Hristiyanlarla birlikte dua etmek beni günaha sokar mı ?

Viyanalı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm,

Burada bir arkadaşım var kendisi bir yurtta kalıyor. Kendisi Mısırlı bir Müslüman. Kaldığı yurtta ki onlara bakan adam ve kadın masaya yiyecekleri yerleştirdikten sonra yemek duası edeceklerini söylediler. Ben ilk başta ne yapacağımı bilemedim ancak sonra onlara uyarak (el ele tutuşarak) edilen duayı (İncil'den olan bir dua değil) dinledikten sonra Amin diyerek yemeğimi yedim. Orada 3 Müslüman arkadaş vardı ben dahil. Bu tür bir eylem bizi günaha soktu mu ?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim bu soruya farklı cevaplar alabilirsin ama burada önemli olan sen bu eylemi yaparken bir hristiyan ayinine katılıyormuşsun değil de bir müslüman olarak Allah cc verdiği nimet için ona şükür etmek amaçlı yaptığında ve edilen duanın içeriğinde İslama ve kaidelerine aykırı bir şeye iştirak etmediyseniz problem olacağını sanmıyorum.Sonuçta bizlerde sofra duası yapıyoruz onu siz gayri müslimlerin sofrasında yapmış olmuşsunuz tek fark bu ve bunda sakınca yoktur fakat dediğim gibi yapılan duanın içeriği konunun püf noktası kardeşim ,duayı hatırlıyorsanız ve dinimize aykırı kaide ve amellere amin deyip dua etmişseniz de üzülmeyin, bir daha dikkat edersiniz bilmeden yapmış olmuşsunuz tövbe ederek bu konuda hatanızı telafi etmiş olursunuz inşallah...Selametle Allah cc emanet olun.

Viyanalı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim edilen dua da sadece Tanrı denmişti ben onu Allah olarak kabul etmiştim.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hani Rabbül alemin''Ben sizin niyetlerinize bakarım''diyor ya ayeti kerimesinde işte sizde de o olmuş sizin kalbinizden niyetinize giden bir eğrilik olmadığı için endişeye gerek yok inşallah,selametle yerlerin ve göklerin sahibine emanet olun.

Üst Alt