Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İbretlik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 80509" data-attributes="member: 1049"><p>Bu Sabah bulunduğum yerde Mesleğim icabi fakir mahalleleri, arka sokaklara gitmem gerekli idi..</p><p>Arabamin O yollarda hasar görmemesi için çünkü mustang arabasınin altı düşük oluyor O yollarda da Çukur,taş,tümsekler var Neyse City bus yani belediye otobüsü aldım..</p><p>biletler kutuya atılıyor derken bir kadın çocuğu ile işe gidiyor çocuk 6,7 yaşlarında Yusuf gibi.</p><p></p><p>kadın çocuğuna bilet almasi gerekmediğini söylediklerini söylüyor ama şoför kabul etmiyor illa Yalan söylüyorsun diye çocuğunun önünde anneyi rencide etmesine çok üzüldüm..</p><p>illa $2.00 bilet parasini ya verirsin ya da arabadan inersin demesi üzerine Anne de belli ki $2.00 yok neyse yerimden kalktim Ben verebilirim dedim ve parayi şoföre uzattim!!</p><p>Anne kabul edemem dedi lütfen dedim ufaklik daha fazla Sarsılmazsın..Müslimanim,tesettürlüyüm ya besbelli ki korkuyor..ama başka çaresi yoktu.. </p><p>burada kimse kimseye Karşılıksız bir kuruş bile vermez..para veriyorsa muhakak ki "karşılığında ya Dinini ya da Ruhunu ,bedenini istiyordur!!</p><p></p><p>neyse kabul etti ve bana sordu ki </p><p>- what's the catch ?(Senin bunda ne çıkarın, istifade,menfaatin olacak)</p><p>Öyle utandım ki ve dedim ki sadece emotions ! mutlu olacağım...</p><p></p><p>bir olayı hatırladım Burada Herkes otobüsteki adama çoraplarını ve ayakkabılarını veren Müslümanı konuşuyor.</p><p>Kanada'da belediye otobüsünde çıplak ayaklı bir adama, ayakkabı ve çoraplarını veren Müslüman herkes tarafından konuşulur oldu.</p><p> </p><p>Vancouver'da bir otobüsteki evsiz olduğu belirtilen Kanadalı yolcu, hava yağışlı olmasına rağmen ayakkabısı ve çorabı olmadığı için çıplak ayakla seyahat ediyordu.</p><p> </p><p>Ayağına poşet geçiren Kanadalıyı gören 27 yaşındaki müslüman olaya müdahale etti. Ayakkabısıyla çorabını çıkarıp, çıplak ayaklı adama verdi. Otobüs şoförü o anları fotoğrafladı. </p><p>Müslüman adam bu kez kendisi yalınayak kalmasına rağmen mutlu ve huzurlu bir şekilde otobüsten indi ve çıplak ayakla yağmur altında yürüdü.</p><p> </p><p>Olay Kanada'da sosyal medyada ilgi odağı haline geldi. Otobüs şoförü, evsiz adamın genellikle otobüsüne bindiğini ve kimsenin onun yanına oturmak istemediğini söyledi. </p><p>Kimliğinin açıklanmasını istemeyen 27 yaşındaki müslüman ise olayla ilgili olarak "ayağı çıplaktı ve sadece poşet geçirmişti onu o halde görünce kendimi kötü hissettim, benim gideceğim yer yürüyerek 2 dakikaydı, o yüzden ayakkabılarımı ve çorabımı ona verdim" diye konuştu.</p><p></p><p>Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. - Muhammed bin Abdullah</p><p></p><p>İyilik yap denize at, balık bilmese de halık bilir.</p><p>İyilik yap ehli olana da, olmayana da, ehline isabet ederse yerini bulur. etmez ise ehli sen olursun.</p><p></p><p>Kalbinde iyilik olmayana iyilik gelmez. Kıssadan Hisse..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 80509, member: 1049"] Bu Sabah bulunduğum yerde Mesleğim icabi fakir mahalleleri, arka sokaklara gitmem gerekli idi.. Arabamin O yollarda hasar görmemesi için çünkü mustang arabasınin altı düşük oluyor O yollarda da Çukur,taş,tümsekler var Neyse City bus yani belediye otobüsü aldım.. biletler kutuya atılıyor derken bir kadın çocuğu ile işe gidiyor çocuk 6,7 yaşlarında Yusuf gibi. kadın çocuğuna bilet almasi gerekmediğini söylediklerini söylüyor ama şoför kabul etmiyor illa Yalan söylüyorsun diye çocuğunun önünde anneyi rencide etmesine çok üzüldüm.. illa $2.00 bilet parasini ya verirsin ya da arabadan inersin demesi üzerine Anne de belli ki $2.00 yok neyse yerimden kalktim Ben verebilirim dedim ve parayi şoföre uzattim!! Anne kabul edemem dedi lütfen dedim ufaklik daha fazla Sarsılmazsın..Müslimanim,tesettürlüyüm ya besbelli ki korkuyor..ama başka çaresi yoktu.. burada kimse kimseye Karşılıksız bir kuruş bile vermez..para veriyorsa muhakak ki "karşılığında ya Dinini ya da Ruhunu ,bedenini istiyordur!! neyse kabul etti ve bana sordu ki - what's the catch ?(Senin bunda ne çıkarın, istifade,menfaatin olacak) Öyle utandım ki ve dedim ki sadece emotions ! mutlu olacağım... bir olayı hatırladım Burada Herkes otobüsteki adama çoraplarını ve ayakkabılarını veren Müslümanı konuşuyor. Kanada'da belediye otobüsünde çıplak ayaklı bir adama, ayakkabı ve çoraplarını veren Müslüman herkes tarafından konuşulur oldu. Vancouver'da bir otobüsteki evsiz olduğu belirtilen Kanadalı yolcu, hava yağışlı olmasına rağmen ayakkabısı ve çorabı olmadığı için çıplak ayakla seyahat ediyordu. Ayağına poşet geçiren Kanadalıyı gören 27 yaşındaki müslüman olaya müdahale etti. Ayakkabısıyla çorabını çıkarıp, çıplak ayaklı adama verdi. Otobüs şoförü o anları fotoğrafladı. Müslüman adam bu kez kendisi yalınayak kalmasına rağmen mutlu ve huzurlu bir şekilde otobüsten indi ve çıplak ayakla yağmur altında yürüdü. Olay Kanada'da sosyal medyada ilgi odağı haline geldi. Otobüs şoförü, evsiz adamın genellikle otobüsüne bindiğini ve kimsenin onun yanına oturmak istemediğini söyledi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen 27 yaşındaki müslüman ise olayla ilgili olarak "ayağı çıplaktı ve sadece poşet geçirmişti onu o halde görünce kendimi kötü hissettim, benim gideceğim yer yürüyerek 2 dakikaydı, o yüzden ayakkabılarımı ve çorabımı ona verdim" diye konuştu. Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. - Muhammed bin Abdullah İyilik yap denize at, balık bilmese de halık bilir. İyilik yap ehli olana da, olmayana da, ehline isabet ederse yerini bulur. etmez ise ehli sen olursun. Kalbinde iyilik olmayana iyilik gelmez. Kıssadan Hisse.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İbretlik
Alt