İbadetin sırrı

SEZ3005

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm
Ben 5 vakit namazı kılmaya gayret eden ve günlük belirli Esma'ül Hüsna'ları zikir eden biriyim.Mümkün olduğunca günlük yapacağım bütün işlerimi erteler muhakkak namaz ve zikire öncelik tanırım.Fakat bazen namazı kılarken ya da zikir yaparken yeterince ruhumu teslim edemediğimi düşünüyorum.Yani şöyle izah edeyim; dünyayla ilişiğim kesilmesi gerekirken bunu başaramıyorum.Ve içimden geçen şu ki; '' bu kıldığın namaz olmadı '' veya ''bu zikiri boşuna yaptın'' gibi...
E tabi sonradan düşünmeden edemiyorum. Ben tam manasıyla ibadetimi gerçekleştirmek isterken bunu başaramıyorsam bu ibadetim boşuna mıdır?
Bunula ilgili herhangi bir hadis ya da ayet var mıdır ?
ALLAH razı olsun

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim,bu senin ibadetin sırasında şeytanın sana verdiği vesvesedir.Allahın izniyle sen namazına ve zikirlerine devam eyle zamanla kafandaki düşünceler azalır,zamanla iyice biter inşallah...Vesvesesiz ibadet yapabilen tek insan peygamber efendimiz s.a.v olup kalan diğerleri hep vesvese yapmıştır.Bir rivayette Hz. Ali bir gün gelir sohbet sırasında peygamber efendimiz s.a.v vesvesesiz iki rekat namaz kıl cübbemi sana vereceğim der.Hz. Ali başlar namaza dua ederken içinden düşünür acaba hangi cübbesini verecek diye,namaz bitince peygamber efendimiz s.a.v cübbeyi uzatır.Hz. Ali' de;'' efendim ben vesvese yaptım''der ve ''alamam'' der.''İçimden hangi cübbenizi vereceğinizi düşündüm'' der ve almaz cübbeyi... Yani güzel kardeşim vesvesesiz o güzel insanlar bile namaz kılıp ibadet edemezken biz nasıl edelim.Sen ibadetine dört elle sarıl namazını kıl,zikirlerini çek,mümkünse mürşid edin kendine sana yol gösteren,cemaatle namaz kılmaya bak,kaza namazlarını kılmıyorsan başla sonra sana büyük yük olur,mümkün oldukça da hata yaptığını düşünüyorsan durma devam et, vesveseye bırakma kendini, sen itikatlı olmaya bak euzü besmeley ile evellallah üstesinden gelirsin kardeşim.Allah yar ve yardımcımız olsun,anlattığım hikaye aklımda kalan kadarı o, merak edersen googleden ara bulursun,tabiki ayet ve hadis bulursun vesvese ile ilgili nas ve felak ayetel kürsi oku sürekli istersen youtubeden cübbeli ahmet hoca dinle vesvese,namaz,her şeyi anlatıyor ne arasan var onda hayırlı günler kardeşim....

Üst Alt