Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Peygamberimiz (s.a.v) 'in Örnek Hayatı
Hz. Muhammed gibi ömrünce nefse hakim olanlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kayıtlıüye" data-source="post: 111483" data-attributes="member: 13938"><p>Benim bu konuyu yazmamdaki amaç,insanların nefse daha iyi hakim olabilmelerine,Hz.Muhammed s.a.v.'i örnek alarak mümkün olabileceğine inanmam. En azından kul haklarına sebepsiz yere girmemeleri,sebepsiz yere yani hiç bir gerek yokken günah işlememeleri amacım. Tabi buda günahtan uzak yaşayan insanları tanımak ve örnek almak ile mümkün. Tabi altını çiziyorum, tabi normal insanlarda ilahi koruma yoktur. Iman gücüde zayıf olan hatta zerre kadar imanı olanlar var. Neticece evliyaullah ve peygamber kadar güçlü imanımız yoktur. Yükümlü olmamız gerektiği kadar yükümlü ve mükellef oluruz. Peygamber s.a.v. insanlara güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Bizde onun ümmetiyiz neticede. Hiç günah işlemeden çok az insan yaşar,yaşayabilende zaten alim veya evliya yada şeyh oluyor zaten. Tabi amacım sizi peygamber gibi yapmak değil ama sebepsiz yere girilen kul haklarını önlemek,sebepsiz işlenen uygunsuz işleri önlemek,sebepsiz günahları azaltmak amacım. Yani zevk için günah işleyenleri uyarmak gibi bir amacım olmuş olabilir,sebepsiz yere günah işleyenleri uyarmak amacım olabilir bu konuyu açarak. Senin dediğin şu şey doğru olabilir,resûlullah'ın aynısı olarak,kendin ile araya perde koymak tabi doğru olmaz. O konuda haklısın.</p><p></p><p>Ben resûlullah gibi nefse hakim olan insan derken ve bunların cennete gireceğini söylerken,sebepsiz kul hakkına girmeyen ve sebepsiz yere zevk için günah işlemeyen insanlar olduğunu kasıt ettim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kayıtlıüye, post: 111483, member: 13938"] Benim bu konuyu yazmamdaki amaç,insanların nefse daha iyi hakim olabilmelerine,Hz.Muhammed s.a.v.'i örnek alarak mümkün olabileceğine inanmam. En azından kul haklarına sebepsiz yere girmemeleri,sebepsiz yere yani hiç bir gerek yokken günah işlememeleri amacım. Tabi buda günahtan uzak yaşayan insanları tanımak ve örnek almak ile mümkün. Tabi altını çiziyorum, tabi normal insanlarda ilahi koruma yoktur. Iman gücüde zayıf olan hatta zerre kadar imanı olanlar var. Neticece evliyaullah ve peygamber kadar güçlü imanımız yoktur. Yükümlü olmamız gerektiği kadar yükümlü ve mükellef oluruz. Peygamber s.a.v. insanlara güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Bizde onun ümmetiyiz neticede. Hiç günah işlemeden çok az insan yaşar,yaşayabilende zaten alim veya evliya yada şeyh oluyor zaten. Tabi amacım sizi peygamber gibi yapmak değil ama sebepsiz yere girilen kul haklarını önlemek,sebepsiz işlenen uygunsuz işleri önlemek,sebepsiz günahları azaltmak amacım. Yani zevk için günah işleyenleri uyarmak gibi bir amacım olmuş olabilir,sebepsiz yere günah işleyenleri uyarmak amacım olabilir bu konuyu açarak. Senin dediğin şu şey doğru olabilir,resûlullah'ın aynısı olarak,kendin ile araya perde koymak tabi doğru olmaz. O konuda haklısın. Ben resûlullah gibi nefse hakim olan insan derken ve bunların cennete gireceğini söylerken,sebepsiz kul hakkına girmeyen ve sebepsiz yere zevk için günah işlemeyen insanlar olduğunu kasıt ettim. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Peygamberimiz (s.a.v) 'in Örnek Hayatı
Hz. Muhammed gibi ömrünce nefse hakim olanlar
Alt