Selamın aleyküm. Hayatımda hiçbir zaman kin tutmadım, küs olmadım çok kırdılar çok haksızlık yaptılar ama hep affettim hala öyle ama karşımdaki görmüyorsa ne yapabilirim çok fazla çabaladım küslük olmasın diye ama görümcem nefsine yenik düştü. Ben allah rızası için yaparım. Küs kalmaya çok karşıyım. Bende birisinin çocuğuyum ama hiç acımadılar. Herkes bana kızıyor çok affediciyim diye ama ben allahtan korktuğum için yapıyorum ama çok şükür kayınvaidem çok haksızlık, laf, dedikodu hatta iftira bile attı geçmişte. Ben yine affettim. Son olaylarda eşim kendi ailesine kırıldı ama benle alakalı deği tabi, kendi aile meseleleri yüzünden. ben çok uğraştım eşimle kötü bile oldum, sen karışma dedi ama ben eşimle annesini barıştırdım. Yaptığım iyiliği gördüler mi, hayır görmediler. Diğer görmümcemin bir olayı olmuştu altı ay önce zor günler geçiriyordu eşime hadi kalk gidelim dedim zar zor götürdüm. Neden gittim zor gün dostu olayım dedim ama ne görelim biz yardıma gittik allah razı olsun diyceklerine düşman görmüşler gibiydi. Çok kırıldık çok. Laf bile yaptılar. Ve eşimle ailesinin küsme olayında eşimin hiç suçu yok çok ilgilendi ama yaranamadı kendileri mutsuz biz mutluyuz diye bahane aradılar. Ve 11 yıllık evliyim bu yıllarda çok göz yaşı döktüm. Allaha hep yalvardım çok ah etmiştim geçmişte kayınvalidem çooook üzmüştü beni seninde kızların var demiştim. Yapma etme dedim. Zaman geldi Kızları evlendi ikisi ayrıldı. Daha yeni ayrıldılar kendi kızlarına çok üzüldü. Benim annem yokmuydu bana acımadı. Ama allah şahit herşeye bunlara rağmen affettim. Çok tepki aldım nasıl affettin diye allah bilsin dedim benimde evlatlarım var. Annesiyle eşim küsken rahatsız oluyordum annen dedim seni büyütmüş bakmış bu yaşa getirmiş elini öpeceksin dedim . Çok şükür yeter ki ana oğul küs olmasın çok yanlış çünkü o taraf çabalamıyor ama hiç daha ne yapayım ben insan değilmiyim çok krgınım çok. bu kadar uzun oldu ama yazmak istedim ablacım allah razı Olsun..
Gönül sızım...
"De ki: Her insan kendi seciye ve karakterine göre davranır.
Kimin daha isabetli olduğunu ise asıl Rabbiniz bilir." (İsra, 17/84)
"El-Ceza min cinsi'l-amel" derler. Yani "Ne yaparsan karşılığını da o cinsten görürsün."
Burasi etme bulma dünyası, dert etme, yapan yaptığıyla kalmaz.. insan ne yaparsa kendine yapar...
Keser döner, sap döner, gün olur, hesap döner..
ilahi adalet mutlaka ama mutlaka bir gün gelir ve herkese hak ettiğini veririr..
O yüzden insan ne yaparsa kendine yapar,iyi veya kötü.insanın kendine ettiği kötülüğü hiç kimse etmezmiş.
hayırlı kazasız belasız günler...
Gönül sızım...
"De ki: Her insan kendi seciye ve karakterine göre davranır.
Kimin daha isabetli olduğunu ise asıl Rabbiniz bilir." (İsra, 17/84)
"El-Ceza min cinsi'l-amel" derler. Yani "Ne yaparsan karşılığını da o cinsten görürsün."
Burasi etme bulma dünyası, dert etme, yapan yaptığıyla kalmaz.. insan ne yaparsa kendine yapar...
Keser döner, sap döner, gün olur, hesap döner..
ilahi adalet mutlaka ama mutlaka bir gün gelir ve herkese hak ettiğini veririr..
O yüzden insan ne yaparsa kendine yapar,iyi veya kötü.insanın kendine ettiği kötülüğü hiç kimse etmezmiş.
hayırlı kazasız belasız günler...