat ertesi gunede eve yeni kiraci bulduk...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah, hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah, hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi...
karşılaştığımız insanlara da hayırlarına da vesile olabilmemizi Rabbim nasip eylesin amin...

Hayırlı insanlarla karşılaşmak o Hayırlı insan niye biz olmıyalım...?
Allah yolunda insanlarla karşılaşmak...

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Tek amacım ve tek temennim o'dur abla,
Allah yolundaki hayırlı, güzel insanlarla hemhal olmak! onların yolundan gidiyorum elimden geldikçe, gücüm yettikçe...

karşılaştığımız insanlara da hayırlarına da vesile olabilmemizi Rabbim nasip eylesin Aminnn
Senin de dediklerinle hemfikirim aynısı için uğraşıyorum burada, bu forumda yazma sebebim; bir kardeşimin sıkıntısına, derdine ortak olmak, beraber bir çıkış yolu bulmak, onun bilmediği konuda yardımcı olmak vs...
Bunlar için buradayım...

Üst Alt