Hayatımda hiçbir zaman kin tutmadım

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm. Hayatımda hiçbir zaman kin tutmadım, küs olmadım çok kırdılar çok haksızlık yaptılar ama hep affettim hala öyle ama karşımdaki görmüyorsa ne yapabilirim çok fazla çabaladım küslük olmasın diye ama görümcem nefsine yenik düştü. Ben allah rızası için yaparım. Küs kalmaya çok karşıyım. Bende birisinin çocuğuyum ama hiç acımadılar. Herkes bana kızıyor çok affediciyim diye ama ben allahtan korktuğum için yapıyorum ama çok şükür kayınvaidem çok haksızlık, laf, dedikodu hatta iftira bile attı geçmişte. Ben yine affettim. Son olaylarda eşim kendi ailesine kırıldı ama benle alakalı deği tabi, kendi aile meseleleri yüzünden. ben çok uğraştım eşimle kötü bile oldum, sen karışma dedi ama ben eşimle annesini barıştırdım. Yaptığım iyiliği gördüler mi, hayır görmediler. Diğer görmümcemin bir olayı olmuştu altı ay önce zor günler geçiriyordu eşime hadi kalk gidelim dedim zar zor götürdüm. Neden gittim zor gün dostu olayım dedim ama ne görelim biz yardıma gittik allah razı olsun diyceklerine düşman görmüşler gibiydi. Çok kırıldık çok. Laf bile yaptılar. Ve eşimle ailesinin küsme olayında eşimin hiç suçu yok çok ilgilendi ama yaranamadı kendileri mutsuz biz mutluyuz diye bahane aradılar. Ve 11 yıllık evliyim bu yıllarda çok göz yaşı döktüm. Allaha hep yalvardım çok ah etmiştim geçmişte kayınvalidem çooook üzmüştü beni seninde kızların var demiştim. Yapma etme dedim. Zaman geldi Kızları evlendi ikisi ayrıldı. Daha yeni ayrıldılar kendi kızlarına çok üzüldü. Benim annem yokmuydu bana acımadı. Ama allah şahit herşeye bunlara rağmen affettim. Çok tepki aldım nasıl affettin diye allah bilsin dedim benimde evlatlarım var. Annesiyle eşim küsken rahatsız oluyordum annen dedim seni büyütmüş bakmış bu yaşa getirmiş elini öpeceksin dedim . Çok şükür yeter ki ana oğul küs olmasın çok yanlış çünkü o taraf çabalamıyor ama hiç daha ne yapayım ben insan değilmiyim çok krgınım çok. bu kadar uzun oldu ama yazmak istedim ablacım allah razı Olsun..

Gönül sızım...
"De ki: Her insan kendi seciye ve karakterine göre davranır.
Kimin daha isabetli olduğunu ise asıl Rabbiniz bilir." (İsra, 17/84)

"El-Ceza min cinsi'l-amel" derler. Yani "Ne yaparsan karşılığını da o cinsten görürsün."
Burasi etme bulma dünyası, dert etme, yapan yaptığıyla kalmaz.. insan ne yaparsa kendine yapar...
Keser döner, sap döner, gün olur, hesap döner..
ilahi adalet mutlaka ama mutlaka bir gün gelir ve herkese hak ettiğini veririr..
O yüzden insan ne yaparsa kendine yapar,iyi veya kötü.insanın kendine ettiği kötülüğü hiç kimse etmezmiş.
hayırlı kazasız belasız günler...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim, sen yine de iyi düşünmeye, iyi niyetli olmaya devam et! KARŞILIĞINI İNSANLARDAN GÖREMESEN BİLE...
Rabbim her iyi niyetin bile ecrini muhakkak verir, Allahtan senin için; sabır, takat, derman ve şükür diliyorum...
İnşallah bir gün mutlaka bunların ecrini muhakkak verecektir rabbim...
Sen Allahtan dayanma gücü iste kardeşim...

LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM... Bu zikir'i devamlı okursan, rabbimin izniyle Allah sabrını artırır ve sana kötülük niyetinde olanlara da fırsat vermez...

Allah yar ve yardımcın olsun, Allah'a emanet olasın...

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamınaleyküm hayırlı akşamlar çok teşekkür ediyorum. Çok dua ediyorum sizlerede gönlü güzel insanlarsınız ne diyimki bilmiyorum başkalarının sıkıntılarını dinliyorsunuz bi şekilde huzur verici doğru dürüst yorumlar yapıyorsunuz, çok mutlu oldum sıkıntımı yazdım bir abla kardeş gibi ilgilendiniz, allah hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutlu olursunuz inşallah, bizlere yardımcı oldunuz biliyorum ki rabbim görüyor. Binkere razı olsun. Allah çoluğunuzu çocuğunuzu korusun. Evlerinize bereket sağlık huzur versin. Allah her daim iyi indanlarla karşılaştırsın.Allah razı olsun.
Göül sızım ablacım ve emos 25

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Allahın rızasını aramak lazım .
Bir teşekkür beklentisi bile insanı kırar.
Iyılık yap Allaha bırak , kalbini bağlama teşekkür bile bekleme ancak o zaman üzülmezssin.
Selametle kardeşim

En büyük hatam farkedilmek istegiydi !
Beni anlasinlar, ben kötü değilim iyi niyetliyim , ben onları seviyorum ne var onlarda beni sevsinler.

"Sonunda kendimi Allaha teslim ettim" insanlara saygım ve sevgim sonsuz ama Asla teşekkür beklemiyorum. Bu sebeple kalbim artık kırılmiyor beynimi ve vicdanimi kemiren NEDEN ? lerimde Yok. Elhamdülillah
Hepimiz Allahın kuluyuz.
Herşeye şükürler olsun.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kin, çok daha evvel Peygamberimiz tarafından ayaklarının altına alınmış ezilesi yok edilesi bir eylemdir.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamınaleyküm hayırlı akşamlar çok teşekkür ediyorum. Çok dua ediyorum sizlerede gönlü güzel insanlarsınız ne diyimki bilmiyorum başkalarının sıkıntılarını dinliyorsunuz bi şekilde huzur verici doğru dürüst yorumlar yapıyorsunuz, çok mutlu oldum sıkıntımı yazdım bir abla kardeş gibi ilgilendiniz, allah hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutlu olursunuz inşallah, bizlere yardımcı oldunuz biliyorum ki rabbim görüyor. Binkere razı olsun. Allah çoluğunuzu çocuğunuzu korusun. Evlerinize bereket sağlık huzur versin. Allah her daim iyi indanlarla karşılaştırsın.Allah razı olsun.
Göül sızım ablacım ve emos 25
Allah senden de razı olsun kardeşim, o senin gönlünün güzelliği sağ olasın...acilangul1
Ben de sana duacıyım inşallah Allahım sıkıntılarından kurtarsın...acilangul1 duaa..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bizim ahlakımız kin ya da kincilik olamaz. Bizim ahlakımız, affetmek, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dirliktir... Sevgidir, saygıdır, ibadet ve taattır... Temiz insan temiz toplumdur.. Allah yardımcımız olsun...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İslam veya normal tarih gözlüğünü tak gözüne bi. Her yönden bak, sonra çözüm ne düşün..

Üst Alt