Herkes bana sırt çeviriyor

K

kadersiz

Kayıtsız
Misafir
Salamünaleyküm marhabalar ben 40yaşında evli iki çocuk annesiyim ev hanımıyım eş dost çevrem bana sırt çevirip beni dışlıyorlar eşim dolayısıyla ve bana gelen çevremdekilerden iftiralardan dolayı yapayalnız kaldım çok dardayım bana yardım edin lütfen çok sıkıntım var maddi manevi sıkıntılarım var ne yapacağımı bilemiyorum pisikolojim alt üst oldu hayat çok dar geliyor yaşamak çok zor.. Bana yol gösterin lütfen ...selametle kalın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz Kardesim..
Bu yasadiklariniz da Sizin Kendiniz ile ve cevrenizdeki insanlarin Sizin ile olan imtihanidir.. diye dusunuyorum..

İnsanlar doğal olarak eşinizin yaptıkları ile Sizi de sorumlu tutarak değerlendirip yargiliyorlar...
Bu aslında bir önyargıdır zira biz Müslümanlar düşmüş birine bir tekme de biz atmakla kişiye içinden çıkılmaz bir hale
sokmaktansa bir el uzatır ve topluma kazandırmaya çalışmaliyiz...
Su an Sabir ve Dua dan baska Yapacak birşey yok,insanlara biraz Zaman verin...
bundan sonrası için dikkat edip insanlara yanlis olduklarini ispat edebilmek icin her seyin en dogru ve guzelini yapmaya calisin... zaman ile bu imaj ve yargi da ins. degisecektir..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...

İnanın bizim için Şer gibi görünen birçok meselede Allah'ın bir hayır murat etmesi elbette söz konusudur.
Bu Vesile ile size acizane tavsiyem..
Sağdan soldan duyumlarla değil İslam'in kendi bütünlüğü ve kaynakları ile İmanınızı tekrar gözden geçirin...
imaniniz, ittikadiniz guclu olursa yasananlara karsi da siz daha cok guclu Sabir ve Sebaat icinde olursunuz..

Maddi, Rızık meselesi aynı zamanda imani bir meseledir.
Rızkın zaman zaman azalması ve insanların bu konuda
imtihan edilmesi size has bir durum değildir.
Bunlar da Gecer Ya Huu diyerek Sabir ve Dua dan baska su an yapilabilecek bir sey yok gibi....
Allah cc. beterinden sakinsin..Bu gunlere de sukur diyebilmek iste butun mesele burada Hayirli, huzurlu, Saglikli gunler...

K

kadersiz

Kayıtsız
Misafir
salamünaleyküm öncelikle bana verdiğiniz yanıt için size çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun önerilerinizi yapmaktayım yaklaşık iki aydır namaza başladım dualar ediyorum yasini şerifeyi okuyorum cuma günleri tabiiki kuran bilmediğim için türkcesini okuyorum bi mahsuru varmı?sevabını alabilirmiyim.birde ben dini bilgiler kitabından bir dua ukudum (ya kahhar)sana zulm edenleri kahretmek için okursan 100defa diyor ve ben yaptım iyimi kötümü yaptım bilemiyorum bana geri sıkıntı yaratırmı?ayrıca içimde hiç huzur yok ne yapsam her an kötü şeyler olucakmışgibi ve evimde tedirğin gergin yaşıyorum sabahleyin erken güne başlayamıyorum öğle saatine kadar yatıyorum bu durum beni sıkıntıya sokarmı..saygı ve selamlarımla sağlıcakla kalın..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Kardeşim,
1- 3 ayrı isimle (kadersiz, yanlızkul, serap erdoğan) mesaj göndermeyin, mesajlarınız birbirine karışır. Sadece bir konunu altına yazacaklarınızı devam edin.
2- yazacaklarınız için yeni konu açmayın gönderdiğiniz mesajın altına devam edin. Yani cevap yaz butonunu kullanın. Yeni konu aç butonunu kullanmayın.
3- Mesajlarınızın başlık kısmına msn adresi yazmayın!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Kardesim..Dost ACI soyler..
Sorunların gerçek adını koyarak, onlarla yüzleşmedikçe bu çerçeve değişmeyecektir

"Herkes bana sırt çeviriyor " demissiniz
herkes sirt ceviriyorsa acaba bunun sebebi siz olmus olmiyasiniz?

Depresyon nedir?
Hayat mevsimler gibidir; bazen yaz bazen bahar bazen de kış olabilir.
Ancak kış hiç bitmezse sıkıntı ve üzüntü hali devamlılık gösterip günlük yaşamı bozmaya başlarsa bu bir hastalığa dönüşmüştür. Bu hastalık tıpta ‘depresyon’ olarak adlandırılır.

Deprasyonda gecici bir surectir..
Asıl önemli olan bir süre sonra bu depresyon durumundan çıkabilmek ve yeni bir boyutta varlığını sürdürebilmektir..
Yeni bir Boyut mu dediniz evet Insan deprasyondan cikabilmesi icin icini disini bakis acisini degistirmesi gerekli..
zaten onu o deprasyona sokan halinden. kalibindan cikip Allah-in izni ile daha guzel yeni olgun farkli guclu bir insan olmasi icin de belkide deprasyona girmisti..
Bir şeyler değişmeli ..artik ama ilk once kendimizi değiştirmemiz gerekli..

"Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe. Allah onun konumunu değiştirmez." (Rad 11)

Bunlari yazarken kendi gecmiste yasadigim Hayat tecrubelerimden kanitlanmis gercekleri yazmaktayim..

