• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Hayra Yor Rüya ve insan Psikolojisi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ruyayorum.jpg

Rasulullah (sav), insanların bazı şeylere uğursuzluk atfetmesini yasaklamış, bütün her şeye iyi ve müsbet bir nazarla bakmayı esas kılmıştır.
Hz. Enes'ten rivayet edildiğine göre Rasulullah (sav) bir gün:
"−Uğursuzluk yoktur. Ben, hayra yormayı tercih ederim buyurmuştu. Sahabiler:
"Hayra yorma (tefe'ül) nedir? dediler. Efendimiz (sav):
"Güzel ve olumlu sözdür" buyurdu.
Buhari

Yaşamıni Rüya gibi hayra yor ki Hayra çıksın!!
Kimi zaman kıssadan hisse ile yola çıktık, kimi zaman kendi düşünce ve mesleğimden paylaştım..
Kimi zaman Kalbimden Aklıma Düşenleri yazdım..
kimi zaman derdinin sebebi ne olabilir ki..? diye sordum..
Rüyalar Rabb'imiz dendir.
Bazen bir uyarı, bazen daralmış kalplere genişlik,olsun diye nasihat ederek hayırdır inşallah diyerek; ama hep Hayra yorararak Dua ile Paylaştım ...
Allah-u alem (Allah bilir) diyerek, mutlak manada rüyanın tabirini bilmeyi Allah`a izafe ederek Rabbimin Hikmetti ile yorumlamaya caliştim..

Yorumlanmamış bir rüya, okunmamış bir mektuba benzer..Rüyalar bizim meta, öte bir yanımıza aittir...Rüyalar büyük bir deryadır..

Psikolojide Rüya;Rüyada doğmakta olan bir dünyanın tohumları saklıdır. Kişi ümitsizlik, telaş ve yön kaybından muzdarip olsa da kendisini bir rüyada ele veren
bir anlam ona yol gösterebilir, onu doğrulayıp destek sağlayabilir.
Rüyaların yorumlanabilir olanlarını, ya da yorumlama ihtiyacı hissettiklerimizi şer dahi görsek hayra yormamız gerekiyor.

Cenâb-ı Allah hakkında hüsn-ü zan ettiğimizi ve sadece Ondan hayır umduğumuzu böylece bir kez de rüya vesilesiyle göstermiş oluruz.
Hayır ummak ve hayır bulmak için rüyaya değil; Allahın rahmetine güvenmemiz gerekiyor.
Allah, rahmetine güvenenleri yolda bırakmaz, yardımsız bırakmaz; elinden tutar.

Rüyaların mutlaka anlamları vardır. Hiçbir şeyin boşa yaratılmadığını düşünürüm.
İnsanın ruhsal sağlığı açısından rüyalar çok önemlidir. Aslında rüyalar olmasa insanlar çıldırma noktasına gelebilirler çünkü rüya kişiye bir rahatlama sağlar.
Yine de rüyalara fazla anlam yükleyip hayatında önemli kararları bu doğrultuda vermeyi doğru bulmuyorum. Yani istişareden sonra istihareye önem verelim derim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyaya gereğinden fazla önem veren insan,hayra yorumlamazsa sebepsiz yere vesveseye düşer,evhamlara maruz kalır.
Böylesi evham ve korkulara maruz kalmamak için ne türlü görüntüde olursa olsun rüyaları mutlaka iyiye yorumlamalı,kötülüğe işaret ediyor şeklinde bir düşünceye kapılmamalıdır.

Hatta rüya kötü görünüşte de olsa yine iyiye yorumlamalıdır. Çünkü, bazı rüyaların dışı kötü görünse de içi iyiye işaret olabilir. İnsan bunu bilemediğinden kötü görüntülü rüyalardan korkuya kapılıp,uğursuzluğa işaret sanabilir.
Halk dilinde ;Rüya yorumlandığı gibi çıkar,öyle ise iyiye yorumlayın ki iyi çıksın, sözü doğrudur.
Çoğu zaman gündüz meşgul olduğumuz konular geceleri rüyamıza akseder.

Rüyalar uyku dünyamıza;alem içinde alemlerin varlığına,ahiretin ve ruhlar aleminin de kesinliğine işarettir..
Rüyalarla bir daha anlarız ki,hayat bu yaşadığımızdan ibaret değildir. Başka alemler de vardır.
Bunu vefattan sonra daha da yakından göreceğiz.
Ölmeden önce Rabbimiz bunu kolay benimseyebilmemiz için rüyalar göstermektedir bizlere.
Bedenimiz yatakta uyurken ruhumuz var olan nice alemlerde dolaşıp geriye dönebiliyor..
Bir gün gelecek,geriye dönmemek üzere O alemlere gideceğiz..

Üst Alt