Biz Ehli sunnet olarak büyünün yani sihrin varlığını kabul ediyoruz . Ancak bunun tarihte kalan bir ilim dalı olduğunu nasıl yapılıp nasıl çözüldüğüne dair bir ilmin günümüze kadar gelmediğini düşünüyorum.
Bu yüzden de şurada burada büyü yapan yahut da bozan kimselere inanmıyorum..
Kanaatim odur ki aile içinde insanlar beyin yahut da hanımın tutumundan şikayetçi olurken olayı büyüye sihre yormakta yanılıyorlar.
bazen kisinin deprasyonda olmasi veya yasadigi bazi traumalardan beyindeki kimyasal ve duygusal bozuklugu da yasayabilmekteyiz...

Büyü de sihir de tarafların kendilerindedir. Şayet rahatsızlık unsuru olarak gördükleri hallerini kendi iradeleriyle düzeltmeye yönelseler ortalıkta ne büyüye ihtiyaç kalırdi..
Ama nefsi böyle bir özeleştiriye talip olmuyor. Kendi kusur ve hatalarını düşünmeye de fırsat vermiyor. En kolay yolu gösteriyor.
– Büyü yapmışlar sihirde bulunmuşlar.
Bundan sonra yatakta muska aramalar kapıda çaput bulmalar alıp yürüyecek; evhamlar vesveseler masum konu komşulardan şüphelenmeler meydan alacaktır. Çık çıkabilirsen işin içinden.
oysa suizan Haramdir..

Hayır hayır boşuna suçlamayın konu komşunuzu yakınlarınızı ve dostlarınızı. var.Büyü falan yok kendi ihmal ve kusurlarımız

"Bir toplum kendilerini değiştirmedikçe Allah onları değiştirmez." (13/Ra'd 11).

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
salamünaleyküm öncelikle bana verdiğiniz yanıt için size çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun önerilerinizi yapmaktayım yaklaşık iki aydır namaza başladım dualar ediyorum yasini şerifeyi okuyorum cuma günleri tabiiki kuran bilmediğim için türkcesini okuyorum bi mahsuru varmı?sevabını alabilirmiyim.birde ben dini bilgiler kitabından bir dua ukudum (ya kahhar)sana zulm edenleri kahretmek için okursan 100defa diyor ve ben yaptım iyimi kötümü yaptım bilemiyorum bana geri sıkıntı yaratırmı?ayrıca içimde hiç huzur yok ne yapsam her an kötü şeyler olucakmışgibi ve evimde tedirğin gergin yaşıyorum sabahleyin erken güne başlayamıyorum öğle saatine kadar yatıyorum bu durum beni sıkıntıya sokarmı..saygı ve selamlarımla sağlıcakla kalın..

.
Bir sıkıntı veya belaya maruz kalındığında gereğini yaparak Allaha Tevekkül (havale) etmeli, ona güvenmeliyiz.
Şunu da unutmayalım ki, herşey geçici ve biticidir, kalıcı olan yalnız Allahtır.
Gereksiz şeylerle vaktimizi geçirmeyelim ki sonradan pişman olup keşke yapmasaydım demeyelim.
Evet! Pişman olacağımız hatalara düşmeyelim, nitekim son pişmanlıkta bir fayda yoktur..
hem hersey gecici ve bir imtihan..
Allah Hidayet versin diye Dua etmeniz daha dogru degil mi?
Ilahi adalette guvenip teslim olmak Rabbim hic bir seyi ihmal etmez sadece geciktirir.. O kimi kahr edecegini bilmiyor mu?
Kaldiramiyacaginiz vebale girmiyelim derim..

Sen öyle Kahhar'sın ki kahrında adalet var kahrına sınır yok. Düşmanımız çok
aczimiz nihayetsizdir.
Kahrınla helak eyle zalimleri. Ey ismi Azamın sahibi ALLAH
'ım... Ümmeti Muhammed'in (s.a.v) düşmanlarını kahhar ismi şerifin ile kahrı
perişan eyle..
kardesim muminler anca kardestir.. Din kardesimiz icin hayir ve hidayetten baskasini dilemek bence dogru degil..
kendimiz icin istedigimizi Din kardesimiz icinde istiyelim olur m?
iki yanlis bir Dogru yapmaz...

Bence guzel bir abdest alip kendinize geldikten Sonra Allahin Huzurunda Huzur bulun.. Hayirli Geceler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dilimizden çıkan her söz ilerki Zaman için yatırım oluyor.
Kötü söz diken bitkisi ve ileride dikenler açar..
Güzel söz gül bitkisi ve ileride güller,,bülbüller açar..

Her şey sabır işi, hep Rabbimden sabır ve sağlık dileyelim herşeyin hayırlısı..
unutma ;İNSANIN RIZKI SABRI KADARDIR............

ahmetozmert

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykümselam kardeşim.
Kendi sorununun içinde kendi çözümünü bulmuşsun aslında Allah'a sığınarak. O yola biraz daha eğil zaten bir şeylerin senin lehine olduğunu göreceksin. Çünkü şuanda ben öyle yapıyorum. Yalnız olmadığımı anlamak için. Saygılar

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm kardeşim rabbim yar ve yardımcın olsun hiç tasalanmayın gün doğmadan neler doğramış.Rabbimiz sizi sevsin duysun yetmez mi boşverin herkesi ALLAH büyüktür.Selametle..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sırt dönülse de sen kucaklayacaksın, başka bir şey aklıma gelmiyor. Öteden taş geliyorsa, sen de öteye ekmek atacaksın, öyle deniliyor ya, doğrusu da budur diye düşünüyorum.

Üst Alt